Vinterferie 2022: Aktiviteter for hele familien

Lige om lidt går landets skoleelever på vinterferie. Er ski- eller solferie ikke på tapetet for jer, så læs med her, hvor I får inspiration til hyggelige aktiviteter for hele familien. 

Af: Birgitte Staahl, redaktionsassistent 7. februar 2022

En uges vinterferie derhjemme er en oplagt mulighed for at skrue helt op for familiehyggen. Vi har samlet 9 aktiviteter, som I kan lave i vinterferien. 

Svømmehal eller badeland

Drømmer I jer ned til varmere himmelstrøg, så kan en tur i svømmehal eller badeland måske være noget for jer. Med børnebassin, svømmebaner, boblebad og sauna er der rigeligt at lave for både børn og voksne.

Skiferie for en dag

Drømmer I i stedet om masser af sne og lange dage på pisterne, så skulle I prøve en dag på ski. Mange steder i Danmark er der opført kunstige skibakker for eksempel på Amager, i Hedehusene, i Kolding og på Bornholm. Har I mod på en lidt længere tur, så finder I flere mindre skisportsteder i det sydlige Sverige, som er børnevenlige og gode til jer, der ønsker at stå på ski en dag eller to. 

Bage-kage-dag

Tag børnene med i køkkenet til en bage-kage-dag, hvor I bager en eller flere af jeres yndlingskager. Få tips til, hvordan I inddrager børnene i kagebagningen her.

En tur i biffen

En tur i biografen er et hit i vinterferien. Her kan I slappe af i de behagelige biografsæder, nyde en portion nylavede popcorn og se en sjov familiefilm sammen. I kan for eksempel tage børnene med ind og se animationsfilmen Lille Allan – Den menneskelige antenne, der handler om Allan, som sammen med sin nabo prøver at komme i kontakt med rumvæsener eller Syng 2, der er en efterfølger til filmen Syng, som handler om en gruppe talentfulde dyr med store sangstemmer. Er I ikke så meget til animationsfilm, kan I overveje filmen Robotbror, der er en dansk science fiction film for hele familien. 

Danmark rundt

Rundt om i de større byer er der også skruet op for vinterferiehyggen. Besøg for eksempel København, Odense eller Aarhus, der byder på flere forskellige vinterferieaktiviteter.  

Vinterferie-værksted på Statens Museum for Kunst

Er I tæt på København, kan I overveje at besøge Statens Museum for Kunst. Her holder de nemlig åbent for børnenes værksted, hvor børnene både kan prøve kræfter med at lave deres eget grafiske tryk, lave lerfigurer og male store mesterværker. 

Besøg Experimentariet

Vinterferien er også oplagt til et besøg på Experimentariet i Hellerup. I kan blandt andet lege jer klogere på corona, gå på opdagelse i menneskekroppen og lave kæmpestore sæbebobler i Bobleriet.  

Vinter i Den Gamle By

Befinder I jer lidt længere vestpå, så kan I overveje at kigge forbi Den Gamle By i Aarhus. Her er også masser af sjove og lærerige oplevelser for både børn og voksne. I kan blandt andet lave jeres eget fastelavnsris og koge lækre bolcher. 

Vinterferie i H.C. Andersens by

Er i tæt på Odense, så er der masser af familievenlige aktiviteter der. I kan blandt andet opleve magiske lysaftener i Odense Zoo eller besøge det nye H.C. Andersens Hus, som åbnede sidste sommer.