Vær opmærksom på falske Gurli Gris-videoer

Der har været eksempler på falske Gurli Gris videoer på YouTube. Videoerne ligner de rigtige tegnefilm, men indeholder voldelige scener.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 29.10.2018

Der florerer lige nu falske og voldelige videoer af tegneserien Gurli Gris på YouTube. Det skriver BT på baggrund af Daily Mail.

Videoerne viser blandt andet, at karaktererne brænder levende og skyder sig selv i hovedet.

Som forælder kan du tage et par forholdsregler, så du mindsker sandsynligheden for, at dit barn støder på videoer som dem.

Læs også: Skærmbrug før sengetid giver dårlig søvn

Gode råd til forældrene

Med en travl hverdag med arbejde, madlavning, rengøring og børn kan det være fristende at give børnene en tablet i hånden og et par hovedtelefoner på, så man i en kort periode kan fokusere på hverdagens mange gøremål. Men lynhurtigt kan børnene ende de forkerte steder. Vi har derfor listet en række gode råd til at sikre dit barns færden i online-verdenen.

1) Hav et øje på dit barn
Det er en god ide at sørge for, at du altid er i nærheden af dit barn, når det bruger tabletten eller telefonen. På den måde kan du hurtigt gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.  

2) Hav lyd på
Hvis du sørger for at videoerne bliver set med lyd på, så du kan høre med, så kan du bedre holde øje med, hvad dit barn ser på tabletten eller telefonen.

3) Benyt apps med forældrekontrol
Mange streamingtjenester og apps har en funktion, der sikrer forældrenes kontrol over børnenes færden. På de mest populære streamingtjenester er der mulighed for aktivering af forældrekontrol, som kan blokere for indhold og køb.

4) Lav en liste til dit barn
På mange telefoner og tablets er der mulighed for at lave en liste over de hjemmesider, som dit barn må benytte sig af. På den måde kan du have kontrol over, hvilke hjemmesider dit barn kan tilgå.

5) Bloker apps
Bruger dit barn din telefon eller familiens tablet, kan det være nødvendigt at blokere nogle apps, mens dit barn bruger divicen. På både telefoner og tablets er der en funktion, der kan blokere bestemte apps og funktioner.

Kilde: BT

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her