Udvid dit barns ordforråd gennem samtale

Den bedste måde, du kan hjælpe dit barn med at udvide dets ordforråd, er ved at tale med barnet, frem for at insistere på at lære barnet en masse forskellige ord ved at tale til det. Det viser en ny amerikansk undersøgelse.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent
Senest opdateret 26. marts 2018

De fleste forældre forsøger at hjælpe den lille med at udvikle sit sprog ved at introducere barnet for en masse nye ord. Men et nyt amerikansk studie viser, at den bedste måde, hvorpå man kan udvide sit barns ordforråd, er ved netop at forsøge at føre en samtale med barnet.

Studiet bygger på en undersøgelse som en gruppe forskere fra Massachusetss Institute of Technology (MIT) har udarbejdet ved hjælp af hjernescanninger af børn.

Scanningerne viser, at børn, der bliver inddraget i samtaler, har mere hjerneaktivitet i den del af hjernen, hvor sprog opstår og udvikles.

Læs også: Børns tidlige sprogudvikling (0-2 år) og Børns senere sprogudvikling (3-6 år)

Har du børn i alderen fire til seks år er rådet fra forskerne derfor, at man benytter sig af samtalen som greb, når man ønsker at hjælpe barnet med at udvikle sine sproglige kompetencer. Med børn, som er yngre end gruppen i studiet, kan samtaler med være en god metode til at kickstarte udviklingen af barnets sprog.

Kilde: MIT News