Skoldkopper: Sådan lindrer du generne

Skoldkopper kommer til udtryk i form af hududslæt med blærer, der ofte forårsager kløe og irritation. Vi giver dig her 6 tips til, hvordan du kan lindre dit barns gener.

Original forfatter: Ema Seferovic, Redaktionsassistent. Opdateret af Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 13. december 2019.

Det er aldrig rart at få skoldkopper – og det kan være svært særligt for børn at lade være med at klø og kradse deres hud, når sygdommen indtræffer.

Læs også: Symptomer på skoldkopper  

Vi giver her 6 gode råd til, hvordan du kan lindre generne hos dit barn.

  1. Lad dit barn forklare, hvor det klør og svier allermest, og læg så derefter et koldt omslag på området eksempelvis isterningeposer eller frostgrønt svøbt i et klæde.
  2. Jo varmere der er i rummet, hvor barnet befinder sig, jo værre bliver kløen, da både varme og sved kan udløse kløe. Sørg derfor for at dit syge barn befinder sig i kølige omgivelser.  
  3. En måde hvorpå du kan forhindre, at generne bliver forværret, er ved at klippe neglene hos dit barn helt korte og lad det bruge handsker. På den måde sænkes risikoen for, at der går betændelse i hududslættet.
  4. Kartoffelmel har en kølende effekt og kan derfor dulme kløen. Prøv derfor forsigtigt at duppe kartoffelmel på de kløende skoldkopper.
  5. Har dit barn skoldkopper i munden, kan du komme en sut i fryseren, som kan køle sårene og lindre kløen.  
  6. Sørg for ekstra god håndhygiejne, for en eventuel betændelse gør det svært for sårene at hele.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: Netdoktors artikel om skoldkopper Netdoktors artikel om lindring af skoldkoppers kløe