Seniorforsker: Dit barn kan have godt af bakterier

Bakterier kan være med til at forebygge, at dit barn udvikler en række sygdomme, lyder det fra en dansk seniorforsker og postdoc.

 

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 19. september 2017


De fleste forældre kender til det. Den lille har tabt sutten på jorden – og inden den ryger tilbage i munden på barnet, så kommer den lige en tur i mors mund eller måske bliver den endda vasket.


Men ifølge Julie Antvorskov, der er seniorforsker og postdoc på Bartholininstittutet hos Rigshospitalet, så kan disse bakterier faktisk gøre noget godt for barnets immunforsvar.


Læs også: De gode og onde bakterier


– Vi associerer bakterier med noget negativt, men de har værdi for os mennesker. De er i vores slimhinder, vores hud og vores tarm og beskytter os mod sygdomme, siger Julie Antvorskov, som forsker i autoimmune lidelser såsom diabetes 1 og glutenallergi.


Der findes gode og dårlige bakterier

Der er forskel mellem de onde bakterier, som fremkalder sygdom og virus, og de naturlige og gode bakterier, som eksempelvis findes i naturen.

Den skelnen bør forældre have for øje, når det gælder barnet og dets sundhed, pointerer hun.


Derfor kan bakterier være gode for dit barn

Snavs kan nemlig have en længerevarende beskyttende effekt på barnets immunforsvar, som nedsætter risikoen for, at barnet udvikler sygdomme som eksempelvis diabetes og glutenallergi.

Kilde: DR og Netdoktor