Sådan undgår hele familien myggestik

En dejlig sommeraften kan nemt blive forstyrret af et kløende myggestik. Derfor guider apotekeren, Imran Asli Biyik, jer her til en sommer med færre myggestik.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 13.06.2019

Myggene tiltrækkes af menneskers duft, og særligt varme og svedlugt er de vilde med. Det er dog forskelligt, hvor udsat man er for myggenes kærlighed. Uanset om man er plaget meget eller lidt af myggestik, kender man til de kløende stik, som de små myg efterlader sig, og hvor irriterende de er.

Læs også: Hvepse og insektbid

Derfor får I her apotekerens bedste råd til at undgå myggestik:

4 råd til at undgå myggestik

 1. Vælg løst og lyst tøj
  Det kan være en god ide at dække kroppen med løst tøj, da det gør det sværere for myggene at nå ind til huden og stikke. Myg tiltrækkes desuden af mørke farver, så derfor er det en god idé at give børnene og dig selv lyst tøj på, hvis I vil undgå stik.
 2. Brug myggespray
  Myggespray er et effektivt middel til at holde de små stikkende insekter lidt på afstand, da de afskrækkes af lugten fra sprayen. For at opnå den bedste effekt, bør du spraye direkte på huden og ikke kun uden på tøjet. Du skal dog ikke spraye direkte i ansigtet, men på håndfladen for derefter at smøre det ud. I skal være opmærksomme på, at flere former for myggespray ikke må anvendes på helt små børn, ligesom det i nogle tilfælde kun må bruges i begrænset mængder på større børn.
 3. Hold dine værelser kolde
  Myg tiltrækkes af varme, og derfor flyver de gerne ind i varme værelser, hvis vinduet står åbent. Sørg derfor for at holde husets rum kolde – eventuelt med en ventilator.
 4. Brug et myggenet om natten
  Særligt i soveværelset og på børneværelserne, hvor I ligger det samme sted i mange timer, kan det være en god idé at sætte et myggenet op, så myggene ikke kan komme ind og stikke i løbet af natten.

Kilde: Netdoktors artikel om fup og fakta om myggestik

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her