Sådan undgår du, at dit barn bliver nærsynet

En gang skræmte man børn med, at de ville få firkantede øjne, hvis de sad for tæt på fjernsynet. Den myte er dog for længst blevet manet til jorden, men en ny dansk undersøgelse sætter igen fokus på sammenhængen mellem fokus på ting, der er tæt på og børns øjne.

Øget risiko for nærsynethed
Undersøgelsen viser, at børn der læser mange bøger, bruger meget tid foran computeren eller fjernsynet, og ikke får trænet sine øjne ind imellem, har en øget risiko for, at blive nærsynede senere i livet. Den gode nyhed er, at du selv kan gøre en forskel. Undersøgelsen viser, at rigeligt med udendørs leg og bevægelse er den bedste medicin mod nærsynethed.

Det kan du gøre:
Det kan derfor være en god ide at finde på nogle faste rutiner omkring dit barns lektielæsning, tvtid eller efter computerspil, hvor øjnene efterfølgende får noget lys og får fokuseret på noget, der er langt væk.

Det kan være at gå en lille tur udenfor, at dit barn selv skal komme ud i køkkenet og skære noget eftermiddags-frugt eller lignende og det kan være at sørge for at indlægge noget skærmfri eller læsefri tid, så øjnene får ro.

Kilde: Feltholt, Line. Politiken”Motion og leg – udenfor – gør børn mindre nærsynede“, 23.06.2104