Sådan kan dit barn undgå mad-allergi

Et nyt studie viser, at du kan mindske dit barns risiko for allergi over for fx æg og peanuts, ved at introducere barnet for fødevarerne, allerede som spæd.

På verdensplan er allergi et voksende fænomen, og især blandt børn stiger overfølsomheden over for bestemte fødevarer årligt.

Men nu har forskere fra Imperial College London opdaget, at man ved at introducere børn for bestemte fødevarer, allerede når de er mellem 4 og 11 måneder gamle, kan mindske risikoen for allergi.

Læs også: 4 måneder og ‘rigtig’ mad?

Forsøget kan have stor betydning for fremtidens kostanbefalinger til børn, men man skal som forælder altid huske, at man aldrig må give hele peanuts til børn under 5 år af hensyn til kvælningsrisikoen.

De pågældende fødevarer kan derfor med fordel introduceres for det lille barn gennem dets almindelige kost i form af grød mv.

»Der er nu et videnskabeligt bevis for, at leverandører af sundhedsydelser bør anbefale, at man skal introducere madvarer, som indeholder peanuts, til spædbørn, der har en høj risiko for at udvikle allergi. Hvis man venter, kan det betyde, at spædbarnet vil have en højere risiko for at udvikle peanutallergi, « forklarer Amena Warner, der er leder af AllergyUK, der beskæftiger sig med kliniske forsøg.

Undersøgelsen viste desuden, at der ikke er nogen sammenhæng mellem, hvornår man børn introduceres for hvede, og hvorvidt de får glutenallergi.

Kilde: Videnskab.dk