Sådan får dit barn den bedste skolestart

Man skal ikke sætte forventningerne for højt som forældre eller lade sine egne bekymringer omkring skolestarten smitte af på barnet. Sådan lyder rådet fra en forsker i Sundhedsvidenskab.

I disse uger starter tusindvis af børn i skole igen eller for første gang. Som forældre er denne tid forbundet med en række tanker og bekymringer.

Ifølge Else Guldager, der er Ph.d. i Sundhedsvidenskab og driver sundhedsplejersken.dk, er det vigtigste, forældrene kan gøre, at være støttende, forstående og ikke tale skolestarten for meget op.

Som forældre kan man selv have haft en dårlig skoletid, og derfor være mere nervøs for, hvordan ens eget barn kommer til at opleve det:

– Men vær bevidst om ikke at overføre dine egne oplevelser og bekymringer på barnet. Ellers kan man indirekte komme til at overføre et negativt syn på skolen, siger Else Guldager.

Forældre skal – ligesom deres børn – være forberedte på, at skolestarten også er forbundet med nye relationer og forventninger.

Ifølge Anette Aaby Hansen, der er projektleder på Forældrefiduser, er det derfor også vigtigt at have et godt netværk mellem forældrene i klassen, da det er med til at forebygge mobning, så man sammen kan støtte op omkring trivslen hos børnene:

– Forældre, som kender hinanden har nemmere ved at forebygge og løse konflikter, så en fjer ikke bliver til fem høns. Mange konflikter kan løses, inden de vokser sig store, ved at forældrene snakker med hinanden. Sammenhold omkring børn giver sammenhold mellem børn, fortæller Anette Aaby Hansen.

Forældre skal altså være forberedte på at engagere sig i et stærkt forældrefællesskab i deres barns klasse for at sikre deres barns trivsel i skolen.

Få Anettes 5 gode råd til alle forældre her!

Kilde: DR