Leg på hospitalet skal mere i fokus

Foto: iStock.com

Gennem leg kan man afmystificere og lette behandlinger på hospitalet for både barnet og forældrene. Med en ny platform for personalet på landets hospitaler er dette kommet mere i fokus. 

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 16. september 2019  

Selvom man er syg eller indlagt som barn, leger man stadig som andre jævnaldrende. Så for at afmystificere og gøre turen på hospitalet lidt mere tryg, har Rigshospitalet nu sat endnu større fokus på leg under behandlinger og hospitalsindlæggelser. Det har de gjort med en ny online-platform, PlayPedia, hvor hospitalspersonalet på tværs af faggrupper kan dele og søge inspiration til brug af leg i behandling. Dette kommer både børn og forældre til gavn. 

Læs også: Interaktiv bamse skal skal skabe tryghed hos børn på hospitalet 

– På PlayPedia er en af legeaktiviteterne f.eks. ”Mit Følgedyr”, hvor et barn via en app skal følge en bamse igennem en undersøgelse, hvor den skal have taget en blodprøve. Det at tage sig af bamsen er med til at berolige barnet, før det selv skal igennem proceduren. På den måde afdramatiseres noget, der ellers kunne skabe utryghed og stress, og der skabes plads til at være barn i en hospitalsvirkelighed, siger Elisabeth Ginsberg, leder for strategi og innovation i BørneRiget, Rigshospitalet. 

Af andre aktiviteter fra platformen kan nævnes magiske usynlige handsker og sengebordtennis. Lige nu er der 55 forskellige aktiviteter til forskellige aldersgrupper og behandlingssituationer.

Læs også: Hver tredje nyfødte indlægges på hospitalet 

Rigshopsitalet står bag initiativet, og de håber på, at de øvrige hospitaler i resten af landet vil være med til at dele deres viden, erfaring og ideer til, hvordan leg kan integreres i behandling af børn. 

Kilde: Rigshospitalet , playpedia.dk

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her