Påskeferien 2019: 8 idéer til påsken med børn

Foto: iStock.com

Mangler I inspiration til hyggelige og familievenlige aktiviteter i påskeferien? Her giver vi vores 8 bedste bud på aktiviteter for både familiens yngste og ældste.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 08.04.2019

Mit navn det står med…..
Der er intet som at være kreativ med sine børn. Find papir, saks og en blyant frem, og lav flotte og kreative gækkebreve til bedsteforældrene eller andre familiemedlemmer, og kryds fingre for, at de ikke gætter jer.

Puste og male æg
Ingen påske uden påskeæg. Start påskeferien med en hyggelig dag i æggenes tegn. Pust en masse æg, og mal dem i flotte og kreative farver og mønstrer. Brug dem som pynt i huset, så er I sikret en hyggelig og stemningsfyldt påske.

På jagt efter påskeæggene
Ved påsketid kommer påskeharen ofte forbi med påskeæg til landets børnefamilier. Skal han også forbi jer? Så planlæg en påskeægsjagt for børnene. Det eneste, det kræver, er en have eller park og en masse chokoladepåskeæg, som børnene skal finde. Er vejret dårligt, kan I også sagtens gøre det indenfor.

Nyd foråret i naturen
Der er intet som at komme ud i den friske forårsluft. Gå en lang tur i skoven med børnene, og betragt de nyudsprungne forårsblomster og træerne, der begynder at få farve. I kan også tage hele familien med på den nærmeste legeplads, hvor I kan få en hyggelig stund.

Læs også: Forårsrengøring – glem ikke legetøjet

Danmark rundt

 • Sig hej til pandaerne og den nye isbjørneunge i Zoo
  Netop nu har Zoo i København fået nye beboere: to nye pandaer og en lille isbjørneunge. Det er derfor oplagt at bruge en dag i påskeferien på at hilse på dem og havens andre dyr og samtidig få en hyggelig dag med familien.
 • Påskestemning i Tivoli København
  Ligesom til de fleste andre højtider holder Tivoli også åben i påskeferien. Et oplagt sted at besøge, hvis I befinder jer tæt ved København. Her kan I nyde påsken, foråret og hinanden, mens I betragter havens flotte påskeudstillinger- og forestillinger eller en påskefrokost i en af Tivolis restauranter.
 • Påske i Tivoli Friheden
  Også I det jyske kan I besøge Tivoli i påskeferien. Den 13. april åbner Tivoli Friheden nemlig for sæsonen 2019.  
 • Påskecharme i Den Gamle By
  I Århus kan påskehyggen også nydes i Den Gamle By, som byder på en række sjove, lærerige og kreative familieaktiviteter.

Kilder:

Zoologisk have 1 , Zoologisk have 2,  Tivoli København,  Tivoli Friheden , Den Gamle By

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her