Påskeferie 2018: 7 aktiviteter for hele familien

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at landets mange børn går på påskeferie lige om lidt. Vi giver dig her en mini-guide til de mange forskellige hyggelige aktiviteter, som I kan lave sammen i påskeferien.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 28. marts 2018

 

Nogle børnefamilier tager på skiferie i påsken, mens andre vælger at blive hjemme. Skal I ikke en tur i sneen denne påske,  så er der også mange andre muligheder for familiehygge hjemme i Danmark.

Vi guider dig hermed gennem 7 aktiviteter, som I kan deltage i sammen i påskeferien.

1. Gækkebreve

Papir eller pap, en blyant og så en saks. Mere skal der ikke til for at lave et fint gækkebrev, som kan sendes til venner, bedsteforældre eller andre familiemedlemmer. Når gækkebrevet er lavet, kan I finde på et sjovt rim. Leg rundt med rim og remser – og kryds fingre for, at modtageren ikke gætter, hvem gækkebrevet er fra.

2. Påskeægsjagt

Har påskeharen været forbi jeres have eller den lokale park?

Planlæg en påskeægsjagt for børnene. Det eneste I skal bruge er en pose med små chokoladeæg og et grønt område. Gem chokoladegodterne rundt omkring i haven eller i et afgrænset område af parken og lad så børnene finde påskeharens æg.

3. Påskepynt

Ferie er lig med afslapning. Her kan I nyde hinandens selskab og styrke det familiære bånd ved at skrue ekstra op for hyggen derhjemme. Det kan blandt andet gøres ved at arrangere fælleshygge i form af en klippe- og klistredag. I kan dekorere hjemmet med påskepynt. I kan for eksempel udforme påskeæg i pap og farvelægge dem eller lave små indendørs karse bed, som I dekorerer som små påskekyllinger med fjer i gule farver og med papnæb.

4. En tur i bio

I påskeferien bliver der vist en række forskellige film for hele familien i de danske biografer. Dine børn kan få glæde af filmen ”Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn”, der havde premiere d. 1. marts eller “Hulemanden Sten” og “Peter Kanin”, som begge havde premiere d. 22. marts 2018.

Danmark rundt

I kan også besøge én af Danmarks tre største byer, som byder på forskellige former for aktiviteter for hele familien.

5. Påske i Tivoli

Tager I en tur til København,  så er Påske i Tivoli oplagt. Her kan I sammen nyde en lækker påskefrokost i en af tivolis mange madboder og restauranter. I kan også gå på påskejagt i Tivolis påske dekoreret have.

6. Påske i Den Gamle By

Går turen til smilets by, så tilbyder Århus en række forskellige familieaktiviteter. I kan eksempelvis tage en tur i Renæssancegården, hvor I kan lave jeres egne bolsjer og børnene kan få lov til at dekorere påskeæg.

7. Påske i H. C. Andersens by

Går turen til Odense, så kan I opleve H.C. Andersens fødselsdag i en eventyrlig forestilling i ODEON mandag d. 2. april, som er 2. påskedag. I kan også tage en tur i Odense Zoo – og spotte de små dyreunger, der kommer til verden i forårsmånederne.

Kilde: Kino.dk og  VisitDenmark