Påske 2020: Aktiviteter I kan lave derhjemme

Påsken nærmer sig, og selvom den grundet coronaepidemien ikke bliver helt, som den plejer, er der stadig rig mulighed for at lave hyggelige aktiviteter med børnene.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 31. marts 2020

Coronaepidemien har vendt op og ned på påskens normale aktiviteter med påskefrokoster, og hvad der ellers hører til. Der er dog stadig en masse hyggelige og kreative aktiviteter, som familien kan give sig i kast med derhjemme. Påsken giver tid til fordybelse og samvær. Her giver vi nogle bud på aktiviteter.

De traditionelle påskerier

I påsken skal der naturligvis være plads til de traditionelle påskerier. Det gælder både de kreative nørklerier og de sjove og velsmagende overraskelser. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Pust og mal æg

Start påskeferien med en kreativ udfoldelse. Pust nogle æg og mal dem i flotte farver og mønstre. Hæng dem som pynt i huset, fx på en fin gren fra haven eller skoven, og så er i sikret en stemningsfyldt påske med farverige æg at kigge på.

Gæk, gæk, gæk

Find papir, skriveredskaber og saks frem. Klip flotte gækkebreve og skriv en sød, hemmelig hilsen til bedsteforældrene. Det vil de med garanti blive glade for i denne tid, hvor I ikke ses så meget, og hvor de sikkert savner børnebørnene.

Besøg fra påskeharen

Ved påsketid kommer påskeharen ofte forbi med chokoladeæg til børnene. Skal han også komme forbi hos jer? Planlæg en påskeægsjagt for børnene i haven, gården eller lejligheden. Gem påskeæggene rundt omkring og lav eventuelt små gåder, så jagten bliver til en sjov leg. 

Så karse og blomsterfrø

En æggemad med karse er lækker spise i påsken. Inddrag de små i at så karse og se den gro dag for dag. I kan også så blomsterfrø i krukker.

Gå i køkkenet 

Tag børnene med i køkkenet og bag lækkert påskebagværk. Bag for eksempel boller formet som kaninhoveder.

Læs også: Forårsrengøring: Glem ikke legetøjet

De altid hyggelige aktiviteter

Der findes også en lang række aktiviteter, som altid er hyggelige at lave, når familien er samlet.

Spil jer gennem påsken med kort og brikker

Brætspil, kortspil og vendespil er altid sikre vindere, når familien skal hygge sig sammen i feriedagene. Der er et hav af gode brætspil for børn. I kender helt sikkert til spil som Junior Matador, Ludo, Sorteper og Vildkatten. 

Men hvorfor ikke bruge påskedagene på at lære nye, sjove spil at kende? I kan for eksempel giver jer i kast Ticket to Ride ‘First Journey’, der er et familiebrætspil, hvor man skal bygge togbaner i Europa, eller HINT Junior, hvor skal hele familien skal mime, tegne og lave lyde. Rhino Hero, der vandt Guldbrikkens kategori ‘Årets børnespil’ i 2019, er også et godt bud. Det går ud på at bygge et korthus, mens man samtidig driller sine modstandere.

Fordyb jer i et puslespil

Puslespil kan skabe rum til fordybelse, og der findes puslespil til alle aldre. Hvis dine børn er i skolealderen, kan I lægge et lidt større et af slagsen, som I kan vende tilbage til, når der er brug for et pusterum.

Læs også: Nyt studie: Puslespil er matematik for 2-årige

Hjemmebio

Når I nu ikke kan tage i biografen i påsken, kan I i stedet skabe jeres egen hjemmebio. Rul gardinerne for, finde en masse puder og tæpper frem og lav popcorn. Find en god børnefilm og så er det bare at gå i gang.

Nyd forårsvejret

Lad jer lokke ud i det dejlige vejr i haven eller gå en tur i skoven eller ved havet, men husk at holde behørig afstand til andre. Det er en oplagt mulighed for at få brugt noget energi.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her