Nytårsaften for hele familien

Nytårsaften er en festdag for alle, men hvordan sørger man for, at både børnene og de voksne i familien hopper ind i det nye år på en sjov og hyggelig måde?

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent. Senest opdateret 10. december 2019 af Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent

Ligesom julen står i familiens tegn, kan nytårsaften gøre det samme. Men hvordan skaber man en nytårsstemning, der båder tiltaler voksne og børn? Vi giver dig her 6 gode tips til, hvordan hele familien kan få en god nytårsaften.

Pynt op sammen

Nytårsaften er en festlig begivenhed for både voksne og børn. Derfor kan I som familie gøre noget ud af sammen at pynte op til den festlige aften. Tag på indkøb med ungerne, og giv dem lov til at være med til at bestemme, hvilke slags serpentiner, guirlander og bordbomber, der skal dekorere stuen. Derudover kan I også købe sjove hatte, briller og truthorn, der kan gøre enhver situation festlig.

Fyr op for temafest

Nytårsaften behøver ikke kun handle om glitter og pæne klæder. I kan med fordel give aftenen et tema, der kan pifte stemningen op for både børn og voksne. I kan måske vælge et  superhelte-tema, et Disney-tema eller måske et eventyr-tema? Kun fantasien sætter grænser.

Forbered nytårslege

Det er altid en succes til fester med lege, og nytårsfesten er ingen undtagelse. For børnene kan ventetiden til nytårsklokkernes ringen virke lang, og derfor kan det være en god ide at have forberedt lidt underholdning til aftenen. Det kan være alt fra en Året-der-gik-quiz i børnehøjde til stopdans eller gæt og grimasser.

Få styr på nytårsmenuen

Sørg for at have en nytårsmenu, der er nem at lave. Selvom du og de andre voksne til festen måske vil byde det nye år velkommen med østers eller blinis, så falder det stensikkert ikke i børnenes smag. Et råd er derfor at strikke en menu sammen, der indeholder noget for enhver smag.

Skål i champagne og børnechampagne

Børn vil specielt på sådan en aften gerne “efterligne” mor og far. Sørg derfor for at give børnene lov til at skåle med i børnechampagne. Hvis i serverer velkomstdrinks i fine glas, så kan I med fordel sørge for, at der også er nogle alkoholfrie drinks til de små.

Fyrværkeri

Der findes et væld af forskellig slags fyrværkeri. At fyre fyrværkeri af kan være sjovt for både voksne og børn. Men lige så flotte raketter og fyrværkeri-batteri kan være, når de springer i luften, lige så farlige er de at tænde. Derfor er et godt råd at sørge for, at det kun er de voksne, der tager sig af de store raketter og batterier, mens børnene kigger på med sikkerhedsbriller på.