Nyt studie undersøger, hvordan corona-nervøsitet påvirker graviditet

31.000 gravide har som del af et nyt forskningsprojekt fået tilsendt et spørgeskema, der skal være med til at belyse, om coronaepidemien medfører mere nervøsitet og frygt i graviditeten.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 5. maj 2020

En graviditet er typisk præget af mange tanker – og måske også bekymringer og nervøsitet. For de, der netop nu er gravide, kan der dog være ekstra mange bekymringer i forhold til, hvordan coronaepidemien kommer til at påvirke graviditetsforløbet.

Et stort dansk forskningsprojekt skal undersøge, hvordan coronaepidemien har indvirkning på gravides graviditetsforløb og mentale helbred. Det skriver Syddansk Universitet

Bag studiet står Region Syddanmarks forskerstøtteenhed Open, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Læs også: Coronavirus: Hvordan skal jeg forholde mig som gravid?

31.000 gravide er blevet spurgt

Forskerne har sendt et spørgeskema ud til 31.000 kvinder, der er registreret som gravide i det danske sundhedssystem. Svarene skal belyse, hvorvidt coronaepidemien har forårsaget ekstra nervøsitet, ængstelse eller frygt hos den gravide.

Mange har allerede besvaret spørgeskemaet. Mette Bliddal, der er ansvarlig for projektet, siger til DR, at den store tilslutning kan skyldes, at coronaepidemien fylder meget hos de gravide.

– Målet er at blive klogere på, om der er noget sundhedsvæsenet kan gøre bedre, hvis noget lignende sker igen, og hvordan man eventuelt modvirker de negative konsekvenser. Over tid ønsker vi også at kortlægge, hvordan det mentale helbred påvirker fødselsudfaldet, siger hun.

Læs også: Studie skal undersøge, om gravide og nyfødte er i risikogruppe

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: DR, Syddansk Universitet, Sundhedsstyrelsen