Nyt studie afliver myte: Motion under graviditeten er sundt

En livsstil med motion og sund kost under graviditeten mindsker risikoen for diabetes og kejsersnit, viser et nyt internationalt studie.


Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Seneste opdateret 25. Juli 2017


Lad chokoladebaren ligge på hylden i supermarkedet, og snup et stykke frugt i stedet for. Udskift sofahygge med en lang gåtur – også når du er gravid.

I mange år har der floreret myter om, at det ikke er sundt for gravide at dyrke motion. Myter, som nu afkræftes af et nyt studie, der viser det stik modsatte: En livsstil med 30 minutters motion om dagen og en varieret kost har en positiv indvirkning på gravide.


Læs også: Motion under graviditeten


– Det nye i det her er, at en sund livsstil betyder noget for komplikationsraten for gravide, og der er færre kvinder, der føder ved kejsersnit, understreger afdelingslæge og ph.d. på Odense Universitetshospital Christina Vinther.

 

Hun har sammen med 49 andre forskere fra over 41 institutioner i verden undersøgt forholdet mellem motion og graviditet.

 

Ved at dyrke motion og spise sundt under graviditeten kan gravide mindske risikoen for diabetes med 24 procent og risikoen for fødsel ved kejsersnit med 10 procent, viser det nye studie.

Kilde: dr.dk