Ny fertilitetsbehandling kan være mere skånsom

IVF har gennem de seneste 35 år hjulpet infertile par, der ønsker at stifte familie. Men mens teknologien har udviklet sig, er IVF-behandlingen stadig en både dyr og invasiv proces, der kan medføre flere følgevirkninger.

Nu har et team af medicinske forskere fra Australien og Belgien udviklet en fertilitetsbehandling, der kan give en meget mere simpel, skånsom og billig behandling mod barnløshed, hvor brugen af medicin reduceres.

Med den nye behandling skal kvinden ikke længere injicere sig med høje doser af hormoner i flere uger, og det gør fertilitetsbehandlingen langt billigere og mere skånsom, fordi de medicinske følgevirkninger reduceres markant. Der er dog et langt stykke vej, før denne nye fertilitetsbehandling kan anvendes.

Læs også: Bivirkninger og risici ved IVF-behandling

Hvad er IVF-behandling?

IVF-behandling er reagensglasbehandling, hvor kvinden først stimuleres med hormoner for at et æg udvikles og modnes. Dernæst tages et æg ud af æggestokkene for at blive befrugtet med sæd i et laboratorium. Efter at ægget er dyrket i 2 til 5 døgn, bliver det befrugtede æg sat tilbage i livmoderen til udvikling på normal vis.

Reagensglasbehandling anbefales til par, der har problemer med aflukkede æggeledere, endometriose, dårlig sædkvalitet eller ved uforklarlige årsager til barnløshed.

Kilde: Sciencealert.com