Nu er der bedre adgang til coronatest af børn

Fremover bliver det nemmere at få sit barn testet for coronavirus. Mandag i denne uge åbnede Sundhedsstyrelsen for, at du kan booke en tid til dit barn på coronaprover.dk.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 9. september 2020

Når der er tilfælde med coronavirus på landets skoler og institutioner, bliver hele klasser og større grupper af børn sendt hjem for at blive testet.

Det har skabt travlhed hos praktiserende læger, vagtlæger samt Styrelsen for Patientsikkerhed, som forældre indtil nu har skullet kontakte med henblik på at få deres barn testet for COVID-19. Mange forældre har derfor oplevet lange ventetider.

Nu åbner Sundhedsstyrelsen for, at børn helt ned til 2 år kan blive podet i TestCenter Danmarks testtelte. Det sker efter, at personalet er blevet oplært i at foretage podninger på børn.

Book tid til test af dit barn

Endvidere kan forældre nu booke en tid til test af deres børn direkte på hjemmesiden www.coronaprover.dk uden forudgående henvisning fra egen læge eller vagtlæge. Hvis barnet er sygt med symptomer på coronavirus, bør man dog fortsat kontakte egen læge.

Sundhedsstyrelsen fremhæver, at børn under 2 år fortsat bør testes på hospitalernes testcentre efter henvisning fra egen læge. Testning af raske børn bør desuden udelukkende ske med henblik på smitteopsporing af nære kontakter, i forbindelse med smitte på skoler og daginstitutioner eller som følge af udlandsrejser.

Corona i skolen: Hvornår skal mit barn testes for COVID-19?

Forældre kan se resultatet af barnets test på sundhed.dk.

Symptomer på coronavirus

Ifølge Sundhedsstyrelsen får børn som regel ingen eller milde symptomer, når de bliver smittet med coronavirus. De mest typiske symptomer er de samme som hos voksne:

  • Tør hoste
  • Feber
  • Vejrtrækningsbesvær
  • Ondt i halsen
  • Hovedpine
  • Muskelsmerte

Mistænker du, at du eller dit barn har coronavirus, skal I gå i isolation, indtil I har fået svar på jeres coronatests.

Sygdom: Hvor længe skal mit barn blive hjemme?

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: Sundheds- og ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen, Netdoktors artikel Corona: Hvornår skal du testes?