Læge: Feber kan ikke altid afgøre om dit barn er sygt

Feber er ikke det eneste, der kan afgøre, om dit barn er for sygt til at opholde sig i daginstitutionerne, lyder udmeldingen fra Mireille Lacroix, der er praktiserende læge i region Syddanmark.


Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 5. september 2017


Det er de færreste forældre, der ikke er blevet bedt om at hente deres barn fra vuggestuen eller børnehaven, efter pædagogen har målt barnets temperatur, og den har passeret de 38°C.

Men feber er langtfra den eneste indikator for sygdom, påpeger læge og næstformand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Mireille Lacroix.


– Det er en del af de informationer, man kan bruge som læge, når man skal vurdere et barn, men børn kan sagtens være syge uden at have feber, siger hun til dr.dk.


Udmeldingen fra lægen kommer i forbindelse med en debat, der er opstået, efter en række kommuner har bedt deres pædagoger om ikke at tage børnenes temperatur ved mistanke om sygdom, da det ikke er en opgave for en pædagog at måle barnets temperatur, idet det kan anskues som et overgreb.


Læs også: Børnesygdomme – en oversigt


Ændringen er blevet mødt af kritik fra Forældreforeningen FOLA, der forklarer, at det vil gøre det sværere for forældrene at tage hjem fra arbejde for at hente deres barn uden den velkendte feberbegrundelse.


Men diarré, opkast, børnesår, astmatisk bronkitis eller måske blot slaphed og dehydrering er alle sygdomme og tilstande, der ikke kan måles med et termometer, og som ifølge lægen er sygdomme, der er så alvorlige, at barnet bør blive sendt hjem fra børnehave eller vuggestue.

Kilde: dr.dk