Kosmetik og cremer påvirker din mands sædceller

Stadig flere par oplever problemer med at opnå graviditet, og nu har danske forskere formentlig fundet en vigtig brik i det store puslespil.

I et laboratorieforsøg har forskere fra Københavns Universitet påvist, at de kemiske solfiltre, man kan finde i kosmetik og solcremer, kan forstyrre sædcellernes vej til kvindens æg.

Læs også: Ny fertilitetsbehandling er mere skånsom

Forskerne undersøgte 29 kemiske solfiltre, der alle er godkendte i EU og USA, og her fandt man, at 13 af dem var problematiske. Solfiltrene påvirker sædcellerne, fordi de efterligner effekten af det kvindelige kønshormon progesteron, som frigives fra ægget, og som sædcellerne tiltrækkes af, og når sædcellerne får disse signaler fra solfiltrene, kan de ikke finde den rigtige vej frem til ægget.

– Som man kan se på videoen (HER!), er der en tydelig effekt, og vores forsøg viser også, at de her stoffer påvirker sædcellerne i laboratoriet, og det skaber en bekymring for, at det kan have en effekt hos hr. og fru Danmark, som ønsker at få børn, siger ph.d. studerende Anders Rehfeld, der står bag forskningen.  

VIDEO: SE, HVORDAN SÆDCELLERNE PÅVIRKES!