Kæledyr har positiv indflydelse på børn

Kæledyr kan mere end bare at være søde. De kan også gøre børn mere empatiske og ansvarsfulde, forklarer børnepsykolog.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 4. april 2018

“Må vi ikke nok få en hund?”

Dit barn kigger op på dig med store, håbefulde øjne.

De fleste forældre kan genkende denne situation. Din lille guldklump har forelsket sig i tanken om at få et kæledyr. Men inden du giver barnet et nej, bør du overveje, at barnet faktisk kan lære noget og udvikle sig personligt ved at få et kæledyr, påpeger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

Ifølge børnepsykologen kan barnet lære en masse nye ting ved, at familien får en ny pelsklædt ven.

Psykologen forklarer, at børn blandt andet kan lære at forstå vigtigheden af at drage omsorg for andre. Ved at holde kæledyr kan barnet også lære den sociale egenskab, det er at tage hensyn og tage ansvar. Det sker ved, at barnet knytter sig emotionelt til dyret, og derigennem ønsker, at dyret skal have det godt.

Men selvom kæledyr kan være søde og have en positiv indflydelse på dit barn, så er det vigtigt at forstå, at det er tidskrævende at have en pelsklædt ven. Man bør derfor overveje, hvorvidt man som forældre er klar til at holde kæledyr.

– Hvis man som forældre ikke rigtig har lyst til at have et kæledyr, skal man måske overveje, om det er en god idé at anskaffe sig et dyr, selv om børnene ønsker det. Det er først og fremmest forældrenes ansvar, at hunden eller katten bliver passet, for børn skal først lære, hvad det vil sige at tage vare på et kæledyr, understreger Rikke Christensen-Lee, der er direktør i Dyreværnet.

Kilde: Jyllands-Posten