Julen 2017: 4 nye julekalendere på vej!

I år ruller der fire nye julekalendere over TV-skærmen. Læs med her og find ud af, hvilken der passer bedst til jeres familie.


Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 31. oktober 2017

 

December er lig med jul, søde sager og familiehygge, og hos mange familier er det en fast tradition at samle sig rundt om tv’et, når årets julekalender ruller over skærmen i de små hjem.


Vi guider dig igennem fire nye julekalendere, der bliver sendt i december måned i år.


Ramajetternes jul – DR Ramasjang kl. 17.00

Til de mindste bliver der i år vist en spritny julekalender, der hedder Ramajetternes jul. Julekalenderen henvender sig til de helt små mellem 3-6 år.

Ramajetternes jul udspiller sig i Ramasjang Lufthavn, hvor vi møder Ramasjangs velkendte børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, som er lufthavnens chef. I julekalenderen får de såkaldte Ramajetter til opgave af deres chef at redde julen ved at rejse rundt i Europa for at finde julemandens computer, som er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn.


Klassens jul – DR Ultra  

Er dine børn lidt ældre, kan I vælge at kaste jer over DR Ultras julekalender Klassens jul, som handler om en flok elever i folkeskolen. Frederik, som er elev i klassen, er blevet gode venner med klassekammeraten Josefine, der desværre skal flytte. Josefines mor synes, at der er for mange problemer i klassen og mener derfor, at det bedste for Josefine ville være at starte på en ny skole. Frederik begiver sig derfor ud i en julemission, som går ud på at skabe et bedre sammenhold i klassen i den søde juletid, men det er ikke lige nemt, for under sin mission møder Frederik modstand fra en ond, digital skurk, der ikke ønsker, at klassen bliver samlet.


Snefald – DR1 kl. 19.30

Snefald er navnet på DR1s bud på årets familiejulekalender. Det er en norsk julekalender, der er synkroniseret til dansk. I julekalenderen møder vi Selma på ni år, der som tre-årig mistede sine forældre i en ulykke. Den ni-årige Selma bor nu med den sure nabokone Ruth og hunden Casper. Hun ønsker dog ikke længere at blive boende hos Ruth og skriver derfor et brev til Julemanden med ønsket om at få sin egen familie. Brevet lander dog aldrig i julemandens hænder, men derimod i den magiske landsby Snefald. Pludselig ender Selma selv i magiske Snefald, hvor hun kommer på sit livs store eventyr fyldt med magi og overraskelser – både de gode og dårlige af slagsen.


Tinkas juleeventyr – TV2 kl. 20.00

I Tinkas juleeventyr møder vi nissepigen Tinka, som ved et uheld ender i vores  verden. I menneskeverden møder hun drengen Lasse, som vil hjælpe hende med at vinde nissernes tabte magi tilbage og bygge en bro mellem mennesker og nisser. I serien møder vi en masse velkendte ansigter i form af populære danske skuespiller såsom Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Neel Rønholt, Mia Lyhne og mange flere.


Til den travle familie

Hvis Iikke altid har tid til at sætte jer sammen i sofaen og se dagens afsnit af julekalenderen, når det bliver vist på tv, er det også muligt at streame episoderne, lige når det passer jer.


Hvis I har et abonnement til TV2 Play, kan I se Tinkas Juleeventyr online, når det passer jer. Ramajetternes jul, Klassens jul og Snefald kan I streame gratis på dr.dk/tv. På DR kan I også streame ældre julekalendere, der førhen er blevet vist på deres kanaler. Så hvis I eksempelvis er til et glædeligt gensyn med Bamse og Kylling, har I også muligheden for det ved at se Bamses Julerejse.

Kilde: DR og TV2