Julede aktiviteter for hele familien

Det er blevet december, og nedtællingen til juleaften er startet. Her får du tips til at komme i den helt rette stemning med julede aktiviteter for hele familien.

Af: Birgitte Staahl, redaktionsassistent, Netdoktor.dk

Mangler I lige det sidste til at komme i julestemning, så kig med her, hvor vi guider jer igennem familievenlige juleaktiviteter i 2021.

Juleklip 

Juleklip er en vaskeægte juleklassiker. Saml familien, grib saks og glanspapir og klip smukke julehjerter, fine stjerner og små kræmmerhuse. Resultaterne af juleklippedagen kan I bruge til at pynte grantræet med juleaften. 

Juledekorationer

Lidt i samme afdeling som juleklip ligger juledekorationer. Det kan for eksempel være en adventskrans, en dekoration til kalenderlyset eller et fint nisselandskab. 

Julebagedag

Klejner, brunkager, pebernødder og vaniljekranse. Der er nok at tage sig til i køkkenet, når kalenderen viser december. Heldigvis er småkagebagning oplagt at få hjælp til af hjemmets mindste beboere. Læs vores guide til, hvordan du inddrager børnene i julebagningen her

Julekalendere

En anden vigtig juletradition er de årlige tv-julekalendere for hele familien. I år viser TV2 den helt nye julekalender “Kometernes Jul“. Den handler om fire børn, som deltager i et kursus om astrofysik. Undervejs på kurset går noget dog galt, og børnene teleporteres til en fjern planet, og så gælder det om at få dem hjem igen inden jul. 

På DR1 genudsendes “Tidsrejsen” fra 2014, som handler om to børn, der kan rejse i tiden. Tidsrejserne viser sig dog, at have alvorlige konsekvenser, som børnene er nødt til at rette op på. 

Skøjtetur

Trænger I til at komme lidt udenfor, så er december måned oplagt til en tur på skøjter. Mange steder rundt om i landet er der opstillet skøjtebaner. Her er som regel mulighed for at leje skøjter i alle størrelser. Husk varmt tøj og forfriskninger til dagen. 

Julefilm i biografen

Igen i år bliver der vist en række julefilm i biograferne. Tag for eksempel børnene med ind og se Familien Jul og Nissehotellet. Foretrækker I at hygge med film derhjemme, er der rig mulighed for at fange en god julefilm i fjernsynet, ligesom diverse streamingtjenester også har et bredt udvalg. 

Danmark rundt

Vil I gerne rundt og opleve lidt julestemning i de større byer, så er der masser af muligheder i hele landet. 

Jul i Tivoli

Både Tivoli i København og Tivoli Friheden i Århus byder på masser af julehygge for hele familien med sjove forlystelser og smukke juledekorationer. 

Jul i Den Gamle By

Igen i år holder Den Gamle By i Århus åbent for juleudstillingen. Her kan I komme på tidsrejse gennem 400 års julehistorie og smage lækker julemad fra julemarkedet i Den Gamle By. 

Jul i H.C. Andersens by

Er dine børn vilde med H.C. Andersens klassiske eventyr, så kan juleturen gå til Odense. Her er nemlig eventyrligt julemarked for hele familien i de gamle, brostensbelagte gader, hvor H.C Andersen trådte sine skridt engang. 

Jul blandt dyrene i zoo

Få en hyggelig dag blandt dyrene i de zoologiske haver landet over. Du kan opleve de forskellige udstillinger i blandt andet Zoologisk Have i København, Aalborg Zoo og Odense Zoo

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: Julemærket, DR, Cinemaxx, Tivoli, Tivoli Friheden, Den Gamle By, Visit Odense, Zoologisk Have, Aalborg Zoo og Odense Zoo.