Inddrag børnene i julebagningen

Ingen december uden hjemmebagte brunkager, pebernødder og jødekager. Men hvordan får man lige inddraget børnene i årets julebag? Her får I tips til, hvilke arbejdsopgaver I kan sætte børnene til.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 27.11.2018

Julebag for hele familien kan virke som en uoverskuelig opgave, men det kan faktisk en rigtig hyggelig familieaktivitet, hvis I sætter den rette tid af til det og sørger for, at børnene kun gør de ting, som de har evnerne til. På trods af længere tid i køkkenet, så kan familiens yngste faktisk være rigtig behjælpelige, og både I som forældre og børnene vil kunne få nogle rigtige hyggelige timer sammen.

Læs også: Drop glansbilledet og få det hyggeligt

Hvad kan børnene hjælpe med?

Det er selvfølgelig forskelligt alt efter børnenes alder, hvor meget de kan være med til ved årets julebag. Men lad generelt børnene være med så meget som muligt i køkkenet fra en tidlig alder, for nysgerrigheden for madlavning kan sikre gode madvaner i fremtiden.

Ved årets julebag kan I lade børnene:

  • veje ingredienserne
  • røre i dejen
  • slå æg ud – tip: slå først ægget ud i et glas eller en skål, så kan I nemmere fiske æggeskaller op.
  • forme dejen
  • pensle dejen og drysse sukker/nødder udover

Vi opfordrer til, at I altid holder øje børnene, når de befinder sig i et køkken. Både for at sikre et godt resultat og god hygiejne, men også for at undgå uheld.

Læs også: 3 råd til god køkkenhygiejne

Kilde: Fødevarestyrelsen

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her