Ida og William er de mest populære navne

Navnene Ida og William indtager førstepladsen på listen over de mest populære babynavne i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 18. januar 2018

”Hvad skal vores lille guldklump hedde?” Alle forældre har haft samtalen om, hvad det lille nye familiemedlem skal hedde. Det kan være rigtig svært at vælge, når der er så mange valgmuligheder, og der kommer hele tiden flere til.

Navnene Ida og William er nummer et på listen over populære babynavne. Men selvom disse navne måske lyder meget almindelige, er der også sneget sig et par mere specielle navne ind på listen såsom Mynte og Magne. Det skyldes, at der er sket en udvikling i, hvor forældre søger inspiration til babynavne, forklarer Michael Lerche Nielsen, der er navneforsker fra Københavns Universitet.

Læs også: Guide til dit barns navn

»Der er givetvis et ret stort segment, der går efter unikke navne. Det er ikke længere kun den absolutte kulturelite. Før var det en præst, der har fundet en mystisk gestalt i biblen, som de vil opkalde et barn efter, eller noget avanceret avantgardelyrik fra Rusland. Nu er det også navne fra X-Factor og Paradise Hotel, der inspirerer«, siger Michael Lerche Nielsen.

Top 10: De mest populære babynavne

  1. Ida & William

  2. Sofia & Victor

  3. Emma & Oscar

  4. Alberte & Noah

  5. Josefine & Oliver

  6. Laura & Carl

  7. Freja & Lucas

  8. Anna & Malthe

  9. Alma & Emil

  10. Ella & Valdemar

Kilde: Politiken og Danmarks Statistik