Hjemlig (u)hygge til Halloween

Den 31. oktober markeres Halloween med gys og gru. Vi guider dig til 5 sjove aktiviteter, som hele familien kan samles om derhjemme.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 28. oktober 2020

På lørdag er det allehelgensaften, der er bedre kendt som Halloween. Traditionen sætter gys og gru i centrum med gyserhistorier og uhyggelige udklædninger.

I år fraråder Sundhedsstyrelsen, at man gennemfører traditionelle aktiviteter som fakkeloptog, udklædningsfester og slikindsamling, da der kan være en øget risiko for smittespredning med coronavirus ved disse aktiviteter.

Men frygt ej! Der er masser af (u)hyggelige aktiviteter, I kan lave i hjemlige rammer på allehelgensdag og -aften. Vi har samlet nogle bud på grusomt sjove aktiviteter for hele familien.

Udhul græskarhoveder

I kan passende starte dagen med at udhule græskarhoveder, som kan lyse op udenfor, når det bliver mørkt. Udhuling af græskar er et hit for både store og små, og I kan konkurrere om, hvem der kan lave det sjoveste eller mest uhyggelige græskar.

Når I er færdige med udhulingen af græskarrene, står I med en masse indmad og kerner, som I med fordel bruge til at lave græskarsuppe med sprøde kerner som drys eller en lækker græskarkage.

Kreer gyselige dekorationer

I skal også have Halloween-pynt indendørs! Find papir, pap, tuscher, sakse og lim frem og kreer uhyggelige dekorationer, som kan være med til at skabe den helt rigtige gyselige stemning. I kan for eksempel lave græskarhoveder, spøgelser, edderkopper, hekse og vampyrer.

Uhygge i køkkenet

Ingen mærkedag uden lækre sager fra køkkenet. Så tag børnene med i køkkenet og bag spøgelseskager eller græskarboller. På internettet kan I finde opskrifter på alverdens uhyggelige søde sager, som I kan efterligne i køkkenet.

Klæd jer ud

Mange børn elsker at klæde sig ud. Selvom det ikke bliver til den store Halloweenfest i år, kan I sagtens more jer med selv at klæde jer ud derhjemme. Til Halloween er butikkerne fyldt med uhyggeligt udstyr såsom vampyrtænder, spøgelsesdragter, masker og meget mere.

Halloween: 7 råd om brug af ansigtsmaling

Vil I hellere selv stå for udklædningen, kan I nemt klæde jer ud som spøgelser med gamle hvide lagener, som I klipper huller til øjnene i, eller forvandle lillebror til en mumie ved hjælp af en toiletrulle. I kan også lave jeres egne masker. Se vores skabeloner til uhyggelige Halloween-masker her.

Fortæl gyserhistorier

Mens I udhuler græskar, laver Halloween-pynt eller bager lækre græskarkager, kan I tale om Allehelgensaften og fortælle uhyggelige historier.

Vidste I, at Allehelgensaften oprindeligt ikke var en amerikansk tradition, men faktisk stammer fra Irland? Dengang troede man, at der kom spøgelser og hekse frem, når det blev mørkt. Derfor er Halloween lidt en spøgelsesaften. Man var overbeviste om, at græskarlygter ville skræmme hekse og spøgelser langt væk.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Sundhedsstyrelsen