Gravid: Det er igen muligt at føde hjemme

Grundet coronavirus har hjemmefødsel i en periode ikke været en mulighed. Nu har regionerne besluttet, at gravide fra fredag den 1. maj igen kan føde i eget hjem.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 28. april 2020

3 procent af alle fødsler sker i eget hjem. Dog har det i en periode ikke været muligt for gravide at føde hjemme. Det skyldes, at regionerne grundet de særlige omstændigheder i forbindelse med coronaepidemien har valgt at sætte hjemmefødsler i bero.

Læs også: Coronavirus: Hvordan skal jeg forholde mig som gravid?

Epidemiens aktuelle positive udvikling betyder imidlertid, at Danske Regioner åbner op for, at vordende forældre igen kan planlægge hjemmefødsel fra fredag den 1. maj. 

– Alle familier fortjener en god og sikker start på livet, og jeg er rigtig glad for, at vi igen kan åbne op for hjemmefødsler, hvis man som familie gerne vil bringe sit barn til verden i eget hjem. Beslutningen er truffet på baggrund af den positive udvikling i corona-epidemien, siger Ulla Astman, der er næstformand i Danske Regioner.

Også formand for Jordemoderforeningen Lis Munk er positiv over nyheden.

– Under en pandemi kan det at føde i eget hjem – hvis den fødende og partner er uden symptomer på COVID-19 – give en tryghed for de familier, der er bekymrede for at udsætte sig selv for smitte, siger hun.

Læs også: Corona: Studie undersøger, om gravide og nyfødte er i risikogruppe

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Danske Regioner