Gør brug af gratis materialer i hjemmeskolen

Skolerne er lukket grundet risiko for coronasmitte, og børnene skal derfor undervises hjemmefra de næste to uger. Vi giver dig her et overblik over, hvor du kan finde gratis undervisningsmateriale til dine børn.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 17. marts 2020

Coronavirus har sendt landets skoleelever hjem i foreløbigt to uger for at mindske smitten af virusset. Det skaber udfordringer for både forældre og lærere, fordi undervisningen på bare få dage er blevet digital og flyttet hjem i børnefamilierne.

Dit barns skole har dog fortsat ansvar for undervisningen, mens børnene er hjemme i coronakarantæne. Det er derfor vigtigt, at I holder øje på Aula. Nogle lærere vælger at arrangere online fjernundervisning for eleverne, mens andre uploader opgaver og lektier, som børnene kan lave derhjemme.

Gratis online undervisning til alle aldre

I har dog også mulighed for at gøre brug af en række online undervisningsportaler. Flere og flere forlag og medier åbner for muligheden for gratis undervisning på deres platforme, mens karantænen står på.

Vi giver dig her en liste over undervisningsmateriale, som I kan gøre brug af i hjemmeskolen.

DR Skole

DR tilbyder materiale til folkeskolens indskoling, mellemtrin og udskoling. Foruden undervisning i de traditionelle skolefag kan eleverne i DR’s materiale lære om coronavirusset og den aktuelle situation, som samfundet befinder sig i. 

  • Bamselægen fortæller børn i indskolingen om, hvad en virus er. 
  • DR Ultra opdaterer løbende børn i mellemtrinnet om nye tiltag i forbindelse med coronavirus og karantæne. 
  • Det øvrige undervisningsmateriale kan tilgås på dr.dk/skole. Eleven skal logge ind med UNI-login.

Alinea

Alinea er et forlag, der laver læremidler til den danske grundskole. Under coronakarantænen har de inviteret elever i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen til gratis undervisning på deres platform. I Sofaskolen får eleverne gennem deres UNI-login adgang til daglig live undervisning. Undervisningen er skemalagt, og der er forskellige emner mandag til fredag.

Clio

Clio laver ligeledes undervisningsmateriale til folkeskolen. Platformen er nu åben for alle elever i Danmark, og eleverne kan deltage i de daglige aktiviteter.

Læs også: Tal med dit barn om coronavirus

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: dr.dk/skole, alinea.dk, clio.me