Flere skoler indfører mobilforbud

En række af landets skoler har indført totalforbud mod brug af mobiltelefoner i skoletiden. Organisationen Skole og Forældre bakker op om stramningerne.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret 11. August 2017


Nu er det slut med sms’er og notifikationer, der tikker ind i timerne og fjolleri med skøre snapchat filtre i frikvartererne. Flere skoler har nemlig efter sommerferien valgt at indføre et forbud mod brug af mobiltelefoner i skoletiden.


Et eksempel på en skole, der har indført stramninger på området, er Hældagerskolen i Vejle, som har indført totalforbud mod brug af mobiler i skoletiden.


Selvom forbuddet ikke vækker den store begejstring hos eleverne på skolen, så forklarer viceskoleleder på Hældagerskolen Henriette Aaby Enevoldsen, at mobilfrie skoledage kan gøre noget godt for det sociale liv på skolen.


– Vi har gjort det, fordi vi oplever, at vores frikvarterskultur og det sociale samvær bliver ramt af, at de unge sidder med mobilerne og er mere optaget af, hvad der sker på skærmen, end det omkring dem. Vi tror på, at det kommer til at gøre en forskel for elevernes måde at være sammen på, siger hun til BT.


Læs også: 8 år og mobiltelefon – er det for tidligt?


Organisationen Skole og Forældre støtter op om de skoler, der har valgt at stramme deres mobilpolitik. Landsformanden Mette With Hagensen forklarer til TV 2, at børnene med tiden vil vænne sig til stramningen, og at nogle af dem endda vil ende med at blive glade for den mobilfrie skoletid.

Kilde: TV 2