Far/barn aktiviteter styrker den fysiske og mentale sundhed

Foto: iStock.com

I den kommende uge er det Men’s Health Week, og i den forbindelse sætter vi fokus på, hvordan livet som far har betydning for mandens sundhed.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 06.06.2019

At blive far er en af de største forandringer i mandens identitet og livsforhold. Derfor har farrollen også stor betydning for den mentale og fysiske sundhed.

Over de senere år har mænds syn på det at være forældre forandret sig. Langt de fleste fædre ser i dag sig selv som nærværende fædre og mener, at de bliver betragtet som en lige så vigtigt forælder som moderen. Et tæt bånd mellem far og barn kan faktisk smitte af på mandens generelle sundhed. Ifølge en rapport fra WHO kan et øget engagement i forældreskabet nemlig give mænd et bedre psykisk og fysisk helbred.

En måde at opnå bedre fysisk og mental sundhed som far og samtidig styrke tilknytningen er blandt andet gennem aktiviteter med sine børn. Det er lige meget, hvad man laver sammen, for det handler blot om at være sammen om aktiviteten. Det kan både være en tur på legeplads, en tur i skoven, en tur i svømmehallen eller noget helt fjerde.

For to år siden i forbindelse med Men’s Health Week startede Forum for Mænds Sundhed projektet Far for Livet Dette projekt kører stadig, og som et led i det udbydes en række aktiviteter i hele landet, som kan være med til at understøtte et godt far/barn-forhold. Du kan se alle far/barn-aktiviteterne her.

Læs også: 10 gode råd til, hvordan du hjælper din mand

Mens Health Week: Håndboldlandsholdet vinder pris for rollen som far

Foto: DHF

I forbindelse med årets åbningskonferencen af Men’s Health Week den 4. juni blev det offentliggjort, at årets Men’s Health Pris går til herrehåndboldlandsholdet for deres  engagerende, inkluderende og samværsorienterede tilgang til rollen som far.

Ifølge Forum for Mænds Sundhed er prisen gået til netop herrehåndboldlandsholdet, fordi de under hele VM-slutrunden i januar inkluderede deres børn. De har fået prisen, fordi de derigennem står i spidsen for en tendens, hvor manden tager faderskabet til sig og prioriterer samværet med børnene højere end nogensinde før. Samtidig viste de, at man både kan være en mand, som er engageret i sport og konkurrence og samtidig være en omsorgsfuld og engageret far.

Kilde: Netdoktors artikel om Far for Livet,  Far for Livet: 10 gode grunde til at lave aktiviteter med dit barn , Far for livet: Far og barn aktiviteter , bogen“ Mænds sundhed og sygdomme” af Svend Aage Madsen og pressemateriale fra Forum for Mænd Sundhed.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her