Få en hyggelig skiferie som gravid

Selvom skiferien naturligvis ikke er det samme, når man er gravid, kan man stadig tage med resten af familien til de østrigske Alper eller norske fjelde og få nogle hyggelige dage.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 13. januar 2020 

Som udgangspunkt fraråder Sundhedsstyrelsen at stå på ski som gravid, da der er stor risiko for at falde og slå maven. Men står I i den situation, at I har bestilt årets skiferie, før I kendte til graviditeten? Eller skal hele familien afsted, og har du ikke lyst til at blive hjemme som den eneste? Så giver vi en guide til en hyggelig skiferie for dig som gravid, selvom du i år må springe pisterne over. 

Sov længe 

Mens de andres vækkeure ringer tidligt om morgenen, for at de kan få mest muligt ud af den nyfaldne sne, kan du med god samvittighed vende ryggen til og sove videre. Selvom du ville ønske, at du kunne tage med dem, så kan det altså noget noget at have fri og få lov at sove længe. Det gælder jo om at få ladet batterierne op, inden den lille ny melder sin ankomst 😉

Læs en bog

Der er ikke noget bedre end at have tiden og roen omkring sig til at fordybe sig i en god bog. Så nyd, at du i hyggelige omgivelser har nogle alenetimer midt på dagen. 

Læs også: Bliv klar til skiferie

Lyt til en god podcast eller en lydbog

Du kan også udnytte timerne alene til at høre underholdende eller lærerige podcasts, eller du kan smide yndlingsbogen i ørerne som en lydbog. 

Gå en tur i byen eller den omkringliggende natur

Udforsk det område I bor i. Gå en tur i byen, sæt dig ind på en cafe og drik en kop varm kakao, eller undersøg om byen har et idrætscenter med en svømmehal, hvor du eventuelt kan tilbringe en formiddag. Det er også oplagt at gå en lang tur i den sneklædte natur, der omringer jer. 

Kvalitetstid med børnene

Har I mindre børn i forvejen, har de måske svært ved at klare otte-ti timers ski om dagen. Når de er trætte efter nogle timer i sneen, så brug resten af dagen på at hygge med dem. Spil et spil, tegn en tegning, se en film. 

Læs også: Pakkeliste til skiferie 

Mød de andre til afterski

Når solen går ned, og de andre finder vej til baren for enden af pisten, så kan du igen være med. Naturligvis ikke på samme måde som de andre, da du må springe øllene, jägermeisteren og irish coffee over i denne omgang. Men du kan stadig høre røverhistorierne fra pisterne og drikke varm kakao – det er også hyggeligt. 

Hyg dig med de andre om aftenen

Selve skiløbet er kun en lille del af det at tage på skiferie. Efter et par timer til afterski har I stadig en aften foran jer. Her kan I alle sammen sidde i hytten med striktrøje og uldsokker på og spille spil, mens sneen daler ude foran vinduet, eller I kan finde en hyggelig restaurant i byen eller på hotellet. 

God ferie – selvom den i år bliver lidt anderledes end normalt 🙂 

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Alt om Børns brevkassesvar om træning under graviditeten, Sundhedsstyrelsen