Ekspert: Respektér dit barns grænser i forhold til nøgenhed

Nøgenhed er naturligt, men hvis du er nøgen med dit barn, og barnet giver udtryk for, at det ikke bryder sig om det, så bør du respektere dit barns grænser, understreger børnepsykolog. Men professor i kropskultur er uenig.


Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Seneste opdateret 31. Juli 2017


Det er forskelligt fra hjem til hjem. Hos nogle børnefamilier er det helt normalt, at far og mor er nøgne med ungerne, mens det hos andre familier helst undgås. Men valget om at være nøgen med sit barn bør ikke træffes udelukkende på baggrund af forældrenes holdning til nøgenhed, også barnet bør have en indflydelse på beslutningen.


– Hvis man kan fornemme på sit barn, at det ikke bryder sig om nøgenheden, så er det jo fordi, det er begyndt at blive kønsbevidst, og man faktisk overskrider dets grænser. Det vigtigste er at respektere barnets grænser, forklarer børnepsykolog Susanne Boëtius fra Professionshøjskolen UCC.


Læs også: Debat om nøgenhed


Samtidig med det er det vigtigt, at forældrene ikke tabuiserer den nøgne krop, da det kan medføre, at barnet senere hen i livet får et forskruet kropssyn, forklarer professor i kropskultur Verner Møller. Han anbefaler derfor, at man som forældre er nøgne med sit barn, så den almindelige, nøgne krop ikke bliver gjort til noget skamfuldt.


Kilde: dr.dk