Efterårsferien: 8 aktiviteter for hele familien

Efterårsferien er lige om hjørnet, og det betyder skolefri for børn landet over. Vi giver dig her en mini-guide til efterårsferiens mange forskellige aktiviteter.


Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent

Senest opdateret  2. oktober 2017


Farverige, nedfaldne blade på fortovet, regn, blæst og kulde og utallige kopper varm kakao med skumfiduser. Efteråret nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør efterårsferien.


Men hvis ikke I allerede har planlagt jeres efterårsferie – så frygt ej. Der er en masse aktiviteter, som I kan give jer til at lave sammen i ferien, uden- såvel som indendørs.

Vi har her samlet en række af dem, som I kan lade jer blive inspireret af.

Ud i naturen

Hvis vejret er til det, findes der en masse hyggelige aktiviteter, I kan lave sammen ude i naturen.


1. En tur i skoven

Med efterårets smukke og farverige natur i kulissen kan I bevæge jer ud på en dejlig skovtur. Her kan børnene lege rundt i de mange nedfaldne blade, I kan gå på æblerov, samle kastanjer til jeres hjemmelavede kastanjemænd, tage på svampejagt eller måske tage på en fisketur.


2. Zoologisk Have

Hvis I ikke er til en tur i skoven, kan I også tage en tur i zoologisk have, hvor børnene kan komme tæt på naturen og de eksotiske dyr på en anderledes måde.

 

Indendørs hygge

Det kan jo ske, at vejret viser sig fra sin dårlige side i efterårsferien, men det bør ikke sætte en stopper for familiehyggen. Der findes nemlig rigtig mange aktiviteter, som I kan lave sammen indendørs.

3. Græskarudskæring og hjemmebag

Halloween er én af efterårets helt store begivenheder. I kan eksempelvis skrue op for Halloween-(u)hyggen derhjemme ved at bruge eftermiddagen på at skære græskar ud i uhyggelige motiver.


Hvis I ikke er så meget for Halloween-traditionen, så kan I også få en dag til at gå med hjemmebag. Invitér de små i køkkenet og få en hyggelig eftermiddag til at gå med at bage boller eller kage.


4. En tur i svømmehallen

Vil I ud at opleve noget sammen, men ønsker I stadig at være i læ for regnen, så kan en tur i den lokale svømmehal være en idé. Her kan børnene få flere timer til at gå med at boltre sig i vandet.


5. En tur i bio

Er I mere til at holde jer helt tørre, så er en tur i biografen også en mulighed. De danske biografer fyrer i efterårsferien op til familiehygge med flere familiefilm. Du og dine børn kan få glæde af blandt andet den danske familiefilm ‘Sikke et cirkus’, som får premiere d. 5. oktober 2017, My Little Pony Filmen som får premiere d. 5. oktober 2017 og den danske animationsfilm ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’, som får premiere d. 12. oktober 2017.


Danmark rundt

I kan også besøge én af Danmarks tre største byer, som byder på forskellige former for aktiviteter for hele familien.


6. Halloween i Tivoli

Tager I en tur til København, så er Halloween i Tivoli oplagt. Her er der noget for hele familien. Sjove forlystelser og flotte og (u)hyggelige udsmykninger i haven.


7. Bolsjeværksted i Den Gamle By

Går turen til smilets by, så tilbyder Århus en række forskellige familieaktiviteter. I kan eksempelvis besøge ‘Den Gamle By’, hvor I i efterårsferien har mulighed for at lave jeres egne hjemmelavede bolsjer.


8. Magi i H. C. Andersens by

Er I Harry Potter-fans? Så kan turen gå til Odense, som inviterer hele familien til et par tryllebundne dage i magiens tegn. Harry Potter Festivalen kan opleves i Odense d. 19. til den d. 21. oktober.