Din guide til et vellykket baby shower

Den amerikanske tradition om et baby shower har efterhånden fået fodfæste blandt danskerne. Så står du og skal arrangere et baby shower for en veninde, en søster eller en svigerinde, så læs med her.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 29. januar 2019  

Når terminen nærmer sig, er der efterhånden mange vordende mødre, som bliver overrasket af familie og venner med et baby shower. Her bliver mor og barn fejret med festlige lege, lækker mad og gaver omringet af en masse pynt.

Men hvordan sørger man lige for, at det bliver både overraskende, hyggeligt og underholdende for både den vordende mor og alle gæsterne? Det giver vi en guide til her.

Læs også: Det skal man have styr på inden fødslen

Overraskelsen

For at sikre at den kommende mor bliver overrasket, er det først og fremmest vigtigt, at alle gæster kan holde tæt og ikke afslører, hvad der skal ske. Derudover kan det være en god ide at holde festen et andet sted end hos moren, da der både skal pyntes op og forberedes mad og lege. Hav desuden en dækhistorie klar, så den kommende mor tror, at hun skal noget andet. Hvis I helst vil holde baby showeret hos moren, bør I sørge for, at hun er ude af huset i en rum tid, hvor I har adgang dertil, så I kan pynte op og gøre klar.

Pynt

Ingen fest uden pynt – og et baby shower er ingen undtagelse. Her har I rig mulighed for at gå amok i balloner, bordpynt og bannere. Hvis I kender kønnet på barnet, kan I passende tage udgangspunkt i det, når I skal pynte op.

Man kan efterhånden få meget pynt, som er målrettet den amerikanske tradition. Foruden balloner, bordpynt og bannere, kan I pynte op med stearinlys, servietter, tallerkener, krus og kagepynt – alt sammen tilpasset denne begivenhed.

Mad og drikke

Et baby shower er en god anledning til at give den gas i køkkenet og være kreativ. Man kan gøre det på mange måder, men let mad, snacks og drikkevarer er oplagt. I den søde afdeling kan I eksempelvis lave cupcakes, lagkage, boller med glasur, frugtspyd og skåle med sæsonens bær. Alt sammen kan tilpasses, så det passer til det valgte tema. I kan også lave farverige smoothies, som ligeså kan tilpasses temaet. Skal I have lidt andet, kan I passende lave pølsehorn, minipizzaer, frikadeller og små smurte sandwiches, som alt sammen er nemt at lave og spise.

Læs også: Kedsomhed under barsel

Lege

 • Billedlegen:
  Alle medbringer et billede af sig selv som baby, hvor resten af gæsterne skal gætte, hvem det er ud fra billedet.  

 • Gæt en lort… jeg mener chokolade:
  En klassisk leg ved et baby shower er ble-legen. Her smelter og tværer I forskellige slags chokolader ud i bleer, så det ligner en brugt babyble. Herefter skal den vordende mor lugter/smage sig frem til, hvilken chokolade der er tale om.

 • Mor eller far?:
  I kan lave den her leg som en slags tip en 13’er, hvor I opstiller 13 forskellige scenarier, man kommer ud for som spædbørnsforældre, og så skal alle gæsterne gætte, om det er den vordende mor eller far, som vil udføre de opstillede scenarier. Det kan eksempelvis være “Hvem får mest nattesøvn, når baby kommer?”, “Hvem skifter den første ble?” eller “Hvem køber mest tøj til baby?”.

 • Mor eller far? pt. 2:
  Denne leg kan også laves som en slags tip en 13’er. Her opstiller I 13 forskellige udseendemæssige- og personlige egenskaber, som babyen kan arve fra enten mor eller far. Gæsterne skal gætte, hvad babyen arver fra hvem. Det kan være spørgsmål som “Babyen arver hårfarven fra…?”, “Babyen arver sit temperament fra…?”, “Babyen bliver lige så klog som sin…?” eller “Babyens arver sin øjenfarve fra…?”.  En variant af denne leg kunne også være, at moren udfylder skemaet som den første ud fra, hvilke træk og egenskaber hun håber, at barnet får fra henholdsvis hende og faren. Her skal gæsterne gætte, hvad moren ønsker.

 • En hilsen fra…
  Det kan være rigtig hyggeligt for både den kommende mor og babyen, hvis alle til festen skriver en lille hilsen til dem og lægger dem i en æske, som først må åbnes igen, når barnet er født.

 • Giv ballon en ble på
  Legen går ud på, at man skal puste en ballon op og give den en stofble på og lukke den med en sikkerhedsnål uden at springe ballonen. Den i selskabet, som først får gjort det, vinder.

Læs også: Gaver til børn 0-3 år

Gaver

Det er forskelligt, hvor stort et budget man ønsker at give gaver for. Derfor har vi her lavet en liste over både store og små gaver til mor og barn.

 • Giv en klassisk blekage.

 • Giv en stjerne – Man kan give en stjerne og opkalde den efter barnet.

 • Giv en fotosession af barnet hos en professionel fotograf.

 • Giv en bamse.

 • Giv en personlig hagesmæk eller sparkedragt.

 • Giv pynt til børneværelset eksempelvis et billede/ en plakat.  

 • Giv milestens-kort.

 • Giv en bog om barnets første år.

 • Giv en skønhedsbehandling til moren.

 • Giv lækre produkter til moren.

 • Giv gavekort.

 • Giv bøger – både til baby og mor.

 • Giv ting, som du ved, de mangler i forbindelse med familieforøgelsen.

Kilde: TV2

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her