De små skolebørn vender tilbage til skolen

Skolen åbner igen for de mindste elever på mandag. Men hvordan bliver den nye hverdag for børn og forældre? Få et overblik her.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 4. februar 2021

I mandags fortalte Børne- og Undervisningsministeriet, at de yngste skoleelever kan vende tilbage til skolen på mandag den 8. februar. Det gælder for elever i børnehaveklasser og 1.-4. klasse. Børnene kan også igen komme i SFO, fritidshjem og klubtilbud.

Genåbningen sker på baggrund af anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. Det slog børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fast på pressemødet.

– Når vi genåbner nu, så er det fordi, det er sundhedsmæssigt forsvarligt, ellers så gjorde vi det ikke. Samtidig er der klare retningslinjer for at undgå at blande elever og lærere mere end højst nødvendigt.

Det bliver derfor ikke en normal hverdag, der venter børnene, når de igen vender tilbage til klasselokalerne. Coronaepidemien er her stadig, og der vil derfor være en række retningslinjer for børn, forældre, lærere og pædagoger.

Corona i skolen: Hyppig håndvask har givet næsten halvdelen håndeksem

Børnene må ikke ses på tværs af klasser

Når børnene igen vender tilbage til skolen, bliver klasserne isoleret hver for sig. Børnene må ikke lege med børn fra andre klasser. Det gælder også i frikvarterer og på fællesområder, hvor klasserne ikke må blandes.

Til gengæld er der ikke længere noget afstandskrav i det enkelte klasselokale. Børnene må gerne lege sammen og kramme hinanden. Det skyldes, at børn har sværere ved at overholde krav om afstand. Det sagde Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemødet.

– Børn kan jo ikke holde afstand, ligesom voksne kan på en arbejdsplads. Derfor så er reglerne for, hvem børnene må være sammen med meget hårdere end på en arbejdsplads.

Lærere må gå til undervisning i klasserne, men må ikke holde fysiske møder med andre lærere.

Godt nyt: Corona-tiltag har stoppet epidemi med kighoste

Forældre: Husk mundbindet

Også for jer forældre er der nye retningslinjer at huske på. Når I fra på mandag afleverer og henter jeres barn, skal I huske mundbind eller visir.

Et nyt krav under genåbningen af 0.-4. klasse er nemlig, at forældre og besøgende skal bære mundbind eller visir på skolerne og i SFO og daginstitution. Glemmer man mundbindet, må man aflevere og hente sit barn udendørs.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet