Coronavirus: Vask hænder hyppigt, men skån huden

Hyppig håndvask er vigtigt for at undgå smitte med coronavirus. Men den hyppige håndvask kan resultere i tørre hænder og håndeksem hos både børn og voksne. Pas derfor ekstra godt på dine børns hud i denne tid. 

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 14. april 2020

Har du og dine børn fået tør og kløende hud af at vaske hænder igen og igen? Under coronaepidemien er vi alle begyndt at vaske hænder oftere end nogensinde før. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at man vasker hænder ofte eller bruger håndsprit for at beskytte sig selv og andre for smitte. Den hyppige håndvask kan dog være hård mod huden.

Det skyldes, ifølge Astma-Allergi Danmark, at håndvask og brug af håndsprit nedbryder fedtmængden i huden. Hvis hudens barriere ødelægges, er der større risiko for, at man udvikler eksem.

Læs også Netdoktors artikel om tør hud

Råd: Brug håndcreme efter håndvask

Astma-Allergi Danmark anbefaler derfor, at man beskytter sine hænder mod udtørring ved at smøre hænderne med en fed creme efter håndvask eller -sprit. Derved hjælper man hudens fedtniveau og beskytter huden mod eksem. 

Personer med tilbøjelighed for eksem bør være særligt opmærksomme på at huske fugtighedscremen. Det skriver Videncenter for Allergi.

Man kan med fordel vælge håndsæbe, -sprit og -creme med allergimærkningen Den Blå Krans. Produkter med allergimærket er nemlig fri for parfume og andre allergifremkaldende ingredienser, og de kan købes i de fleste supermarkeder.

Læs også: Husk solcremen i forårssolen – mange glemmer det

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: Sundhedsstyrelsen, Astma-Allergi Danmark, Videncenter for allergi.