Bliv klar til skiferien

Den store skiferie-sæson er lige om hjørnet. Vi giver dig her 5 gode råd til, hvordan I bliver klar til at tage en tur i sneen med de små.

Original forfatter Ema Seferovic, Redaktionsassistent. Senest opdateret 8. januar 2020

Der er ikke længe til vinterferien, og i denne periode drager mange familier på skiferie.

Men måske er det første gang I skal stå på ski sammen som familie? Vi har derfor samlet 5 råd til, hvordan I forbereder de små til ferien.

1. Tal med børnene

Sørg for at tale med børnene om den kommende skiferie. Sig til dem, at du glæder dig, og at det bliver rigtig sjovt at boltre sig i sneen. Vis dem billeder af skistedet og lad dem afprøve deres skitøj og udstyr derhjemme, hvis I har købt udstyret. Derudover er det vigtigt at forberede børnene på den lange rejse, hvad end I skal flyve, køre eller sejle på skiferie. Sørg derfor for, at der er underholdning til børnene. Bliver jeres barn nemt køresyg, er det vigtigt, at I husker piller mod transportsyge.

2. Få styr på udstyret

Når I skal til at købe ski, eller når I skal leje dem på skistedet, er der nogle tommelfingerregler, som I skal huske på.

Skal I stå på “almindelige” ski, skal I have fat i slalomski. Når barnet skal have slalomski, er det typisk sådan, at de skal være 10-20 centimeter kortere end barnet selv.

Hvis I hellere vil starte ud med langrend, skal I have fat i langrendsski, der oftest er lidt længere end slalomski.

Derudover er det vigtigt at huske hjelmen – det gælder både dig og barnet!

Læs også: Pakkeliste til skiferien

3. Køb det rette skitøj

Sørg for at investere i vandtæt skitøj til barnet, som både kan holde kulden ude, men som samtidig er komfortabelt for barnet at bevæge sig i.

Under skibukserne og skijakken er det vigtigt at både du og barnet har et sæt svedabsorberende skiundertøj på.

Derudover er det også vigtigt at sørge for at investere i solide handsker eller luffer samt elefanthuer, som I kan have på under jeres hjelme. Nogle hjelme har dog indbyggede ‘ørevamere’. Til en sådan hjelm ville et godt alternativ derfor være en skimaske, som er tyndere og mere åndbar end en elefanthue.

4. Send dit barn på skiskole

En rigtig god måde, hvorpå dit barn kan lære at stå på ski, er ved at komme en tur på skiskole. De dygtige skiguider har helt styr på teknikkerne og vil på en god og sjov måde kunne lære dit barn at stå på ski.

5. Tegn en forsikring

Når man står på ski, er der altid en risiko for, at noget kan ende galt. Hvis I ikke allerede har tegnet en forsikring, er det en rigtig god ide at sørge for at få tegnet en ulykkes- og rejseforsikring til både børnene og de voksne i familien.  

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Netdoktor