Baby og sommer: 3 ting, du skal være opmærksom på

De varme dage er over os, men det betyder også, at der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du er forælder til et lille barn. 

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 7. juni 2021 

De høje temperaturer og solen gør, at du skal være ekstra opmærksom, hvis du har en lille en. Spædbørn kan nemlig ikke tåle sol, ligesom de ikke selv kan regulere kropstemperaturen. 

1. Solen 

Spædbørn bør skærmes for solen. Derfor er det en god ide på de varme og solrige dage at holde de mindste i skyggen og give dem en solhat og let, tætvævet tøj på – men brug ikke solcreme på spædbørn. 

Læs også: Børn er ekstra udsatte i solen 

2. Barnevognen 

De små tåler heller ikke stærk varme, ligesom de har svært ved selv at regulere kropstemperaturen. Derfor er det også vigtigt at sikre sig, at der ikke bliver for varmt i barnevognen, når de skal sove middagslur i sommervarmen.  

Det kan du blandt andet gøre ved at stille barnevognen i skyggen, klæde barnet let på og undgå at dække vognen til med en stofble, men i stedet bruge myggenet. 

Læs også: Hvordan sikrer man, at barnevognen ikke bliver for varm at sove i?

3. Væske 

Man har altid fået at vide, at man skal drikke meget vand på de varme dage. Men det gælder ikke spædbørn. Det er nemlig yderst sjældent, at de behøver vand, da de får væske gennem modermælken. Har spædbarnet det meget varmt, kan du give det en lille smule kogt, koldt vand. Når barnet er fire måneder behøver du ikke koge vandet først. 

Læs også: Spædbørn og varmeknopper 

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: Sundhedsstyrelsen, Alt om Børns artikel om børn i solen  og Alt Om Børns artikel om varme i barnevognen