ADHD: Skræddersyet træning har bedst effekt

Nyt studie konkluderer, at skræddersyede træningsprogrammer til forældre med ADHD-børn viser gode resultater.

Af Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent 09.08.2018

Når forældre skal lære at takle deres barns ADHD og træne barnets færdigheder, bliver de i dag primært undervist i grupper. Men et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet og Børne – og Ungdomspsykiatrisk  Center, Risskov, viser nu, at de bedste effekter opnås, hvis træningen målrettes forældrene og det enkelte barns behov.

Læs også: At have et barn med ADHD

Det skræddersyede forældretræningsprogram indeholder teknikker, der skal hjælpe det enkelte barn og familien med at få en lettere hverdag.

”Resultaterne viser, at børnene bliver mindre hyperaktive, bliver bedre til at koncentrere sig og får en bedre impulskontrol ved den nye måde, hvor vi hjælper forældrene til at træne lige præcis deres børn”, fortæller Anne-Mette Lange, som er klinisk psykolog på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center på Aarhus Universitetshospital, Risskov, og Aarhus Universitet og en af forskerne bag projektet.

Undersøgelsen tager udgangspunkt 164 børn med ADHD-diagnosen i alderen tre til syv år, som deltog i individuelle, skræddersyede træningsforløb. En kontrolgruppe på 1300 børn skulle sikre, at børnene var repræsentative for ADHD-børn.

Læs også: Har mit barn ADHD?

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Aarhus Universitet, Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry