9 aktiviteter i vinterferien 2020

Lige om lidt går alle landets skoleelever på vinterferie. Har I ikke planlagt den helt store udlandsrejse til sydens sol eller årets skiferie til Alperne, så læs med her. Vi giver inspiration til hyggelige aktiviteter i vinterferien for familien, som skal tilbringe ferien hjemme.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, Senest opdateret 14. januar 2020

En vinterferie hjemme er en oplagt mulighed for at slappe af og lave en masse hyggelige ting med sine børn. Her giver vi inspiration til 9 aktiviteter, I kan lave.

Skøjtetur

Har I en lille skøjteprins-eller prinsesse i familien? Så er det oplagt at bruge en af dagene i vinterferien på en tur i skøjtehallen eller på en af landets udendørs skøjtebaner. Så find det varme vintertøj frem, pak en kurv med snacks, sandwiches og varm kakao og slip børnene og jeres indre legebarn løs på isen. Det bliver med garanti en hyggelig dag for både familiens yngste og ældste.

En-dags skitur

Ærgrer I jer over, at I ikke kom afsted på skiferie til Alperne eller de norske fjelde, så fortvivl ikke. Flere steder I danmark er der opførte skibakker, hvor I med garanti kan få en skøn dag. Ønsker I en tur på de rigtige pister, skal I ikke langt væk. I det sydlige Sverige finder I et par mindre, børnevenlige skisportsteder, som er oplagte for en en-dagstur, eller hvis I blot ønsker et par dage på ski.

Læs også: Vintertip: Beskyt dit barns kinder i kulden

Svømmehal/badeland

Savner I sol og sommer, kan en tur i svømmehal eller badeland være noget for jer. Her kan både I og børnene finde den indre vandhund frem og plaske rundt i de lune bassiner. Og hvem siger nej, hvis der måske bliver mulighed for en lille tur i svømmehallens/badelandets boblebad eller sauna?

Vær kreativ

Når det er ferie, er der ofte også tid til nogle af de ting, man ikke altid når i hverdagen. Sæt derfor en dag af til at være kreative sammen. I kan både male, tegne, lave smykker, lave perleplader, lave collager med udklip fra gamle aviser eller bygge ting af gamle papkasser. Det er kun fantasien, der sætter grænser – og husk, det er ikke altid vigtig, hvad man laver sammen, men blot at man laver noget sammen.  

Legeland

Trænger både I og børnene til at få brændt lidt energi af, så er det oplagt at tage en dag i legeland eller trampolinpark. Her kan I få en begivenhedsrig dag med sjov, leg og gode oplevelser. Der findes mange forskellige legelande eller trampolinparker rundt om i Danmark. 

Biografen

I vinterferien viser de danske biografer en række række nye, familiefilm. Mens I nyder popcorn, sodavand og bland-selv-slik i biografmørket, kan I blandt andet se familiefilmene Ellevilde Ella, Paw Patrol Ready Race Rescue, Drømmebyggerne  og Spioner på missioner, som alle har premiere op til vinterferien. 

Læs også: Børn har godt af at kede sig

Rundt om i landet

Rundt i de danske byer er der en masse familievenlige aktiviteter i vinterferien. 

Tivoli

Tivoli i København er i februar måned (31. januar- 23. februar) forhandlet til et smukt vinterlandskab, hvor hele familien blandt andet kan glæde sig over havens mange lys, at Rasmus Klumps gode ven Pingo har bygget en gigantisk iglo og den smukke skøjtebane foran Nimbs palads.

Zoologisk have

Zoo i både København og Odense har åbent i vinterferien. Her kan I tage børnene med og lade dem komme helt tæt på flere af verdens eksotiske dyr.

Den Gamle By

I Den Gamle By i Århus er der åbent i hele vinterferien, hvor der er mulighed for historiske og hyggelige aktiviteter. 

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Kino.dk, Tivoli.dk, Den Gamle By, Zoo København, Zoo Odense