5 strandaktiviteter for hele familien

Foto: iStock.com

Når man har børn, bliver strandturen sjældent i selskab med en god bog. Derfor giver vi jer her vores bud på 5 sjove strandaktiviteter for både familiens yngste og ældste. 

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 16. juli 2019  

Sommerferien er stadig over os, og med det følger lysten til at bruge dagene på stranden. Men for børnefamilier går det sjældent roligt for sig, da der ikke går længe, før børnene har brug for at blive aktiveret. Her har vi samlet en række aktiviteter, som både børnene og I som forældre kan hygge jer med, når I er på stranden.

Læs også: Strandens flag: Hvornår må man gå i vandet? 

Hop i havet
Ingen strandtur uden et dyp i havet – og med børn er det ingen undtagelse. Sørg selvfølgelig for, at de har badevinger på, hvis de ikke kan svømme. Desuden kan det være en god ide at huske strandsko til hele familien. 

Byg et sandslot
I er omringet af sand, så hvorfor ikke udnytte det? Vær fælles om at bygge et sandslot i strandkanten, eller lav det til en konkurrence om, hvem der kan bygge det største eller flotteste. Det vil med garanti være en succes for hele familien. (Tips: Husk små spande og skovle, så kan I lave større og flottere sandslotte) 

Læs også: Dårlige solbriller lukker solen ind 

Lav tegn og gæt i sandet
Sandet indbyder ikke kun til at bygge sandslotte. Det er også oplagt at benytte det hvide sand som en tegneplade og hygge sig med en omgang tegn og gæt. 

Spil på stranden
Det gode vejr inviterer til spil og leg i sandet. Find frisbeen, volleyball, fodbolden eller petanquekuglerne frem. Har I brug for at komme ud af solen, kan I tage et kortspil med i strandtasken og tage et spil i parasollens skygge. 

Læs også: Virker solcreme fra sidste år?

Gå på jagt efter sten og skaller
Danmarks strande er fyldt med flotte sten og skaller. Gå på jagt efter dem og se, hvem der kan samle flest eller de flotteste. En oplagt aktivitet, som især børnene vil elske. 

God fornøjelse 😉 

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her