6 ideer til aktiviteter ved børnefødselsdagen

Her har vi samlet 6 sjove bud på underholdning til fødselsdagsfesten for børnehaven, skoleklassen eller fodboldholdet, som med garanti bliver en succes.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent 18.09.2018

Hvert år, når børnenes fødselsdag nærmer sig, skal man som forældre vride hjernerne for at finde på sjove aktiviteter, når legekammeraterne kommer hjem forbi.

Men fortvivl ikke, her har vi samlet seks bud på sjove og med garanti succesfulde aktiviteter for børnene.

Skattejagt
Der er ikke noget som en god omgang skattejagt. Lav opgaver og nemme ledetråde ved hver post, som til sidst viser børnene vejen til skatten. Skatten kan eksempelvis være slikposer eller en flot lagkage. Send børnene ud i en gruppe eller flere mindre grupper, men sørg for, at der er en voksen sammen med hver gruppe.

Se med fingrene
En klassiker! Del børnene ind i hold, hvor de på skift får lov at gætte med bind for øjnene, hvad der ligger foran dem. Det hold, som inden for tiden gætter flest ting, har vundet.

Smag dig frem
En anden klassiker, som minder om den forrige leg. Her gælder det bare om at smage på tingene med bind for øjnene. Det hold, som gætter fleste madvarer, vinder.

Kreativ flødebolleræs
Ingen fest uden flødeboller, og hvad er mere nærliggende end en nyfortolkning af flødebolleræs. Del børnene ind i hold og lav flødebolleræs til en stafet. Stil et bord til hvert hold med x antal flødeboller på. Hvert barn skal løbe op til bordet, spise flødebollen med hænderne på ryggen og først løbe tilbage, når flødebollen er spist. Det hold, som får spist alle flødebollerne først, vinder.

Bid til bolle
Du husker den sikkert tydeligt fra børnefødselsdagene, da du var barn. Hæng snore frem til alle børnene med en chokoladebolle, donut eller hjemmebagt bolle for enden af hver i højde med børnenes munde. Alle børnene skal nu forsøge at spise bollen så hurtigt som muligt med hænderne på ryggen. Det barn, som får spist bollen først, vinder.

Sæt halen på æslet
Hvem elsker ikke “sæt halen på æslet”? Tegn eller print en stor tegning af et æsel uden hale, hæng den op og lav en hale, som sættes fast på en tegnestift, elefantsnot eller et stykke tape tape. Børnene skal nu stå i kø og én ad gangen med bind for øjnene forsøge at ramme det sted på æslet, hvor halen mangler. Hvis det skal gøres lidt sværere, så drej børnene rundt om sig selv et par gange.

Et godt fif er, at der altid er en præmie til vinderen/vinderholdet og en trøstepræmie til resten.

Læs også: Hvem skal med til fødselsdagen?

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her