5 ideer til alternative tandfegaver

Når mælketænderne falder ud, lægger barnet dem under puden, og så kommer tandfeen og tager dem. Men i bytte lægger hun ofte penge. Her giver vi dig alternative ideer til tandfegaver.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 17.april 2019   

De første rokketænder begynder, når barnet er omkring seks år gammel. Og derfra kommer de som perler på en snor. Det betyder, at I tit får besøg af tandfeen, som skal lægge en lille gave i bytte for mælketanden. Men hvad giver man, hvis det ikke hver gang skal være en 10’er? Her får I 5 bud.

Pynt til håret

Der er intet som at få en ny, flot hårelastik eller et smukt spænde. Det vil med garanti blive en succes, for barnet kan allerede samme dag vise sin nye, flotte gave frem i skolen.  

Små lego figurer

Er dit barn en stor lego-fan, vil det med garanti blive modtaget godt, hvis der under puden ligger en lille legofigur, som kan tilføjes til samlingen.

Læs også: 10 gode råd til tandbørstningen

Flotte, nye skoleting

Mælketænderne begynder at falde ud, når barnet når skolealderen. Derfor er det en oplagt mulighed for at give barnet nye og flotte ting til skoletasken. En ny lineal, blyant eller madkasse med barnets favoritprint kunne være en ide.

Redskaber til at være kreativ

Er dit barn kreativ, vil det med garanti være en succes, hvis barnet vågner op til en gave, som indeholder farveblyanter, en malebog, perler, perleplader, limstift, farvet papir osv.

Hvad barnet lige står og mangler

Står dit barn og mangler en ny forårsjakke, et par sutsko, solbriller til ferien eller bare nye sokker eller underbukser, så er tandfegaven en oplagt anledning.

Hvis du vurderer, at gaven er for stor eller for hård til at ligge under puden, kan du blot stille gaven lige bag ved puden. Så skal barnet nok opdage gaven, når han/hun vågner. I kan også lægge en seddel under puden med en tegning af det sted, hvor gaven er gemt f.eks. en kommode, et skab eller et spisebord.  

Kilder: Tand og munds artikel om rokketænder

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her