5 gode råd: Sådan klarer du både baby og træning

En graviditet og en fødsel medfører ofte fysiske forandringer med kroppen, og lysten til at komme i gang med træningen kan være stor. Men hvordan får man lige træning til at hænge sammen med livet som nybagt mor? Her giver vi dig fem gode råd.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 05.09.2018

Intentionerne er gode, men når man får for lidt søvn og svømmer i babybleer, kan det være svært at komme i gang med træningen. Her giver vi dig fem gode råd til, hvordan du kan kombinere træning med livet som mor.

1. Læg tøjet klar

Når man har en lille en, så er man nødsaget til at tilrettelægge sin hverdag efter barnets behov. Det betyder også, at en planlagt træning kl. 11 nemt kan blive erstattet af en sulten eller grædende baby. Derfor er det en god ide at lægge træningstøjet frem dagen før, sådan at I nemt kan tage afsted i fitness eller ud på en løbetur, når den lille sover.

2. Gå lange ture med barnevognen

Udnyt dit barns middagslure til en lang gåtur med barnevognen. Det giver både god motion, frisk luft, og du har en fornyet energi resten af dagen. Er dit barn lidt større, kan I også sammen få en hyggelig tur ud af det.

Læs også: Kroppen efter en fødsel

3. Løb med barnevognen

Ligesom at du kan tage ud gå en tur med dit barn, kan du også tage barnevognen med på en løbetur. Der findes desuden såkaldte babyjoggere, som er barnevogne, der er designet specielt til løb.

4. Træn hjemme på stuegulvet

Virker det uoverskueligt at tage den lille med i fitness eller ud på en gå- eller løbetur, så er der også mange muligheder for at træne derhjemme. Køb en træningsmåtte og par håndvægte, og så kan meget af træningen klares hjemme på stuegulvet. Her kan du blandt andet læse om efterfødselsgymnastik.   

5. Accepter, at baby kommer først

Dit barn kommer altid i første række, og det er også vigtigt at huske, når du skal træne. Hvis turen med den lille i fitness ikke går som ønsket, så slå ikke dig selv oven i hovedet. Tag da hellere hjem og få ro på, og så skal du nok komme afsted dagen efter eller dagen efter igen.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her