22 ting du skal huske at pakke i fødselstasken

Sundhedsplejerske Jane Lyngs anbefaler, at I har pakket fødselstasken, når I når graviditetsuge 36. Her kan I blive klogere på, hvad hun anbefaler, I pakker i tasken.

Af: Julie Fristed Hansen, Redaktionsassistent, 27. juli 2021 

Fra graviditetsuge 36 kan det være en god ide at have pakket den taske, som skal medbringes, når fødslen går i gang. Det kan give jer ro, at den står pakket og klar. Det er forskelligt fra fødested til fødested, hvad man selv skal medbringe. Undersøg derfor, hvad der forventes, at I selv medbringer på det sygehus, hvor I skal føde. Det er også forskelligt, hvor længe man er på hospitalet efter fødslen, og hvor meget man derfor bør pakke. Det afhænger blandt andet af, hvorvidt man er førstegangsfødende eller flergangsfødende, men det er også afhængigt af, hvordan fødslen er forløbet. 

Læs også: Håndtér din frygt for at føde

Pakkeliste 

Sundhedsplejerske Jane Lyngs tommelfingerregel er, at man pakker til det, der svarer til en tre dages weekendtur, når man skal pakke fødselstasken.

Til de kommende forældre: 

 1. Sygesikringskort og vandrejournal
 2. Behageligt tøj til den kommende mor, som du kan bevæge dig frit i. Pak nogle løstsiddende joggingbukser eller jerseybukser i en større størrelse, end du plejer. Bukserne kan med fordel være mørke, så det ikke lige ses, hvis du bløder igennem. Pak løstsiddende t-shirt eller skjorter og trøjer, som er nemme at knappe op, når baby skal lægges til eller ligge hud mod hud. Sørg også for behageligt tøj til den kommende far. En løs skjorte eller andet, som kan knappes op, er også en god idé, så barnet også kan ligge hud mod hud hos far. 
 3. Amme bh’er og ammeindlæg.
 4. Badekåbe.
 5. Hjemmesko eller klipklapper til begge forældre. Det er nemt at hoppe i.
 6. Toilettaske til begge forældre – husk hårelastikker og læbepomade. Shampoo og hudprodukter uden parfume.
 7. Mobiltelefon og oplader.
 8. Evt. kamera. 
 9. Snacks som chokolade, juice, kiks, druesukker. 
 10. Blødt toiletpapir.
 11. Penge og dankort

Læs også: 4 spørgsmål om igangsættelse  

Til baby: 

 1. 4 -7 bodystockings med lange ærmer i str. 50 eller 56.
 2. 2 – 3 par bukser.
 3. Strømper.
 4. Trøje.
 5. Hue.
 6. Tøj som barnet skal have på hjem.
 7. Babydyne.
 8. 2 sæt sengelinned.
 9. Babytæppe.
 10. Autostol.
 11. Evt. lift

Skulle I stå på hospitalet og mangle noget, så husk, at butikkerne næsten hele tiden har åbent. Så mon ikke, at I har nogle søde familiemedlemmer eller venner, som kommer og besøger jer og vil købe det, I mangler. 

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilde: Alt om Børns artikel om ting, man skal have styr på inden fødslen