Din søgning gav:

 

Mobning - hvorfor finde sig i det ?

5693

ThelmaH

3. december 2013 - 22:39

Julekalenderen Pagten genudsendens i år og jeg har ikke kunnet lade være med at se den, selvom jeg ikke bryder mig om den. Og det gør jeg ikke, fordi jeg bliver så gal over hele den mobbe-kultur, som serien illustrerer.

Det er selvfølgelig fiktion og man kan stille spørgsmål ved, om det afspejler virkeligheden. Jeg kan selv genkende egne barndomsoplevelser i scenerne og da mobning er meget debateret i offentligheden giver det indtryk af, at det stadig forekommer blandt børn og unge. Så jeg antager at det er en meget god illustration af virkeligheden for nogle børn.

Derfor er min reaktion altid: hvorfor pokker dog acceptere den form for mobning ? Hvorfor eksisterer det overhovedet ? Jeg synes det er HELT uacceptabelt og forstår ikke den tilsyneladende slappe holdning og vigende reaktioner de voksne omkring børnene udviser.

Er det ikke bare et spørgsmål om at sætte nogle grænser for, hvad man vil acceptere af adfærd og opførsel blandt børn ? Det skal da bare stoppes med det samme, eller endnu bedre tages i opløbet. Hver enkelt barn skal forstå, at en sådan opførsel er udvisningsgrund. Færdig basta ! Ikke så meget pjat. Det hører jo ingen steder hjemme, at vi lader ungerne styre vores verden.

Så kan man selvfølgelig sige, jamen det er ikke ungernes skyld, de gør måske bare ligesom deres forældre, eller de reagerer måske på dårlige vilkår på hjemmefronten. Ja, men så må man sgu sætte forældrene på porten !

Selvfølgelig skal børn også lære at håndtere konflikter med andre børn. Men vi er som voksne 100% ansvarlige for at lære dem det. Konfliktkøsning er jo ikke en egenskab, man er født med. Og kan man som voksen/forældre ikke selv finde ud af at omgås andre og løse konflikter på en ikke-voldelig, ikke-mobbende måde, så må man på skolebænken og lære det.


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (3)

5693

nikkeneje1

4. december 2013 - 21:40

Jeg er enig så langt

at jeg heller ikke på nogen måder tolererer mobning. Jeg reagerer med det samme når  mit barn bliver mobbet/driller andre.

Men når det så er sagt synes jeg du er meget markant i din holdning, når du skriver at et barn skal bortvises når det mobber og at forældrene skal sættes på porten. Kan du iøvrigt uddybe hvad du mener med at forældrene skal "sættes på porten" ? Skal de smides ud af deres lejlighed og blive hjemløse eller hvad mener du med det ?

Og hvor ender almindelig små-drilleri (som vel intet barn til dags dato har kunne sige sig fri for) og går over i mobning ?

Som du selv er inde på kan der være mange ting "i rygsækken" til at at barn mobber. Det kan være frustrationer over forældrenes skilsmisse, det kan være et nært familiemedlem der er død. Ikke at jeg siger at det giver ret til at mobbe, men her har mobberen nok lige så meget ret til hjælp som mobbe-offeret, istedet for blot at opleve endnu en negativ ting i livet som en bortvisning.

Der kan også være børn med psykiske lidelser, som måske ikke altid KAN opføre sig "normalt".

Jeg er selv blevet mobbet og holdt udenfor en stor del af min skoletid, så tro mig, det er en hjertesag for mig at stoppe mobning. Men hvis man skærer så hårdt igennem, som det lyder til at du ønsker, så tror jeg desværre at det blot vil resultere i flere "ofre".

 

MVH

 

Anette

 

Log ind for at besvare indlægget |

5693

ThelmaH

4. december 2013 - 23:45

Det jeg mener er, at man skal have en nul-tolerance overfor mobning, uanset om det er børnehave eller skole niveau eller en arbejdsplads. Det er simpelthen ikke i orden at behandle andre dårligt, uanset hvilken grund man måtte have det til.

Og det er vigtigt at forebygge den slags ved fra starten af at præsentere denne nultolerance regel. Dvs. at det får konsekvenser FØRSTE GANG der er tegn på mobning. Det skal stoppes, tages fat på, tales om og gøres noget ved. Man skal ikke lade stå til i en eller anden misforstået hensyntagen til den ene eller den anden part. Ja, der kan være mange grunde til, at et barn bliver mobber, men det er altid en grund og netop derfor skal der snakkes om det og findes en løsning. Det kan være samtaler med forældrene om, hvad problemet er, måske krav om psykolog hjælp osv. Og er der tale om grove former for mobning, så synes jeg barnet skal have "orlov" fra skolen - hvis adfærden altså ikke umiddelbart kan stoppes - indtil barnet er blevet hjulpet og kan samspille med andre på en positiv måde.

Det kan ikke være rigtigt, at det skal gå ud over andre, at et barn har problemer. Selvfølgelig skal barnet ikke ekskluderes og behandles skidt. Det er klart. Der er tale om et barn med problemer. Og jeg mener også, at det skal tales om i fællesskabet (klassen, holdet, børnehavegruppen el.a.), sammen med det pågældende barn, når det er i stand til det, så gruppen af børn får en forståelse for problemet fra alle sider.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

nikkeneje1

5. december 2013 - 8:27

Så er vi helt enige.

Ved ikke om det bare er os der har været heldige med DP/børnehave/skole,elller om det er fordi vi bor i en lille by. Men alle steder bliver der tagt STOR hånd om forebyggelse af mobning og det bliver heller ikke tolereret uden konsekvenser.

MVH

Anete

 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
5/9Hej Bente. Tak for dit råd.Juli 2003
1/9Magnetisk legeøtjAugust 2007
10/8Kære Pia, jeg vil så gerneSeptember 2003
10/8Kære Helene, lykkes det digSeptember 2003
10/8Hej Michael, er det lykkesSeptember 2003
10/8Kære hl, hvis det lykkedesSeptember 2003
10/8Kære Pia, kunne jeg købe enSeptember 2003
24/7Storesøsterreaktion?Maj 2019
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
17/944 år.single gravidGravide over 35 år
9/9Min kæreste fik også kejsersnitSnart gravid
29/8Tror det det desværre ikkeOrdet er frit
24/8Hårdt at være alene-farOrdet er frit
21/8Nogle kan du, andre kan du ikke...Ordet er frit
2/8Gravid med 3 barnGraviditet
30/7Ja - men åbenbart ikke mange andre...Gravide over 35 år
24/7Storesøsterreaktion?Livet med børn
15/7Kan man stole på sammenligningstjenester?Ordet er frit
12/7Jeg kender ikke lige tilOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Gravid og problemer med mit temperament
Sundhedsplejerske Hej brevkasse Jeg skriver til jer, fordi jeg har fået store probl...
Foto: iStock.com
Kan ikke styre min søns temperament
Sundhedsplejerske Hej Jane, Jeg har den dejligste søn på 15 måneder. Jeg er alenemo...
Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Annonce