Din søgning gav:

 

faren er skredet.

5693

dittefrost

28. august 2013 - 12:04

hey alle har brug for at høre jeres mening. :)

 

mig og min kæreste blev enig om at få en dejlig lille guldklump.

og efter vi kom jeg fra ferie var miraklet der. og vi var rigtig glad.

men så begynde alt problemer, jeg blev rigtig ked af det hele, og det gik den del ud over vores forhold, vi haved en del op og nedture, med jeg var sikker på vi nok skulle komme igennem det,

da han pluselig skrev til mig han ikke ville være sammen med mig mere, og at jeg skulle hente min ting inden mandag ellers blev låse skiftet,

nogle dage efter fik jeg så at vide han hade fundet en ny, og ingengang en uge efter gik de i forhold, hans nye kæreste er 8 år ældre end ham og har et barn,

jeg har alrdig været så ked af det, og såret, jeg hente så min ting med min far , en dag han var på arbejde, da jeg på ingen måde hade løst til at se ham eller snakke med ham for tiden, da jeg virkelig prøvet på at komme vider, og blive glad igen,

dagen efter hade han så meldt mig til politiet for ulovligt indtrængelse og herværk, som jeg på ingen måde hade gjort,

jeg har skrevet lidt med ham, han siger han bare ville være glad igen og have det sjovt, og det har han så med hende, men at han stadig gerne vil med til scanning og fødsel,

det så mit delimma, ved ikke om jeg skal lade ham komme med, er bange for jeg vil få falske forhåbninger om vi finder sammen igen, og blive ked af det igen, han har såret mig som ingen andre, ved ikke hvad jeg skal gøre.


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (3)

5693

Frkskruk

28. august 2013 - 13:57

Hej med dig.

Min tanke er at du skal få ham på afstand. Selvfølgelig har han ret til at overvære scanning/fødsel, men hvor meget vil han se baby derefter? Tænker at der skal være en overensstemmelse mellem jer inden I skal noget som helst sammen. Og det skriver jeg i den bedste mening: han har røvrendt (undskyld mit sprog) dig og nu står du selv med balladen. Han kan ikke bare være far, når det passer ham - det er sgu hårdt arbejde og enten vil han tage del eller også vil han ikke.

Jeg er sikker på, at du nok skal klare den - med eller uden ham.

Alt det bedste.

Helle

Log ind for at besvare indlægget |

5693

anjoha

29. august 2013 - 3:10

Hej Ditte

Sikken en lortesituation at stå i!

Det er en latterligt dårlig undskyldning det med bare at ville have det lidt sjovt... Og så synes jeg bestemt ikke at han har forsøgt at virke hverken fair eller deltagende i forbindelse med afslutning og flytning.

Jeg mener, at han IKKE har nogen form for rettigheder i forbindelse med scanning og fødsel. Disse ting er noget privat og intimt som foregår på/i kvindens krop, og det er mere end noget andet vigtigt at kvinden og dermed også barnet oplever størst mulig tryghed i alle graviditetens faser og undersøgelser.

Han har røvrendt dig groft og svigtet din tillid. Han har uden videre vippet dig ud af døren... Kan ikke lige se hvorfor du skal dele noget intimt med ham længere. Bevares du bør nok få lavet et billede eller to under skanningen som han kan få tilsendt med posten... Og naturligvis skal han have mulighed for at se sit barn hurtigt efter fødslen... Men det er altså ikke en RETTIGHED for en vordende far at deltage i en fødsel.

En fødsel er en enormt krævende og intim proces for kvinden, ofte med mange smerter, udmattelse, tab af kontrol med videre... I den situation nytter det ikke at have en eks-kæreste med til at hjælpe/holde i hånd / kramme og støtte op omkring dig som fødende.... naturligvis skal du KUN være omgivet af en eller flere personer som du har FULD tillid til, og som du ved er 'på din side' og som du kan smide alle hæmninger over bord overfor.

Er du den mindste smule beklemt over situationen med din ex, så skal han da som den største naturlighed holde sig væk, især fra fødslen!

Var det mig der skulle foretage valget i en lignende situation ville jeg forklare ham at han naturligvis er faderen og at han vil få fuld mulighed for at påtage sig sin faderrolle overfor barnet, når det er kommet til verden, men at i forhold til dig/din graviditet og fødsel har han ingen rettigheder. Fordi du godt er klar over at det er en fantastisk oplevelse at se en scanning, vil du så eventuelt gerne glæde ham ved at I bestiller en tid på en scanningsklinik så han kan få den oplevelse af barnet. Så synes jeg så sandelig også at du både værner om dig selv, din integritet og indre ro... Samtidigt med at du giver ham mulighed for at opleve en scanning.

Mit foreslag vil være at du vælger et nært familiemedlem til at dele oplevelserne med under graviditet og fødsel... Din mor/far eller søskende eller lignende... Den samme person der deltager i det hele og som du kan dele oplevelserne med, snakke med og som er med dig til at høre og forstå udmeldinger fra sundhedspersonalet... Du skal have mulighed for at koncentrere dig om de samtaler og beskeder du får i din kontakt med sundhedsvæsenet... Du skal da ikke bruge dit krudt på at slæbe din ex med... Han har jo bevist at du ikke kan have tillid til ham via sin politi-anmeldelse i forbindelse med flytningen... Han skal ud på en god lang afstand af dig og din graviditet så du får ro på til at koncentrere dig om det der er vigtigt... Og det er ikke ham!

Iøvrigt er jeg ligesom Helle nysgerrig efter hvor meget han vil påtage sig faderrollen over for barnet... Men husk at det er overfor barnet, og barnet er altså ligeglad med hvem der er med til scanning og fødsel... Det eneste der påvirker barnet er om mor har det godt og er rolig... Som Helle siger skal du være helt afklaret med eks'en før I skal noget som helst sammen.

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

5693

vitalis

3. december 2013 - 16:45

primær personens behov for omsorg, kærlighed, forstålese og ro

Kære Dittefrost

 

Jeg så dette indlæg tilfældigt, nu jeg skulle afmelde mig nyhedsbrev jeg får på mail. Og følte for situationen og må bare fortælle om min situation og hvad jeg ville ønske jeg istedet havde gjort. det er lidt langt, men håber du kan benytte min situation og erfaring til at skabe dig tanker om hvad du har brug for.

først huritgt må jeg sige
hold dig på afstand fra ham.
og nej, han har ikke ret til at være med til fødsel og skanninger mfl. som nogle siger og mener.

Jeg har stået i lignende situation. Jeg havde indledt et forhold til min søns far og blev gravid med det samme, på trods af p-piller.
Jeg ventede med at fortælle faren det til han havde afleveret sin skrivlige del af bachelor project, og jeg stod selv og skulle op til 3 eksamner den samme mdr. kæmpe pres!

Faren valgte mig fra, ænskede at tage ansvar og være del af det. ugen efter, ønskede han at jeg tog en abort,efter 1 graviditetstjek med lægen.
Hvilket jeg havde oplyst ham om, at jeg ikke ønskede.
Han satte et fælelsesmæssigt pres på mig og jeg lod faren være med til skanning og mulighed for at være med til fødsel. Jeg fødte i mit hjemland og han valgte at komme efter fødslen. Jeg sørgerede for kost, logi og transport. 
Jeg gjorde dette fordi han satte et følelsesmæssigt pres på mig, idet han sagde at han var far til det ufødte barn og derved havde ret til at være med til alt det indebar.

Jeg oplyste ham, at det havde han ikke ret til, men valgte at lade ham komme med alligevel, da han råbte/skreg ad mig for derefter at falde grædende sammen flere gange. Han gav mig skylden for at have ødelagt hans liv.
det gik ok i nogle uger, for derefter at gå dårligt og så godt igen. 
Efter at have accepteret at møde hans forældre til spisning mens jeg var gravid, har han så valgt at sige, at jeg har involveret en hel familie ind i sitationen. det er nogle ord der er svære at glemme og man blier følelsesmæssigt ramt af dem.

årsagen til at jeg hele tiden valgte at inddrage ham i tingene, er fordi det var en karusel, hvor der i perioder gik ok, ikke godt, men ok for siden at gå dårligt og ok igen.

Det var først nogle mdr efter fødsel, at min verden faldt sammen, iforbindelse med at vi kom tilbage til danmark igen efter juleferien og jeg i postkassen fandt først brev om, at han nægtede at betale børnebidrag og en uge senere at han søgte om samvære via statsforvaltningen. 
Alt det jeg havde forsøgt at rumme for at alle skulle være glæde. både faren og hans familie. Lige pludselig rummede jeg ikke mere. Det følelsesmæssige pres jeg var udsat for i en yderst sårbar situation gennem 1 år, gav sig først til kende nu, når intet af mine handlinger gav mening længere.
Jeg kunne tage mig af min søn, men set i bakspejlet, så var det ikke den bedste barselstid. Ville ønske jeg havde handlet bedre for mig selv. Beskyttet mig selv således jeg kunne være den bedst mulige mor for min søn og ikke gå og være yderst stresset i en overlevelses situation for dag til dag, time til time.

Jeg var ekstra stresset både fordi jeg følelsesmæssigt var ramt men også fordi jeg havde fysiske smerter efter fødslen (forstrækt ledbånd i sidderegionen ved fødslen- kunne ikke side, ligge eller gå uden smerter samt hormon induceret hævelser i begge håndled - der ramte hele underarm).

Jeg havde jo prøvet at takle det hele så godt som muligt mhp at faren skulle være far til min søn, idet han ønskede dette, således faren havde en god relation til sin søn. det var ligesom min opgave, ik!? Jeg havde jo valgt abort fra, så det var nu min skyld, ikke?
Jeg har nu lært, at det ikke er min opgave.
min opgave er at være den bedst mulige mor til min søn og give min søn det han har behov for, kærlighed, omsorg og nærvære.

Nu er din situation ikke den samme. Det var planlagt gravditet og i et fast forhold. Du er derfor muligvis mere følelsesmæssigt ramt af sitationen.

Det er vigtigt for dig at have omsorgsfulde mennesker omkring dig, mennesker der elsker dig og forstår dig og støtter dig.

En person der har såret dig dybt og valgt dig fra, mens du er planlagt gravid med hans barn, er måske ikke lige vedkommende der skal med dig ind til skanning og fødsel.

Du kunne istedet tage en veninde, mor, far med dig, optage skanning på kamera, købe skannings billeder og give faderen dette, hvis han ønsker at købe billede.

Sæt grænser op. Nu er du blevet enlig - du bliver enlig mor, med hele ansvaret og brug derfor støtte fra dine nærmeste, familie og venner. fortæl dem hvad du har brug for, snak med dem om følelserne, om du har det hårdt, del glæderne med dem og tak dem.
Hvis faderen har noget at sige, som du ikke har brug for at høre, så sig det til ham, og sat konsekvenser op, hvis det ikke bliver accepteret (beskyt dig selv).

Husk at det handler ikke om faderens og moderens rettigheder, men om barnets rettigheder og barnets behov.

Barnets primære omsorgsperson, som er dig, skal være følelsesmæssig stabil og have omsorgsfulde, kærlige mennesker omkring sig, således at du kan give dit barn al den omsorg og kærlighed og nærvære det har brug for.

Dit barn har også ret til at se sin far, så du skal finde på en løsning der passer til dig og hvor du er følelsesmæssigt i en sårbar situation. Måske skal der være en person du stoler på tilstede når faderen kommer ind i barnets hjem. måske skal samværen foregå et andet sted, så han ikke kommer ind i dit hjem.

Brug evt mødrehjælpen for at finde gode råd eller statsforvaltningen. Faderen har ikke ret til samvære i dit hjem, men barnet har ret til samvære med faderen.
Statsforvaltningen har familierådgivning, som kan benyttes dog ene part ikke ønsker at deltage.
Mødrehjælpen har gratisk rådgivning der skal støtte moderen samt gratisk juridisk rådgivning, hvis der er behov for dette.

Det er nogle gode overvejelser at gøre sig allerede. beskyt dig selv, således du ikke står i en mere sårbar situation. således du kan glædes om at blive mor, være mor og nyde barselstiden med dem du elsker og elsker dig. Det er hvad dit barn har behov for i første omgang. Primær omsorgsperson. og enhver gravid har fortjent at der er ro omkring hende i en situation hvor hun for første gang skal være mor og særdeles når man skal være enlig mor.

 

et andet godt råd er at lægge fortiden bag dig, accepter den og flyt dig fysisk og følelsesmæssigt væk fra den. måske skal du skrive ned, hvilke konskvenser fortiden, faren har havt for dig, satte ord på følelserne, acceptere følelserene, slippe følelserne. det kan være en hjælp at skrive dem ned på papir for derefter at vikle dem rundt om en sten og smide dem i havet eller vandet. Tilgivelse skal starte et sted, dog minderne forbliver. med tiden fylder de mindre og bliver nemmere at acceptere som en del af fortiden.

håber at dit barn kommer trygt til verden, at fødslen går godt og at du får en dejlig barsel med kærlige, nærværende og omsorgsfulde mennesker omkring dig. samme mennesker som du kan dele glæden med omkring dit nyfødte barn. barnet vil mærke varmen og kærligheden og trygheden, hvis du mærker den.

kærligste hilsner fra mig.

 

 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
10/8Kære Pia, jeg vil så gerneSeptember 2003
10/8Kære Helene, lykkes det digSeptember 2003
10/8Hej Michael, er det lykkesSeptember 2003
10/8Kære hl, hvis det lykkedesSeptember 2003
10/8Kære Pia, kunne jeg købe enSeptember 2003
24/7Storesøsterreaktion?Maj 2019
11/7Vil gerne ammeFebruar 2020
25/6svarMaj 2018
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
2/8Gravid med 3 barnGraviditet
30/7Ja - men åbenbart ikke mange andre...Gravide over 35 år
24/7Storesøsterreaktion?Livet med børn
15/7Kan man stole på sammenligningstjenester?Ordet er frit
12/7Jeg kender ikke lige tilOrdet er frit
12/7Forvirret gravid eller ejSnart gravid
9/7Hvor køber I tøj?Ordet er frit
8/7Voldsomme ture/episoder? HvadLivet med børn
8/7Hej mullemino Har i prøvet atLivet med børn
6/7Bedste forsikringer til en børnefamilie?Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Gravid og problemer med mit temperament
Sundhedsplejerske Hej brevkasse Jeg skriver til jer, fordi jeg har fået store probl...
Foto: iStock.com
Kan ikke styre min søns temperament
Sundhedsplejerske Hej Jane, Jeg har den dejligste søn på 15 måneder. Jeg er alenemo...
Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Annonce