Din søgning gav:

 

Vaccine - for/imod ??

13

11. juni 2013 - 13:52

Til jer der overvejer at lade være at få jeres børn vaccineret - læs nedenstående historie først .. (er godt nok på engelsk) ..

 http://www.abc.net.au/local/stories/2013/06/06/3776327.htm


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (50)

13

Askepotte

11. juni 2013 - 20:33

Super indlæg og tak for det - har aldrig rigtigt forstået folk der ikke vælger at vaccinere deres børn - netop som artiklen skriver så finder man ikke en læge som er imod - og de ved jo nok bedst - de har heller ingen interesse i bare at sige ja til vaccination uden god grund

Risikoen for hjernehindebetændelse ved vaccination mod eks mæslinger er langt langt mindre end risikoen for samme hvis barnet bliver smittet med mæslinger.

Mæslinger har ligesom fået et comeback efter folk er begyndt at vælge vaccination fra og det sætter spædbørn som ikke er blevet vaccineret endnu i risiko - det synes jeg faktisk ikke er uorden - jeg kan ikke helt forstå hvorfor forældre skal have lov at vælge

Jeg mødte engang en kvinde som havde været lam i det meste af kroppen fordi hun blev smittet med polio som spæd inden hun havde alderen til at blive vaccineret - der var sikkert nogle som havde tænkt de gjorde deres barn en tjeneste ved ikke at vaccinere - det gik så ud over deres barn - som muligvis slap for lammelser og så gik det ud over hende, der fik omfattende kroniske lammelser.

Sig mig jer som er imod vacciner - hvordan ville i tænke om de forældre som lod være at vaccinere deres børn og de så smittede jeres lille nyfødte guldklump med så fatale følger? Det gad jeg egentligt godt vide - jeg var blevet sur (for nu lige at underdrive ud i det groteske)

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

12. juni 2013 - 11:01

Hej Kiwii og Askepotte

Tak for at tage debatten op, og tak for dit super gode indlæg Askepotte.

Det er simpelthen hovedet ramt på sømmet når det kommer til hvad det egentlig går ud på, dette her med vaccinationer.

At undlade at vaccinere er noget af det værste man kan gøre, både mod sit eget barn - samt mod alle de børn som det barn er i kontakt med.

Så herfra en opfordring til alle om at man tager sig af sit barn og de børn der færdes i deres omgivelser - ved at vaccinere - naturligvis!

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

22. juni 2013 - 11:54

Tillader mig at være uenig...:)

Man kan godt finde læger og eksperter der er imod vaccinationer. Man skal huske at de tjener mange penge på vaccinationer, hvilket til tider nok er drifkraft til at anbefale dem i større omfang og uden de er gennemtestet...

I husker vel alle H1N1 = svineinfluenzaen? Den kom der vaccination imod, den såkaldte tamiflu vaccination og den har da haft bivirkninger og er faktisk bandlyst i Japan.

 

Jeg har ikke fået mine børn vaccineret og jeg er på ingen måde frygtende for hverken mine børns helbred eller de børn omkring dem. I mener (og har ret til, fuldt ud) at I gør det bedste for jeres børn ved at vaccinerer, jeg mener jeg gør det bedste for mine børn ved ikke at vaccinerer.

Det er selvfølgelig hermed iorden hvis I syntes jeg er galt på den på samtlige områder og ikke ved bedre og så videre og så videre, men jeg og samtlige i min familie (som er stor), er aldrig blevet vaccineret og har det alle godt (hvilket I som er for vacciner, sikkert vil mene er held?)

Askepotte: du siger "sig mig jer som er imod vacciner....." Jeg ville ALDRIG anklage nogle for ikke at have vaccineret deres børn også selvom det endte i at en af mine egne blev smittet med noget pga. det. For jeg vaccinerer ikke mine børn og ville heller aldrig opfordre andre til at gøre det.

Nå, for at runde af syntes jeg lige at jeg ville bidrage med et lille link til en artikel til genmæle på jeres enighed omkring vacciner, som værende kun gode, hvor læger kun taler for :)

http://www.alun.dk/boern/influenza-a-h1n1-medicinen-tamiflu.html#

 

Mvh Sisse 16+4

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

22. juni 2013 - 16:16

Hej Sisse

Selvfølgelig står det dig frit for at have en helt anden holdning. Mennesket har med mere eller mindre held levet uden vaccinationer mod dette og hint i millioner af år.... Eller... Tja... Nogen har jo overlevet

Tillykke med at din store familie er sund og uden de store sygdomshistorier på trods af at I ikke er vaccinerer - det er selvfølgeligt muligt at opleve i dagens Danmark.... Efter min mening går det din familie så fint fordi så stor en andel af personerne der omgiver jer er vaccinerede og I dermed i det store hele undgår eksponering over for alle de forfærdelige sygdomme som historisk set har slået adskillige personer ihjel i hver eneste familie, eller invalideret dem.

Jeg har naturligvis læst den artikel du linker til, og finder at artiklen primært omhandler et lægemiddel/piller, og kun til sidst nævner lidt om vaccinen.
Nogle af de anvendte referencer er uklare og ikke mindst er artiklen skrevet af en person der har en bachelorgrad i sportsvidenskab og fysiologi... Og altså ikke en læge eller på anden måde en der er inden for videnskaben omkring emnet.

Formålet med websites manden har lavet er at 'udbrede de enkle og klare budskaber om lykke og sundhed'.

Og som en sidebemærkning hæfter jeg mig ved at han skriver at de ikke vil give deres børn eksperimentielle vacciner... Altså dem som ikke er ordentligt gennemtestede... Som præcis netop DEN vaccine jo ikke var. Han skriver ikke mod vaccinering generelt.

Igen, enhver må have sin egen mening, men jeg er ikke et sekund i tvivl om at din families held er at alle vi andre er vaccinerede og I dermed er forskånet for overhovedet at blive udsat for de alvorligste sygdomme.... Difteri, kighoste... (Og mange flere) Den sidste vaccinerer man endda større børn for, selvom de snildt kunne klare sig igennem den sygdom selv. Man gør det af hensyn til de eventuelle mindre børn der kan blive udsat for smitten, og hvis liv i så fald ville være i stor fare... Og netop dette viser jo det gode eksempel på hvordan vaccination er et projekt for fællesskabets sikkerhed.

Jeg kan ikke understrege kraftigt nok, at din familie her det fint fordi deres omgivelser ER vaccineret. At tro andet er, synes jeg, dybt naivt og ren lommefilosofi.

Et lille citat af en der IKKE er privatpraktiserende læge, og IKKE har personlig økonomisk vinding ved sine udtalelser.

'Nogle forældre er meget bekymrede for eventuelle bivirkninger ved vaccinerne. Her er det vigtigt at huske, at bivirkninger til vacciner er 100 – 1000 gange så sjældne og mindre alvorlige end de følgetilstande, som selve sygdommene giver.'

Ref. Peter Henrik Andersen, Afdelingslæge ved Afd. for Infektionsepidemiologi, SSI

Måske det er tid til at overveje om vores befolkning generelt alle er vaccinerede fordi vi er umælende får der følger strømmen, eller fordi vi rent faktisk tager stilling og foretager et oplyst valg.

God dag til dig og dine.

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

22. juni 2013 - 19:35

At tro på lægerne er dybt naivt..

For at starte med et uddrag af en bog, om emnet vaccinationer, af: Jackie Swartz, specialist i almen medicin, læge på Vidarklinikkens sundhedspleje, skolelæge og aktiv indenfor lægepædagogik, børne- og ungdomspsykiatri. Som jo har den specifikke lægelige kompetence omkring og videnskaben om emnet, du manglede fra tidligere artikel.

Han har udgivet bogen: 

Vaccinationer - fordele og ulemper      

Af Jackie Swartz, refereret af Mette Münchow. Uddrag fra bogen er oversat af Mette Münchow.

Under kapitlet om mæslinger, stiller Jackie Swartz spørgsmålstegn ved hvad der gør mæslinger til en farlig sygdom med risiko for hjernehindebetændelse, når den tidligere ansås som relativt harmløs og vigtig at have i førskolealderen. Det er oplagt i denne sammenhæng at betragte forskellen i behandling af mæslinger dengang og nu. Mistanken falder på brugen af febernedsættende midler og antibiotika som nedsætter den naturlige modstandskraft, og som er noget der er tilkommet i behandlingen i nyere tid, hvilket berettiger mistanken.

 

"Mæslinger koster stadig mange liv i u-landene og der er vaccinationerne helt på sin plads. Et alternativ for at hjælpe børnene i disse lande, kunne også være, at WHO ville bruge alle vaccinationspengene (mia. af Dollars om året) på at højne landenes levestandard med bla. bedre hygiejne og næring, som skulle kunne få dødeligheden af mæslinger til at falde ligeså overbevisende som det gjorde i Sverige – uden vaccinationer"

Her er linket til siden hvor uddraget er fra - syntes du skal kigge lidt der, det er ja... oplysende ;D

Jeg selv og min familie er på ingen måde heldige eller forskånet fordi folk omkring os er vaccinerede. Tilgengæld kan vi, fordi vi selv som børn har haft diverse børnesygdomme, danne antistoffer der virker HELE LIVET og ikke blot 10 år, som en medicinskfremstillet vaccine. Når vi selv får dannet antistofferne ved at have haft sygdommen, kan vi også videreføre disse til vores børn - dette kan vi ikke med medicinskfremstillet vaccinationer. Som er blevet en cocktail indsprøjtning - en blanding af flere forskellige vaccinationer på en gang. 

Når man vaccinere børn der ikke endnu har opbygget deres egen immunforsvar, gør man mere skade end gavn. Når børn der er blevet vaccineret får feber og bliver utilpas og dårlige, så er det et tegn på at deres uudviklede immunforsvar har taget skade og det kan resulterer i at de ved sygdom senere i livet ikke selv kan modarbejde sygdommen.¨

Min mand måtte for 2½ år siden skynde sig ind til vores daværende nabo, fordi hendes søn lå med blå læber, kunne ikke trække vejret, feber og høj puls, samt han var desorienteret - det var en reaktion på en VACCINATION! han blev haste indlagt på sygehuset og kom ikke hjem før nogle dage efter. 

At sige at det er dybt naivt ikke at tro på vaccinationer som menneskets frelse fra børnesygdommenes død er din holdning.

Min holdning er at det er dybt naivt at tro på at lægers meninger og udtalelser som værende det eneste rigtige uden konsekvenser.

Go aften til alle.

Mvh Sisse

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

23. juni 2013 - 8:03

Hej Sisse

Tak for dit input - jeg er i gang med at læse publicerede artikler med konklusionerne for Swartz m.fl. resultater om mæslinger, vaccinationer af disse samt allergier som følge deraf.

Har alligevel min svigermor på skype hver søndag morgen, hun sidder i det der modsvarer SST, for sit län i Sverige hvor Swartz kommer fra - så vil lige plukke hendes hjerne også - da jeg antager at hun har specifik viden om personen.

Det kan dog godt være jeg først skriver om et par dage, da jeg ikke rigtig har tid til at sætte mig ind i sagerne i dag.

(Der skal først vaskes babytøj, sættes puslekommode op og gøres klar til 'den lille ny' der melder sin ankomst inden for et par uger).

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Kiwii

24. juni 2013 - 21:43

Spændende at følge debatten .. Sisse: respekt for at du tør ta´til genmæle og være ærlig om din holdning !!

 

Kan slet ikke forstå at man vælger ikke at lade sig selv/sit barn vaccinere ..

Sisse: det er skønt at høre at I i din familie ikke har været syge af div. børnesygdomme selv I ikke er vaccineret, men for mig at se er det lidt ligesom at køre bil uden sikkerhedssele "fordi jeg aldrig har været ude for en ulykke". Det der kun sker for naboen kan lige pludselig ramme én selv. Ville aldrig tilgive mig selv hvis min søn blev dødeligt syg, indirekte pga. mig fordi jeg havde fravalgt vaccination.

Og så lige ang. din reference til Jackie Swartz: hæfter mig ved at bogen hedder "Fordele og ulemper", men det jeg har kunnet finde har nærmest kun omhandlet ulemperne ved vaccinerne og efter min opfattelse er det ikke spor bedre end dem der helt ukritisk er for vacciner - altså ikke en nuanceret gennemgang (og har kun kunnet finde en nogenlunde detaljeret gennemgang af mæslinger - hvad med alle de andre??).
Vi skal ikke benægte at vacciner ikke kun er lutter guld og grønne skove - dem der påstår anderledes er jeg dybt uenig med. For ligesom al anden medicin kan vacciner (selvfølgelig) også give bivirkninger, og her er det selvfølgelig en individuel  beslutning om man synes at fordelene opvejer ulemperne eller omvendt.
Men må ligesom anjoha sige at jeg faktisk ikke synes det er fair mere eller mindre forsætligt at udsætte andre for smitte - for del er vel det man gør, når man fravælger vaccine og dermed gør sig til en potentiel smittekilde.

Jeg kunne gå ind i en lang forklaring om hvordan vacciner virker (på celleniveau og dannelse af af antistoffer), men det korte af det lange er at feber er en helt naturlig reaktion på en infektion - og vaccination er faktisk en fremprovokeret infektion, som bare er så lille, at man ikke får sygdommen, men stadig danner antistoffer mod den og dermed bliver beskyttet. Feber er ikke som sådan farligt, men kroppens egen måde at behandle infektionen på ved at hæve temperaturen så bakterierne får dårligere levevilkår, og man skal ikke ukritisk give sit barn febernedsættende medicin - hvis barnet almentilstand ellers er upåvirket (dvs ikke er sløv, har manglende appetit m.m.) er der absolut ingen grund til at give febernedsættende medicin (fx Panodil), men hvis feberen stiger eller barnet er meget påvrket af feberen, kan det være direkte livsnædvendigt at give medicinen, da en for høj kropstemperatur i værste fald kan være dødelig (42 grader +) ..

Log ind for at besvare indlægget |

13

Kiwii

24. juni 2013 - 22:02

faldt lige over denne artikel: http://debunkingdenialism.com/2013/05/10/swedish-anti-vaccine-infection-parties-for-measles-and-rubella/#more-8064

 

og lige et link til den officieller danske hjemmeside for den bevægelse som Jackie Swartz er en del af: http://antroposofi.dk/

og for hovedsædet i tyskland: http://www.goetheanum.org/45.html?L=1

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

26. juni 2013 - 7:47

Al respekt for at I har jeres holdning.

Min er bare helt anderledes, men også baseret på faktuelle kendsgerninger og jeg kører aldrig bil uden sikkerhedssele - syntes lidt det er en provokerende sammenligning ?

Igen så har man ret til hver sin holdning og man kan med sikkerhed finde mange tusinder af fortalere og imodtalere for netop vaccinationer - det ændre næppe jeres holdning og heller ikke min.

Jeg vil derimod sige tak for en god debat, for det giver lige lidt øget blodcirkulation når man læser og svare ;D

Fortsat rigtig god dag :D

 

Mvh Sisse 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

29. juni 2013 - 14:07

Hej Sisse87

Jeg skylder stadig et svar i denne debat – men har ud over snakken med svigermor og lige at have trevlet nogle af de udgivne 'videnskabelige' artikler igennem, samt lavet et baggrunds-tjek på Jackie Swartz ikke lige kunnet svinge mig op til den større 'videnskabelige' redegørelse med henvisninger til dette og hint. Så nu skriver jeg blot derudaf om det jeg har lært mig – og så er det op til den enkelte selv at slå baggrundstjek mv. op.

 

Beklager, men jeg mistede noget af den seriøse interesse i Jackie Swartz' udredninger og holdninger da jeg opdagede at Dr. Jackie Swartz ikke er (Dr. Med.) -læge, han er børne psykiater, og har praktiseret som en sådan på en helt almindelig skole.
Sidenhen blev han en del af Vidarklinikken som der har været rigtig meget storm og blæst omkring, især p.g.a. Deres 'videnskabelige metoder' hvor de sjældent grundforsker og tester selv – men de tager andres resultater og parer dem på kryds og tværs, med deres egne observationer fra deres egne 'typer af skoler' – hvorefter der fremkommer den 'videnskabelige fakta' som de selv beskriver som

 

'… This suggests a co-relation between...'

'… we deduct from this that...'

og så videre af uvidenskabelige 'elastik-formuleringer'

 

Vidarklinikken bygger på antroposofiske værdier som er en filosofi og en bevægelse skabt af Rudolf Steinar – det går ud på at søge åndelig erkendelse, og er også et sæt af... skal vi pænt kalde det 'inspirationer til leveregler på nogle praktiske områder af livet'.... og der er ligeledes religiøse bevægelser der udspringer heraf (og her står jeg så af for DEN del af baggrunden).

 

I henhold til snakken med min svigermor (som er ansat i sit läns styrende afdeling af Landstingets sjukvård – modsvarende danske sundhedsstyrelsen) kunne hun udmærket huske adskillige sager og kontroverser der har været kørende i samfundet / debatten om både Jackie Swartz og Vidarklinikkens uvidenskabelige metoder, de religiøse indflydelser med videre der tidligere har blandet sig i, blandt andet, debatterne om vaccination – med flere tilfælde af livstruende og invaliderende situationer til følge for børn i Sverige.

 

Så selvom jeg naturligvis aldrig ville afvise at kigge på egentlige fakta omkring emner der vedrører mit barns sikkerhed og sundhed, tror jeg at jeg blot vil konstatere at jeg har kigget dybt nok ind i de givne oplysninger og holder mig til de fakta jeg tidligere har fundet frem til.

 

Dertil tænker jeg at du, Sisse, enten selv er fuldstændigt inde i baggrunden for alt dette, og der intet nyt er for dig i det jeg skriver. Det antager jeg egentlig, da jeg synes du lyder som et meget bevidst menneske. At du så anser det for at være 'faktuelle kendsgerninger' er jo op til dig at beslutte dig for om du mener det er.
 

Men det kan jo også simpelthen være at du ikke har fået kigget dybt nok i sagerne og ikke er opmærksom på hvor det du baserer dine holdninger på egentlig kommer fra – i så fald vil jeg opfordre dig til at sætte dig ned og få grundigt styr på baggrundene for de personer der ligger grunden for din holdning til både hvordan du selv mener du bedst sørger for dine børns helbred – og selvfølgelig at du er fuldt bevidst om disse ting inden du bruger denne 'læges' og 'bevægelses' holdninger til at udbrede som fakta til andre.

 

Jeg beklager med det samme hvis jeg har fået rodet lidt sammen på nogle udtryk eller på anden vis ikke har en stærk nok viden om rudolph steiner, antroposofi og de religiøse retninger der udspringer heraf (Det er jeg faktisk sikker på at jeg ikke har helt styr på). – men jo mere jeg læste desto mindre syntes jeg at jeg behøvede at sætte mig ned og bruge oceaner med energi og tid (jeg ikke har så meget af i øjeblikket) på at sikre mig at alt er korrekt sat sammen og stillet op, da vi jo netop ikke har at gøre med en egentlig godkendt videnskabelig baggrund og tilgang hos de folk der refereres til.

 

Fortsat god weekend

 

Mvh. Anjoha (puha – termin d. 12. Juli – og jeg er godt nok vildt træt og glæder mig til at få min krop og forhåbentlig lidt energi tilbage igen).

Log ind for at besvare indlægget |

13

mussepynt

30. juni 2013 - 13:58

Hej!

Jeg har ikke læst nogle af de ting der bliver refereret til, men havde alligevel lyst til at blande mig lidt.

Jeg vil lige sige fra starten af at jeg er for vaccine, og alle min 3 børn har fået alt hvad de er blevet tilbudt.

Jeg vil bidrage med en historie fra det virkelig liv om vacciner.

Jeg har en veninde, som er gift med en mand som valgte vaccine fra inden de rejste på ferie i Egypten. Mod smitsim leverbetændelse. Hun selv og børnene blev vaccineret.

Men han blev altså ikke...og nu er han syg, og det har han været i snart et halvt år. Han fik smitsom leverbetændelse på turen, og blev dødsyg da han kom hjem. De sidste 6 mdr er gået med div undersøgelser for cancer og HIV, scanninger og blodprøver, angst og frygt...

Deres familie er ved at gå i opløsning, fordi han har været syg så længe. Oveni er han selvstændig, så det med lange syge perioder er ikke så smart.

Det allerværeste er at han ikke kan blive rask, og ingen kan finde ud af hvorfor!

Jeg ved ikke hvor mange gange han har ønsket sig, at han ikke dengang troede han var udødelig.

Venligst

Ditte.

Selvfølgelig er det anderledes at rejse til et andet land, hvor man ved at der findes sygdomme som vi ikke har i DK. Men sådan ville DK også blive hvis vi ikke vaccinerede vores børn.

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

30. juni 2013 - 18:40

Jeg har også en historie fra det virkelige liv...

Hej Ditte :)

Super at du også har lyst til at deltage i debatten ;) Det er jo helt sikkert et emne som alle har en mening om..

Min mor er alternativ behandler, kostvejleder ernæringsterapeut, kranio sakral terapeut m.fl. og har desuden sin egen helsokost forretning.

Som behandler har hun set mange forskellige bivirkninger af vacciner, bl.a. kom hun hos en familie hvor drengen næsten ikke kunne gå pga. bivirkninger og senere var han multi-allergiker overfor mad. Han kom til at lide meget i flere år efter ! Og det er også fra det virkelige liv i DK :( 

Jeg vil blot anbefale alle, hvad enten de er for eller imod vacciner at læse bogen "Vaccinationer - er de sikre og effektive?" af Mette-Lone Albrechtsen og Else Jensen. De inddrager mange forskere, læger og eksperter fra hele verden, med diverse undersøgelser o.lign. Samtidig er de hverken for eller imod vacciner, men fremlægger reelle facts, hvormed vi selv kan danne vores egne holdninger til hver enkelt børnesygdoms vaccine med virkning og bivirkning af, udfra.

MVH Sisse

Log ind for at besvare indlægget |

13

thrups

18. oktober 2013 - 22:37

Hej Sisse  Jeg studser lidt

Hej Sisse 

Jeg studser lidt over  at du skriver:

 Tilgengæld kan vi, fordi vi selv som børn har haft diverse børnesygdomme, danne antistoffer der virker HELE LIVET og ikke blot 10 år, som en medicinskfremstillet vaccine. Når vi selv får dannet antistofferne ved at have haft sygdommen, kan vi også videreføre disse til vores børn - dette kan vi ikke med medicinskfremstillet vaccinationer.

Under min uddannelse som dyrepasser lærte vi at pattedyr overfører antistoffer til deres afkom via råmælken, disse antistoffer optage via tarmen inden for de første 48 timer, derefter modnes tarmvæggen så den ikke længere kan optage så store "emner". Og det er netop antistoffer der kan bruges  i stedet for det umodne immunforsvar, som overtager i løbet af det første leveår,det er ikke koden til at lave flere antistoffer i tilfælde af smitte. Det skulle undre mig meget om mennesket er så meget anderledes på det punkt end andre pattedyr primater inkluderet. Iøvrigt skulle dit udsagn være rigtigt ville jeg jo have arvet antistoffer imod mæslinger fra mine forældre og slet ikke have fået sygdommen - jeg havde den ligesom jeg havde rødehunde 2 gange, begge gange diagnosticeret af lægen.

Et andet sted skriver du:

Når børn der er blevet vaccineret får feber og bliver utilpas og dårlige, så er det et tegn på at deres uudviklede immunforsvar har taget skade og det kan resulterer i at de ved sygdom senere i livet ikke selv kan modarbejde sygdommen.

Ja selvfølgelig bliver børn syge af at få sprøjtet smitstof direkte ind i kroppen, heldigvis er smitstoffet ved vaccine uskadelig gjort så de ikke bliver ramt så hårdt som hvis de havde fået sygdommen ad naturlig vej. Og ja nogle børn påvirkes mere end andre, men nogle børn bliver altså også lettere forkølede end andre. Hvis immunforsvaret tager skade af noget smitstof der er gjort ukamdygtigt må immunforsvaret da blive helt ødelagt hvis det møder smitstof der kommer ad naturligvej og ikke fejler noget...


Min helt private opfattelse er at det ikke er vaccinerne der ødelægger immunforsvaret, men vores levevis hvor vi lever meget tæt og immunforsvaret bliver bombarderet med andres smitstoffer hele tiden, både fra familie og fremmede. Sammenholdt med at vi mennesker heletiden skal præstere og holder vore kroppe i et konstant stressberedskab, får kroppen ikke tid til at restituere godt nok inden det nye angreb.

En gennemtestet vaccine vil jeg ikke være bange for, men er vaccinen ikke gennemtestet siger jeg nej tak. Eksempelvis overvejede vi skoldkoppevaccine til pigerne fordi deres far ikke har haft dem, men der er nogle ting ved den der gjorde at vi ikke var sikre på den. Jeg ventede den yngste under svineinfluenzaen, men valgte vaccinen fra da jeg ikke følte mig sikker på at den var i orden - hvilket jo viste sig måske at være rigtigt. Begge vore piger følger vaccinations programmet, dog rykker vi ofte vacc. lidt så det passer med feriede dage hvor de kan være påvirkede af de sygdomme der vaccineres imod og vi er meget opmærksomme på om de virker helt raske den dag de skal vaccineres ellers rykker vi det. Vor læge har sommetider ment at vi var lidt pylrede, men vi kender pigernes immunforsvar bedst og gør som vi mener er bedst.

 

Trine - der ikke selv er vaccineret mod MFR 

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

20. oktober 2013 - 20:18

En lidt trættende diskussion, som jeg ikke ændre holdning til.

Præcis som du skriver til sidst, så kender jeg mine børns immunforsvar bedst og gør det jeg mener bedst for dem, vhilket min mand er helt enig med mig i...

Du må hjertens gerne studse over de ting jeg har skrevet i mine indlæg, det er jeg sikker på I er mange der har gjort :)

Jeg er opvokset med alternativ behandling og oplyst om andre ting end hvad dem som er for vacciner er opvokset med og tror på - jeg ville aldrig sætte min lid i forhold til mine børn til lægerne. 

Desuden kan flere også sagtens få en af diverse børnesygdomme, selvom de er vaccineret flere gange.

Jeg mener ikke jeg har skrevet at man ikke får børnesygdommene, hvis man har fået antistoffer fra sine forældre ??? og pt, orker jeg ikke at læse samtlige indlæg igennem igen igen igen for at studere det.

MVH Sisse 33 + 5 

Log ind for at besvare indlægget |

13

thrups

21. oktober 2013 - 8:10

Jeg ved godt det er en lang diskussion og netop derfor har jeg copypastet de ting du skriver og indsat dem i mit indlæg med kursiv. Så jo det er faktisk sådan jeg forstår det du skriver. 

Trine

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

27. februar 2014 - 12:37

Derfor for pokker da,

http://altomboern.dk/node/624070

DERFOR!

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

27. februar 2014 - 12:51

Man vaccinerer ikke kun for sine egne børns skyld, men også for sin nabos!!!

At undlade at vaccinere er at udsætte andre folks børn, og spædbørn især for fare.

Uhhh jeg bliver så vanvittigt arrig når jeg læser sådanne artikler - det er sagen i en nøddeskal.

/Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

mussepynt

27. februar 2014 - 16:46

Enig Anjoha!

Siden jeg skrev her sidst, har jeg selv måtte tage stilling, igen, til om jeg ville have mit barn vaccineret, eller ej. Ikke at overvejelserne er så store, for jeg siger næsten altid ja.

Min den yngste er blevet diagnostiseret med astma, og derfor blev tilbudt en influenza vaccine....

Tusind tak til systemet fordi den er blevet udviklet (ved godt at nogle får influenza alligevel), men jeg ville have det frygtelig hvis jeg havde sagt nej til noget mit barn siden hen var blevet syg af.

Hendes immunforsvar er super lavt, og har flere gange været på nippet til en indlæggelse pga hendes astma.

Jeg har faktisk engang sagt nej til en vaccine, nemlig imod skoldkopper.

Ditte

Log ind for at besvare indlægget |

13

Assamte

15. april 2014 - 12:44

ku ik være mere enig

Flot anjoha at du o overhovedet orker at forklare en religiøst overbevist om videnskabelig fakta og pointen i atm ALLE gør lidt, så INGEN lider voldsomt.

Allerede efter første sisse indlæg var jeg da stået af, og håber kun, at hendes børn vil vaccinere ansvarsfuldt overfor alle andre børn i samfundet. Især når der kommer børn fra andre lande og vi selv rejser udenlands også, så er vigtigheden af konsekvent vaccination meget vigtig.

Nå, men heldigvis som du skriver er laangt langt de fleste vaccineret og de fleste gør en indsats foreløbelig :)

mvh

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

15. april 2014 - 17:51

Det er meget morsomt at du Assamte tror udfra samtlige indlæg at jeg er religiøst overbevist om at mine børn selv skal have diverse børne sygdomme og ikke have en cocktail-vaccine hos lægen.

Jeg er ikke religiøs, men ved at det sundeste for børn er at de selv danner antistofferne efter at have haft børnesygdimmene igennem alm smitte - mine børn skal til sin tid vaccineres imod hhv. fåresyge og rødehunde, men det bliver en vaccination som KUN er for en af sygdommene og ikke tre forskellige på en gang !!!

Jeg føler mig enormt provokeret at din måde at skrive på, men det er du self i din fulde ret til. Må jo så selv skrive at jeg efter alle jer forskelliges indlæg er jeg stået af.

I vil sikkert også hellere til hver en tid tage til lægen og få symptombehandlinger i form af penicillin af forskellige slags end I vil årsagsbehandle. Og I vælger sikkert konventionelt fyldt med sprøjterester og giftstoffer og parabenefyldte produkter til jeres børn - det gør jeg så derimod IKKE!!!

Log ind for at besvare indlægget |

13

thrups

15. april 2014 - 18:49

nu bliver jeg lidt fornærmet

Mener du i ramme alvor at fordi vi vælger at vaccinere vore børn, må vi være lige glade med deres ve og vel?

Vore børn bliver vasket og smurt i parabenefri sæber og cremer, vaskepulveret tænker vi over og skyllemidel har vi ikke brugt i 8 år. Dog kommer jeg aldrig til at bruge natur produkter bare fordi der står natur på dem, men bruger dem med omtanke, mange af de værste allergener er netop naturlige.

 

Økologi kan vi diskutere længe da vi helt sikkert aldrig bliver enige. For mig er økologi et meget fornuftigt valg, men ikke for enhver pris, eksempelvis vælger jeg et lokalt produceret konventionelt æble frem for et økologisk æble fra Spanien.

At penicillin er symptom behandling virker lidt sært for mig, da penicillin jo er beregnet til at slå årsagen til sygdommen ihjel. Nemlig bakterier som har fået slået et hul i immunforsvaret. Vi kan sagtens blive enige om at hvis kroppen er dækket ind med næringsstoffer og hvile kan den i de fleste tilfælde selv bekæmpe en infektion inden den "får fat". Men at kalde det symptom behandling er forkert.

 

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

15. april 2014 - 22:25

Sisse87 skriver:'I vil

Sisse87 skriver:
'I vil sikkert også hellere til hver en tid tage til lægen og få symptombehandlinger i form af penicillin af forskellige slags end I vil årsagsbehandle. Og I vælger sikkert konventionelt fyldt med sprøjterester og giftstoffer og parabenefyldte produkter til jeres børn - det gør jeg så derimod IKKE!!!'

Ej Sisse, Seriøst?
Tror du selv på at de 99% af befolkningen der ikke sidder oppe på dit lille alternative piedestal sammen med dig - er hjernedøde umælende får der blot følger strømmen i forhold til at tage stilling til al ting. Tror du at folkene der ikke deler din overbevisning fodrer sine børn med sprøjterester og giftstoffer og smører dem ind i parabener for hyggens skyld?

For hver gang du skriver, Sisse87 synker du længere og længere under lavmålet for troværdighed og kvalitet i dine ytringer.

Du kæmper for at benægte konventionel videnskab - du lægger selv kilder og "beviser" op for os andre... du kæmper for at overse alt hvad der har været skrevet i/om de "videnskabelige beviser" du har forsøgt at føre og går ikke med ind i diskussion omkring lødigheden og den videnskablige redelighed af det  - du har ganske enkelt valgt at ignorere de indlæg der var for svære for dig at håndtere (i særdeleshed mine)... og nu er du simpelthen sunket til at sidde på din selv-opstyltede trone og pege fingre af den 'pøpel' du ser omgive dig.

Giver 'os' prædikat som dumme, uvidende personer der hjernedøde som du opfatter os, uden at tænke over det øser dårligdomme i form af giftstoffer ind i vores børn.

Det er en ommer det der, Sisse - Så se nu lige at få kravlet ned fra det piedestal hvorfra du har sat dig til at beskue og dømme resten af verden fra..

Havde egentlig skrevet et meget langt indlæg om en masse ting for at fortælle dig at sådan var jeg iaf ikke - men du fortjæner ikke rigtigt at man forsøger at forsvare sig/modbevise dig - for dit indlæg er af for lav standard til et så langt og seriøst svar.

/Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

15. april 2014 - 22:41

... arrrrgh - og mht. økologi...

Jeg HADER det latterlige øko-mærke... Kriterierne for at få økomærket er SLET SLET ikke hårde nok!

Man skal tage stilling til hvert eneste produkt, da rigtig mange øko-produkter er noget rigtigt lort for kroppen.

- De fleste øko-æbler er fra sydeuropa, i særdeleshed Spanien - der må man bruge kobber i insektbekæmpelse og stadig få øko-mærket på... Så er et almindeligt æble der er vasket sundere at indtage.

- Man kan få øko-mærket sit korn hvis man undlader at sprøjte det de sidste 3 uger før høsten... Det betyder IKKE at kornet aldrig har været sprøjtet... Men sandt er det at brød af øko-korn ikke har (lige så meget) sprøjtemiddel i sig og derfor er sundere.

Jeg kunne blive ved, da netop øko-mærkets baggrund og formål er et helt andet end de fleste har sat sig ind i... Øko mærket fortæller om mængden af miljø-belastning under produktion- samt udledning af et produkt - øko-mærkets formål er IKKE at fortælle os hvilke produkter der er SUNDE FOR KROPPEN.

Økomærket tager så heller ikke højde for om en vare er blevet transporteret langt - hvorfor føromtalte øko-æbler i det samlede regnskab er dårligere BÅDE for miljø og personen der spiser dem...

Super-besværligt at man bliver nødt til at sætte sig ind i hvert enkelt produkt - men sådan er det bare, hvis man vil være religiøs omkring giftstoffer mv. i mad og andre produkter (hvilket jeg i høj grad er).

Skal man kigge efter mærker vedr. sundheden for kroppen er det svanemærket og astma-allergi mærket der gælder - og selv der kommer der indimellem smuttere i forhold til produkter der fejlagtigt har fået mærket.

Baaah - beklager men jeg KAN bare ikke lade være med at diskutere øko-mærket når emnet dukker op...

Mvh. Anjoha (... som er hysterisk når det kommer til kemi, rygning og medicinering)

Log ind for at besvare indlægget |

13

thrups

16. april 2014 - 7:07

hørt anjoha  

hørt anjoha

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

21. april 2014 - 5:33

Anjoha, din piedestal er vist sat noget højere oppe end den du siger jeg sidder på er eller nogensinde kommer. Jeg er ikke en som mener at I er hverken hjernedøde eller andre grimme ting - det er noget du konkludere og skriver udfra. 

At du mener at mange herinde ikke fortjener et langt "visdomsvar" der er din holdning til enmerne og menneskerne, det er noget du må om. Din holdning til at jeg synker længere og længere ned for hvert indlæg, kan jeg ikke tage stilling til, for din holdning er du i din fulde ret til - ligesom at jeg er i min fulde ret til at have min holdning og jeg forventede absolut også at der ville komme en sådan reaktion fra alle der har været med i denne debat.

Jeg er van til at min holdning til både vaccinationer, alm behandling og kost bliver bombarderet fra alle sider, fordi det jo fylder alles hverdag.

Ejh seriøst Anjoha?! Din piedestal omkring konventionel videskab, som du selv fremhæver at jeg ikke har kommenteret da de er af så høj kvalitet og troværdighed er vist helt oppe i skyerne på nuværende tidspunkt. 

Trups - jeg mener ikke at I er ligeglade med jeres børns ve og vel, for I vaccinerer jeres børn efter jeres overbevisning om at det er det bedste I kan gøre for dem - jeg vælger det modsatte af samme årsager som jer. Så det har aldrig været min intention at fornærme nogen, men blot dele min mening og mine holdninger til emnet der startede for længe siden.

Og jeg er enegntlig ærgerlig over hvordan det har udviklet sig til noget der ligner mudder kastning og mener personlig kritik af hinanden, men sådan er det jo tit når det er et emne alle har stærke holdninger til. 

Jeg deler eksempelvis holdning med Anjoha ang. rygning hvis man er gravid, men lige den debat har jeg ikke skrevet indlæg til.

Go påske, børnene kalder og en dejlig dag skal igang :)

Mvh Sisse

Log ind for at besvare indlægget |

13

thrups

23. april 2014 - 9:57

Sisse jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal forstå dette hvis ikke du mener vi er ligeglade og bare gør det "man" gør?

I vil sikkert også hellere til hver en tid tage til lægen og få symptombehandlinger i form af penicillin af forskellige slags end I vil årsagsbehandle. Og I vælger sikkert konventionelt fyldt med sprøjterester og giftstoffer og parabenefyldte produkter til jeres børn. Dette er direkte copy pastet fra dit eget indlæg

 

 

 

 

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

23. april 2014 - 11:34

Hvis du mener at følgende udtalelse fra dig ” I vil sikkert også hellere til hver en tid tage til lægen og få symptombehandlinger i form af penicillin af forskellige slags end I vil årsagsbehandle. Og I vælger sikkert konventionelt fyldt med sprøjterester og giftstoffer og parabenefyldte produkter til jeres børn.” Ikke på nogen måde dækker over at man … bevidstløst / uden omtanke og i ordets værste forstand ’hjernedødt’… da man jo ikke har tankevirksomhed på området – fodrer sine børn med kemi osv. – ja, så beklager jeg da at jeg har taget fejl af hvad du mente.

… jeg skrev nu ikke om et visdoms-svar – jeg skrev om et forsvar og en længere personlig forklaring om hvordan jeg oplever tingene og agerer på dem i min dagligdag – det kvalificerer vidst ikke til at være visdom – blot havde jeg ikke lyst til at smide mit eget privatliv op til debat med dig, da jeg syntes at du netop begynde at gå efter personerne og ikke emnet der er oppe til diskusion.

Det er rigtigt at det fylder alles hverdag – i øjeblikket i høj grad min, da der jo blev konstateret mæslinger, samtidigt er jeg ved at nå til punktet hvor jeg er tvunget til at aflevere den yngste i vuggestue – på trods af at der vil være 4½ måned hvor han er meget eksponeret for andre ungers savl og snot, og hvor han endnu ikke er vaccineret… Det ville være årets joke at sige at jeg ikke er bekymret for om alle børnene er vaccineret.

Jeg hævder ikke at mine indlæg er fantastiske, jeg hævder blot at du overhovedet ikke har kommenteret sagligt tilbage på en skid af det jeg har brugt tid på at skrive til dig i debatten – du har valgt at ignorere det… Det er vel blot en konstatering af et simpelt faktum – det er næppe at påstå at konventionel videnskab, eller i særdeleshed jeg selv er placeret på noget som helst piedestal.

Vedrørende at du ikke mener alle andre er ligeglade med børns ve og vel – så stemmer den udtalelse uhyggeligt dårligt overens med citatet fra dig længere oppe, som jo netop påstår at vi ikke skænker børnenes helbred en tanke på NOGEN SOM HELST af de nævnte områder (sygdomsbehandling/mad/personlig pleje) generelt. Det er meget nærliggende at forstå dit indlæg som at ’hvis man ikke tænker som dig, så tænker man bare ikke (punktum)’…
Hvis der er andre meget åbenlyse måder at forstå det på, må du da meget gerne uddybe så jeg får mulighed for at forstå hvad du så mente. Der er jeg meget på linie med Trine også usikker på hvad du forsøgte at kommunikere.

Mht. Mudderkastning: Ja, jeg synes da også at det for alvor blev noget rigtigt øv da du lukkede op for dine fesne fordomme i dit forrige indlæg. Uden at have læst hele tråden igennem igen, synes jeg at huske, at de fleste har evnet at holde sig til at diskuteret emnet, og ikke hinandens forældreevner- eller mangel på samme.

Håber du fik nydt påsken og det gode vejr - det gjorde vi - hvor er det dog bare skønt at det igen er ved at blive varmt, lækkert og grønt.

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Sisse87

25. april 2014 - 8:09

Jeg mener ikke jeg i mit forrige indlæg har udtrykket noget om forældreevner eller mangel på samme, og at jeg er den eneste der ikke holder mig til diskussionsemnet og at det er mig der har startet mudderkastningen er jeg ked af, nu hvor alle andre på tråden har evnet at holde sig til emnet. Jeg har det utrolig meget med at lave mine følelser styre mine skriverier, så det er nok klogest at holde skriverierne ude af disse debatter.

Jeg mener med mit forrige indlæg og tidligere udtalelser IKKE at andre som har valgt eller vælger andre behandlingsformer/mad/personlig pleje, end de alternative jeg vælger eller har valgt, at nogen er HVERKEN hjernedøde eller ligeglade med deres børns ve eller vel!!

Jeg mener helt bestemt at alle forældre i denne diskussion og andre for den sags skyld gør det DE MENER BEDST FOR DERES EGNE BØRN. Så er det vist osse udtrykt klart og tydeligt.

Jeg mener ikke at andre der ikke tænker som jeg selv ikke tænker overhovedet - det er igen en fortolknings sag der er præget af egne holdninger - som mine egne også er.

Min bedste veninde har to børn cirka samme alder som mine to ældste og hendes livsstil er stikmodsat min - jeg dømmer ikke hende, men vi har da også vores debatter ang forskellige emner som disse. og der skal jeg nok holde det til for eftertiden.

Det er altid prisværdigt når nogen har tid/lyst/overskud til at skrive lange og uddybende indlæg som respons herinde og det har jeg ikke altid været den bedste til, ejheller at få responderet fyldestgørende nok på samtlige forskellige konstateringer/udtalelser/meninger osv.

Jo tak, vores påske er i højeste grad blevet nydt udendøres, børnene har leget fra morgen til aften og det er skønt at se hvordan de leger anderledes sammen jo ældre de bliver og de lettere kan forstå hinanden og fortælle hvordan og hvorledes :)

MVH Sisse

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

25. april 2014 - 13:50

... Og bare super, nu skal vi også huske at bekymre os om polio... I November var der også flere artikler og features om det, der har dog været tavst om det siden da og indtil nu.

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/ECE2271367/danmark-igno...

Vi har en vaccinationsfrekvens på 90%, i.flg. WHO skal den ligge på mindst 95% for at sikre mod egentlige udbrud... Øv... Heldigvis begynder SST fra Maj måned at sende breve ud til alle uvaccinerede / delvist vaccinerede børn.

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/ECE2271619/laeger-forae...

Læs evt. også de andre artikler fra November 2013 om Syrien, flygtningestrømmes mv.

En af artiklerne beskriver, at nu hvor vi ikke længere ser folk halte rundt i gadebilledet, har man glemt hvor grim og ødelæggende en sygdom det er... Kan det vare det? Eller er vi mon bare blevet forvænte og der er nogen der betragter sig selv som usårlige? Er det frygten for at vaccinationen påfører barnet varige men?

Mvh. Anjoha (der i stigende grad finder det uhyggeligt at skulle sende lillemanden i vuggestue snart).

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

25. april 2014 - 13:55

Hov Sisse

Så lige du havde svaret...

Fair nok at det er sådan du tænker / skriver.... Jeg skriver i stort omfang også med følelserne, får dog skrevet det meste ud i nr. X omskrivning, når jeg har tid.

Her har vi også nydt vejret, ENDELIG bliver det godt og varmt udevejr igen.

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

25. april 2014 - 14:42

200 børn døde om året

Jeg tror vores generation glemmer at der var en tid, hvor mæslinger var en frygtet sygdom som tog livet af 200 børn om året i Danmark og efterlod flere med skader på centralnervesystemet.

det hører virkeligt til absolut sjældenhederne, når der en sjælden gang imellem opstår bivirkninger pga vacciner

Sagen er at DK er gået fra at være et lavrisikoland til at være et mellemrisiko land fordi folk er holdt op med at vaccinere deres børn - og det betyder reelt set at risikoen for at mit kommende barn dør eller får varige lammelser er væsentligt højere end hvis jeg boede i et land med knap så mange paddehatte.

bliver bare så top hysterisk harm på det her område.

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

25. april 2014 - 14:54

Hej Askepotte

Hørt - HØRT!

Jeg er helt oppe i det røde feldt over ting som dette.

Skal til rundvisning i vuggestuen i næste uge, og netop dette emne har jeg tænkt mig at tage op... bare venlige spørgsmål om hvorvidt alle børnene vaccineres (det har man jo plligt til at oplyse) samt hvad deres forholdsregler er - og om de snakker med forældrene om dette.

Har også læst noget om at nogle lader deres små vaccinere tidligt (ved 12 mdr) istedet for at vente til 15 mdr - i forbindelse med rejser... har tænkt at jeg vil til lægen og høre om hendes holdning til dette (delvist afhængigt af vuggestuens - samt den ældste søns børnehaves - dækningsgrad)... Lige det er dog stadig en diskussion jeg har med mig selv.

Det er godt nok trist at folks bevidsthed stopper ved hvad deres egne øjne kan se, og så mange ikke lige 'husker' at få vaccineret ungerne... Det er slemt nok at nogle bevidst ikke VIL det - men at man bare glemmer det og dermed sætter andres børn i fare af den årsag....

Bare tanken - jeg bliver simpelthen så møg sur.... eller top hysterisk harm, som du siger - det dækker det mindst lige så godt ;-)

Bortset fra det... Nogen herinde der har nogen erfaringer med at tage 15 mdr. vaccinationen ved 12 mdr istedet?

Mvh. Anjoha

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

25. april 2014 - 15:10

Faldt faktisk lige over følgende artikel som rigtig godt og neutralt beskriver de forskellige sygdommes forløb, hvordan de historisk har ageret, hvornår der blev indført vacciner og hvad der har været af sygdomstilfælde og følger derefter:

http://sundhedsstyrelsen.dk/publ/publ2000/vaccine/kap02.html

Jeg blev faktisk super meget klogere af en hurtig gennemlæsning, tingene er meget konkrete - og så er det også både interessant og spændende så man hurtigt kommer igennem det.

/Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

5. maj 2014 - 14:23

Hej Ajoha

det havde jeg ikke tænkt på - jeg overvejer nemlig at tage orlov i 3 måneder ekstra på egen regning med næste - så han/hun ikke kommer i vuggestue før hun er vaccineret. så det ville da være rart 

Log ind for at besvare indlægget |

13

Adam-hil

12. september 2014 - 12:45

Heller ingen vaccination her

Jeg har også besluttet mig for at undgå vaccinationer. Mest fordi der er ting der tyder på at vaccinationerne - som de er skruet sammen i dag - kan være farlige for børn.

Der er en del eksempler på børn der får hjerneskader og neurologiske skader efter en vaccination. Og det er selvfølgelig de vaccinationer der er kombi, som for eksempel di-te-pol. En vaccination der er til 1 sygdom, og som er uden tilsat kviksølv og hvad man ellers finder på, kan sagtens være relevant.

Jeg er klar over at de fleste ikke får problemer med vaccinationen i første omgang, men hvad med de mange der får konstateret allergier, ADD/ADHD, stress osv. Ting vi ikke kendte meget til før tiden med vacciner, tilsætningsstoffer i maden, forurening osv.

Der er muligvis ikke lavet videnskabeligt arbejde til at påvise en eventuel sammenhæng, men hvis det er tilfældet, hvorfor så ikke? Jeg kan da ikke være den eneste der synes det er mærkeligt at SÅ mange mennesker får en lidelse eller sygdomsbetegnelse klistret på sig. Der må jo være en årsag.

Jeg har heldigvis fundet et alternativ, som absolut er mere tiltalende for mig.

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

13. september 2014 - 9:30

Hej Adam

Du lyder som om du orienterer dig om sagerne og tager stilling.

Fair nok at du ikke synes om at få kombi-vaccinationer til dine børn, så for at lette dig for besværet hermed links til de enkelte vacciner som man kan bede sin læge om at få foretaget... så ved du at du kan bede om dem.

Difteri:
http://www.ssi.dk/Vaccination/De%20enkelte%20vacciner/D/Difterivaccine.aspx

Polio:
http://www.ssi.dk/Vaccination/De%20enkelte%20vacciner/P/Poliovaccine.aspx

Forsæt selv listen af enkeltvacciner herfra denn oversigt:
http://www.ssi.dk/Vaccination/De%20enkelte%20vacciner.aspx?showall=true 

Lægerne vil som hovedregel gerne deltage i planlægningen af alternative vaiccanationsprogrammer hvis det er det der skal for at beskytte den generelle befolkning.

 

God fornøjelse, og tak for at du også passer på mine og andres børn.

Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Heso

16. september 2014 - 14:32

Selvfølgelig...

..skal mine børn vaccineres!

At vølge ikka at vaccinere synes jeg er dybt uansvarligt, privat såvel som samfundsmæssigt. Om det så er enkelt eller multivaccinationer er ligegyldigt i mine øjne, så længe man gør det. 

Jeg vil desuden opfordre folk til at tage statistikker med et gran salt - jeg er selv biokemiker og arbejder med en del dataanalyse, statistik og chemometrics, og man kan få nærmest hvad-som-helst ud af sin data hvis man leder længe nok.

mvh

Helena 

Log ind for at besvare indlægget |

13

Bo_K

24. april 2015 - 12:04

Godt gået Sisse87

Hej Sisse,

Jeg har lige læst ovenstående debat igennem, og fik lyst til at yde lidt moralsk opbakning. Sikke en omgang bombardement du er ude for her.

Det er jo desværre det der sker i dette land, når man stikker næsen frem med holdninger, som er anderledes end den samlede masses. Og i dette tilfælde, er det jo et emne som er meget følsomt, præget af frygt og uvidenhed, blind tillid til at hele "systemet" tager sig af os. Mindes at jeg læste et sted i tråden, at læger ikke har speciel interesse i at give vacciner. Det er det mest naive jeg længe har hørt. I 2014, modtog praktiserende læger samlet 250 mio. kr. i honorar ALENE for at give HPV vaccinen! Vacciner er global multi mia. business, alene det, bør da anlede til lidt skepsis.

Når man sidder i venteværelset hos en praktiserende læge, hænger der kæmpe (salgs)plakater for bl.a. HPV vaccinen. Jeg ved godt at det ikke er HPV vaccinen det handler om her, men det er jo ikke anderledes for andre typer vacciner. Og hvad var det lige der skete med HPV vaccinen... Den har forvoldt mange og meget alvorlige skader på et hav af kvinder i DK.

Lad mig lige slå fast: jeg er også klart i mod vacciner til børn, her er et par synspunkter og undren:

1. Det er fakta, at mange af de infektionssygdomme der vaccineres for, næsten var udryddet FØR man begyndte at vaccinere for dem: http://www.vaccineinfo.dk/Files/Files/Udvalgte%20artikler/InfectiousDiseaseVaccines.pdf

2. Synspunktet om at det er egoistisk at undlade at vaccinere sine børn, vil jeg gerne have forklaret, jeg forstår det simpelthen ikke. Hvis Jeres børn er vaccinerede, hvad er I så bange for, så burde de jo ikke kunne få sygdommene? Eller hmm... det kan de sørme sagtens alligevel, hvilket også kan ses i ovenstående rappport.

3. Hvis vaccinerne ikke har udryddet sygdommene og man kan blive syg alligevel, er det så risikoen værd, at injicere en cocktail af levende vira tilsat bl.a. aluminium og kviksølv, direkte ind i et spædbarns rene krop og immunsystem?

4. Hvorfor er der lige pludselig så meget snak om mæslinger? Siden hvornår er mæslinger blevet en farlig sygdom? Det er et skabt mediebillede, som ikke stemmer overens med virkeligheden. Lav selv researchen, sammenlign dødsfald og hyppigheden af bivirkninger med en sygdom som f.eks. Influenza. Er Influenza en farlig sygdom, nej vel, men den forårsager flere tusinde procent flere dødsfald på verdensplan i forhold til mæslinger.

5. Vi kender ikke de fulde bivirkninger og konsekvenser af alle de vacciner der bliver givet i dag. Vi ved ikke hvilke følgesygdomme de evt kan forårsage. Men vi ved, at en masse mennesker er blevet skadet for livet. Det gælder også børnevacciner, især MFR vaccinen. 

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

24. april 2015 - 12:59

Hej Bo. K

Tror du virkeligt at alle læger i hele landet undtagen 1i Fredericia (hele verden udover det) ville være rørende enige, hvis det ikke var fordi der er en grund til det? Tror du virkeligt de alle tænker på en eller anden profit de skulle få ( det er jo et fåtal af lægerne, som er praktiserende - som var dem der angiveligt skulle tjene på det) ALLE læger siger det samme - ALLE forskere siger det samme.

Egoismen ved ikke at vaccinere dine børn kommer af at vaccineprogrammet kun virker gennem folkeimmunitet - den virker kun hvis alle får den - for så kan den ikke komme inden for dørene så at sige - man kan nå at isolere den, hvis en skulle få den- dvs at hvis 95% af befolkningen er vaccineret, så er den sikker - men som nu hvor vi kun er på 85 % - så er der risiko for en decideret epidemi - hvor en vis procentdel af dem, som er vaccineret vil få den ( det er inkl min store søn og mig og Alle som har fået vaccinen - dvs alle som er under 50 ca
På den måde risikerer gravide også at få det - så har du misdannede fostre. Børn og voksne, hvis immunforsvar er nede, når epidemien raser forbi ( kræft eller bare en alm forkølelse) babyer som ikke er vaccineret endnu - og sådan en har jeg derhjemme.
Der er en grund til at mæslinger engang var den mest frygtede børnesygdom
200 døde som sagt om året bare i dk og så er alle de hjerneskadede og døve, samt misdannede fostre ikke talt med. Hvis alle havde fulgt vaccinationsprogrammet ville mæslinger have været udryddet her i 2015.
Jeg tror I som ikke vaccinerer simpelthen bare typisk aldrig har set hvad det her er og gør - en form for sygdomsforkælelse hvis man kan sige det sådan

Og hvad med de andre sygdomme end mæslinger
Ved du at hvis dine børn får stivkrampe - så kan de dø af det fordi vejrtrækningen ophører - ja det gør du sikkert - men ved du også hvilken hæslig evt død du potientielt udsætter dem for - ved du at de kramper så meget at deres knogler brækker? ved du at især små børn hoster sig selv ihjel ved kighoste - seriøst har du overhovedet sat dig ind i hvad de her sygdomme gør - når du kan spørge hvorfor mæslinger er farlige?
Alle ved at mennesker vil dø, hvis en mæslinge- epidemi brød ud
og det i sigselv synes jeg berettiger til at man i en vis forstand kan tale om en kemisk form for uagtsomt manddrab, når man ikke vaccinerer sine børn - men de mennesker der direkte går ind og laver smittegrupper på Facebook - det er i min verden decideret planlagt mord (havde de været muslimer - var det sikkert blevet kaldt terror) det svarer til at hente Ebola hjem til dk med vilje (den bliver man også immun overfor hvis man overlever)
Og jeg gad godt høre alle jer anti- vaccinemennesker hvad I ville sige, hvis nogen gjorde det?
Og sådan tænker vi om jer: hvad f..... Har I gang i - og hvordan kan det være lovligt, at I kan få love at risikere, at jeres børn bliver udsat for dette - og hvofor kan i uhindret få lov at bringe vores andres børns liv i fare?
Indse dog at I IKKE har uddannelsen til at vide bedst - ALLE dem der har relevant uddannelse siger det samme - også forskere og hjertekirurger og alle de andre som ikke har noget direkte med vacciner at gøre!!!!! Så drop konspirationsteorierne og beskyt jeres og vores børn!

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

24. april 2015 - 15:15

Med hensyn til bivirkninger - så er det rigtigt det forekommer - men sandsynligheden er SÅ meget meget mindre end hvis selve sygdommen ramte - jeg mener det er ca 245 mennesker, som er døde af MFR vaccine siden 2005 PÅ VERDENSPLAN - sæt det op mod de 200 om året i Dk - deraf kan du regne på de varige skader, sat op imod dem du ville se hvis sygdommen kom.
Mht til influenza - så er der en sammenhæng mellem antal døde af influenza i forhold til mæslinger og antal vaccinerede mod influenza.
Du kan ikke med samme sikkerhed vaccinere mod influenza, da den muterer hele tiden. Og lad os alle håbe den spanske syge ikke rammer igen - men gør den det og der fandtes en vaccine - så ville i vel også sige nej til den og risikere jer selv og alle os andre på baggrund af jeres uvidenhed og myndighedernes manglende handlekraft på dette område.

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

24. april 2015 - 20:20

http://videnskab.dk/krop-sundhed/maeslinger-verdens-mest-smitsomme-virus...

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

24. april 2015 - 20:25

Læg mærke til 10= kighoste og 9=stivkrampe
http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/portraetter-af-verdens-12-farli...

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

24. april 2015 - 20:40

https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/paediatri/tilstand...

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

1. maj 2015 - 11:39

Askepotte - du er så sej!

Fedt at du tager diskussionen op, jeg har ikke energien til at stille mig op på barikaderne i øjeblikket. Super materiale du linker til - håber at anti-vaccinations folkene rent faktisk er seriøse nok til at læse og tage prøve at forstå tingene.

Her lige et udpluk af beregningerne fra WHO:

  • WHO har beregnet, at der i 2000 var 30-40 millioner tilfælde af mæslinger, heraf ca. 750.000 dødsfald, og som dermed er den 5 hyppigste årsag til død hos børn under 5 år globalt.
Så ja, jeg kigger også på de forældre der undlader vaccinen og spekulerer på hvad de bilder sig ind - over for deres egne børn - over for alle andres børn...

Det er jo også socialt virkelig synd for barnet, for så længe jeg har et lille barn der stadig mangler nogle af de vigtige vaccinationer, så vil jeg ikke lade den ældste have legeaftaler eller anden interaktion med et uvaccineret barn... og jeg kender en del forældre der har det på samme måde (jeg er blevet spurgt af 2 af forældrene til kamerater om vores børn er vaccinerede - og har også selv af omhyggelige omveje fået lirket det ud af andre).
Selv drog jeg og min mand et stort lettelsens suk da vores yngste var blevet vaccineret (lige efter årsskiftet hvor der var nogle tilfælde en 7 km fra hvor vi bor) og der var gået 18 dage og han stadig var rask...

- Puha, jeg var ved at krølle sammen af angst... og jeg var vred og rasende over at mit lille og stadig ikke vaccinerede barn var i fare pga. nogle forældre med problemer med at forstå tingene.

Børnene var slet ikke med tog/bus eller med til større forsamlinger i flere måneder (det er besværligt af H-til når man ikke har bil).
Den ældste legede kun hos børn vi vidste med sikkerhed fulgte vaccinationsprogrammet, og ligeledes inviterede vi kun børn hjem som vi vidste var vaccinerede.
Mht. konspirationsterier om at lægerne kun anbefaler vacciner pga. pengene - så vil jeg da logisk mene, at der er langt flere penge/patienter i at undlade at vaccinere - så skulle man jo til lægen med flere af børnesygdommene og følgesygdommene... Vi ville jo se masser af lungebetændelser, børnelammelser, kighoste, dødsattester der skal skrives på små børn der hoster og skider sig ihjel med dertilhørende samtaleforløb og psykolog-bistand til forældrene... det er der bare LANGT flere penge i for lægerne... og genoptræningspersonale, bedemænd og kirker ville også i højere grad få midler mellem hænderne for så har man gravsteder som ikke sløjfes i mange årtier.... Alt i alt et kæmpe boost i masser af økonomi i det ganske land.
Men nej - lægerne vil KUN gavne sig selv og tager derfor initiativ til at tilråde at de skal sprøjte sjove kemikalier og giftstoffer ind i blodbanerne på små uskyldige børn - for sådan er læger jo... Onde, pengegriske og elsker at gøre børn fortræd.
... Mæslinger er alene den 5. hyppigste årsag til dødsfald hos børn på verdensplan....
Kan nogle af de her vanvittigt oplyste og saglige antivacctinationsfolk mon oplyse hvor vaccinationerne i børnevaccinationsprogrammet ligger på listen over at være den hyppigste årsag til virkeligt alvorlige bivirkninger og dødsfald hos børn?
Jo, nogle børn har en allergisk reaktion.... Men til sammenligning - er vi så ikke ganske glade for at polio-lammede personer ikke længere er et alment syn i vores gadebillede, glade for at adskillige børn hvert år ikke dør af mæslinger? ...bare lige for at tage et par af eksemplerne.
Nå - men jeg vil blot skrive at du er for sej, Askepotte - mange tak for dine gode, saglige og vel understøttede indlæg!
Mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

samoskat

4. maj 2015 - 7:52

Spænde debat jeg er 36 år og er en af dem som har ikke fået et eneste vaccination siden jeg blev født :( hvilket altid bekymrer mig at blive smittet med det ene eller andet. Undskyld mig men det er sgu for dumt og vælge børne  vaccination fra 

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

6. maj 2015 - 9:25

... Og så har metro express så i dag et fantastisk eksempel på en bivirkning fra en nyere vaccine der IKKE er blevet ordentligt gennemtestet før brug
- hvilket ting som dette naturligtvis skal.

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/23322630

Samtidigt med at jeg tordner frem vedr. at få folk til at følge børnevaccinationsprogrammet, så mener jeg også at vi har pligt til at oplyse os selv om de ting vi udsætter vores børn for.

Jeg kunne ikke drømme om at lade mine børn vaccinere med eksempelvis HPV- og skoldkoppe-vaccinerne.

HPV'en fordi den ikke er ordentligt gennemtestet og skoldkoppen fordi der simpelthen ikke er noget farligt ved at få skoldkopper - så hvorfor forsøge at foregribe en let overstået sygdom. 

Jeg synes ikke at man skal tage let på hverken det at vaccinere ELLER det at blive syg med visse sygdomme - vi må som mødre og fædre tage stilling til og lave OPLYSTE og velovervejede valg på vores børns vegne, og til sikkerhed for dem såvel som deres omgivelser.

Bare lige et pip herfra, foranlediget af avisforsiden.

God dag til jer alle - mvh. Anjoha

Log ind for at besvare indlægget |

13

Askepotte

8. maj 2015 - 17:02

Dødsstød til antivaccine- argumenter

Og her kom forskningen, som for alvor giver et dødsstød til antivaccine- argumenter (det burde alt det andet også - men det gør det åbenbart ikke)

Mæslinger smadrer immunforsvaret og er dermed skyld i mange dødsfald som følger i kølvandet på en infektion, fordi kroppen skal til at lære at genkende bakterier og vira påny......

http://videnskab.dk/krop-sundhed/ny-forskning-viser-vigtigheden-af-mfr-v...

Log ind for at besvare indlægget |

13

anjoha

9. maj 2015 - 12:28

Askepotte

Det er skræmmende læsning at langtidseffekterne af at have haft mæslinger er så voldsomme for kroppen - og det er da helt sikkert noget der med tiden vil fratage forældrene valget i forhold til minimum mæslinge-vaccinen.

Tak for en oplysende artikel, jeg håber nogen laver den yderligere forskning i 'hukommelses' cellerne, så vi kan få nogle tøre fakta på bordet.

Efter at have læst denne artikel håber jeg at kritikerne vil læse artiklen, samt nogle af de meget oplysende artikler og forskningsresultater den henviser til.

Og så håber jeg på at kritikken af disse særdeles velafprøvede vacciner forstummer og at folk vil se at få lettet røven og få sin unge vaccineret mod (minimum) mæslinger.

God weekend
Anjoha 

Log ind for at besvare indlægget |

13

janni24

30. juli 2017 - 22:49

tak for link

Hej.

Jeg har tit siddet og tænkt, hvad man lige skal beslutte ift. vaccinationer og jeg må indrømme, at jeg føler, det er svært at finde hoved eller hale i det.

Ja, man kan henvise til forskningen, men kritikere bør også være kritiske overfor, hvem der betaler forskningen, hvilket jo ofte er de utroligt rige medicinalindustrier...

Jeg følger med og suger til mig, men vælger også at være kritisk ift. min beslutningstagen.

Mvh

Log ind for at besvare indlægget |

13

Bang

6. september 2017 - 10:19

skoldkopper

anjoha:

Ved godt at det er længe siden at denne diskution kørte, men jeg håber at du kan være behjælpelig med artikler e.l. der understøtter din teori om at skoldkopper ikke er lige så farlig som mæslinger. Det eneste jeg har kunne google mig frem til er dette citat fra Netdoktor.dk

Mange almindelige virusinfektioner såsom mæslinger, skoldkopper, fåresyge og røde hunde kan i sjældne tilfælde føre til akut hjernebetændelse.

Desuden er jeg heller ikke helt overbevist om at mæslinger, er så farligt som det bliver fremlagt. Ja, det er super ubehageligt for børnene der får det og ja, det er da vildt irriterende at skulle bruge 14 dages ferie, som forældre. Men ligefrem livsfarligt???

I følge SS's egne tal overmæslinger, så var dødsfald som følge af mæslinger stortset udryddet, før man begyndte at vacciner. Måske pga bedre hygiejne og bedre medicinsk behandling.

En af komplikationer ved mæslinger er hjernebetændelse (de andre er mellemøresbetændelse og lungebetændelse). Hjernebetændelse er i følge min research også den eneste livstruende komplikation ved mæslinger. Men jeg kan ikke finde nogen tal for hvor mange der rent faktisk for mén eller dør af det. Er der nogen der kan hjælp her?

I flere artikler står der at 1 ud af 2500-3000 dør af mæslinger. I andre artikler/sundhedsleksika står der at 1 ud af 2500 tilfælde af mæslinger udvikler sig til hjernebetændelse. I min optik siger de tal, at man dør at hjernebetændelse. Færdig, Bum. Men Sundhed.dk (læger) siger: De fleste hjernebetændelser forårsaget af virus har et mildt sygdomsforløb og efterlader ingen varig skade.

Jeg er forvirret og ved snart ikke hvad jeg skal tro på. Jo mere jeg læser, jo mere synes jeg at der tegner sig et billede af at vacciner i virkeligheden er BIG Bussiness for både Staten, lægerne og medicinalvirksomhederne.

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...
Annonce