Din søgning gav:

 

Vi er vist gået lidt i stå

12

Først og fremmest tillykke til alle de nybagte mødre. Jeg skriver denne tråd, fordi jeg synes, det er længe siden, at der er sket noget herinde. Jeg er nysgerrig på, hvordan I/vi takler det hele, og hvordan det står til hos jer.

Jeg selv fødte Frida d. 3-11 tre dage over tid. Det var en nem fødsel, og hun er den dejligste lille pige man kan tænke sig.

Hvor er det vildt, at blive mor for første gang!!! Jeg havde aldrig drømt om at det ville være så fantastisk, dejligt, hårdt, sårbart og angstprovokerende på én gang.

Vi har efterhånden fået en hverdag til at køre. Frida har lige fra fødslen været en lille forslugen én, så i starten følte jeg mig ret så udfordret, da størstedelen af tiden gik med brystet i munden. Hun har stadig en sund appetit, hvilket også afspejler sig på vægtkurven, da hun allerede som 2,5 mdr. havde fordoblet sin vægt.

Det lader dog til, at hun nu har fået lagt bunden, for hun har gennem de seneste 10 dages tid sovet fra 22.30 til kl. 7-8 stykker om morgenen. JUBIIII det er så dejligt, at kunne få sin nattesøvn igen.

Min kæreste Tim er rigtig god til, at tumle med Frida, og selv om jeg af og til har svært ved, at holde min mund, når jeg synes, det går for vildt for sig, så må jeg jo sande, at det ofte er når hun leger med ham, at der sker motorisk udvikling med hende. Så kan hun få tryghed og ro hos mig.

Jeg synes, det er en gave, men også en udfordring, at finde ud af, hvordan man lige er en lille familie. Der er pludselig så mange ting, at tage hensyn til og det kræver planlægning at gøre de mindste ting. Samtidig er det helt fantastisk, når vi ligger og hygger med vores lille guldklump, eller jeg kan se stoltheden stråle ud af Tim, eller glæden lyse ud af Frida, når hun sender mig et af hendes absolut fantastiske smil.

Bekymringen lurer alle vegne. Sover hun nok, er hun mon for tyk, trækker hun overhovedet vejret, hvornår begynder hun at vokse noget mere i højden, hvad hvis der sker en ulykke, bliver hun mon ked af det hvis jeg går ned efter vasketøjet??????? Ja, jeg kunne blive ved. Man er virkelig kommet på usikker grund, og det kan suge så faretruende helt inde i kernen af ens sjæl. I det store hele har vi det dog godt, og er tilfredse med livet.

Hvad med jer? Hvilke tanker og følelser går I og tumler med??

 


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (1)

12

Sim-Lou

1. marts 2013 - 0:41 | Tilbage til mødregruppen

Ja, vi er vist gået lidt i stå :)

Det lyder dejligt med Frida :)

Jeg fik selv en dreng d. 3/11, 2 uger over tid, desværre en meget lang og kompliceret fødsel som endte i akut kejsersnit. Han hedder Anakin.

Men det er en dejlig knægt, som vejede 4738 ved fødsel, og i dag har rundet de 9 kilo. Jeg tænker derfor ikke så meget på at træne mine armmuskler ;)

Jeg har store bekymringer, om han spiser ofte nok i forhold til dehydrering, lige nu vil han nærmest ikke spise oftere end hver 6-8 time. Undtagen nogle nætter hvor han spiser konstant. Men han tager jo på, og har det ellers godt, så det er min målestok.

Derudover har han allerede fået to tænder i undermunden, og de gør temmelig ondt når han ikke lige gider at spise, men hellere vil gnubbe gummerne ved brystet. Så jeg har købt diverse tandbørstnings-tingester og bideringe, som han troligt gnaver i. 

Han er også meget interesseret i mad, men vi har planet om at fuldtidsamme indtil 5½ måned, hvorefter vi vil begynde at introducere ham til lidt grøntsagsmos meget langsomt.

Ellers går jeg med tanker omkring fordele og ulemper ved tandpaste med eller uden fluor, farlig kemi i legetøj, og ikke mindst at jeg skal huske min omega-3 olier og vitaminer, så bettemanden får det han skal have. Havde egentligt ikke regnet med, at jeg ville blive sådan en "spelt"mor - men det er jeg åbenbart.

Jeg har også været til en enkelt fest her for en uge siden, hvor farmor passede i et par timer. Det var så dejligt. Han vil dog kun tage flaske når jeg er ude af huset.

Så i det hele taget har jeg nok ikke så mange bekymringer, jeg forsøger bare at læse mig til, hvordan jeg nu kan gøre tingene mest rigtigt (for mig - der er jo mange måder at gøre tingene på). Jeg synes egentligt heller ikke at det er så hårdt igen, at være nybagt mor - jeg var i forvejen en meget planlæggende type, så jeg har bare udvidet min huskeliste-remse, inden jeg går ud af døren, og mit forråd af børnesange mv. er under kraftig udvikling.

Og så er jeg ikke sikker på, hvor sundt det er for min konto at være på barsel - den har virkelig åbnet for muligheden for online-shopping.

Jeg glæder mig til, at kunne sove længere om natten! Og jeg bliver så varm i ved hvert eneste lille smil eller grynt :)

 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
15/6Kender ikke de andre, menJanuar 2016
8/6Odense eller Aalborg zoo?Januar 2016
27/5Børne-fødselsdagDecember 2009
27/4Walk in closetNovember 2004
15/4Re: Flyttetips & - tricks ønskesJuli 2004
9/4Intet problem hos osJuli 2008
5/4Luksus i min hverdagNovember 2004
4/4BarnedåbsgaverJuli 2004
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
16/6Jeg tænker hellere være påOrdet er frit
16/6Prøv og lav et opslag i en afOrdet er frit
16/6Ja - har selv brugt den. GodeLivet med børn
16/6Tiden før børnINAKTIV - SKRIV IKKE HER: Fædre kom frit frem
16/6Velgørenhedsprojekter i U-lande for børnOrdet er frit
16/6Hækle med børn hvilke mønstre? Ordet er frit
15/6Kender en der har et barn derNavne
15/6Curling"konfirmanter"Ordet er frit
15/6Hjælp, dreng eller pige!?Graviditet
15/6thick glass pipes Regularly current patternTvillinger
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...
Annonce