Din søgning gav:

 

Min 4 årig datter vil ikke spise

5693

cfl1977

27. januar 2013 - 20:04

Cecilie er 4 1/2 år og nægter at spise, på en normal dag spiser hun ca 1 1/2 dl havregryn med letmælk , til frokost i bh. Ca en banan en gulerod, et halvt æble og en halv müslibar. ( hun spiser ikke rugbrød ) til eftermiddag nogenlunde det samme som til frokost, og til aften en spsk, ris eller pasta ingen kød eller grønt.

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal prøve jeg tror jeg har været hele vejen rundt, jeg har prøvet bolsje pædagogik, den onde hvor hun skal blive siddende til hun har spist / smagt på maden, jeg har prøvet speciel kost, jeg har prøvet ikke at lade mad indtaget betyde noget ved middagsbordet, jeg har prøvet at give hende mad uden for måltiderne og kun til måltiderne, ja det var vist det hele.

Da hun var baby spiste hun kun havregrød, ligemeget hvormeget jeg prøvet med andet, da hun blev lidt ældre kunne jeg lige knibe leverpostej i hende. Så ja jeg har kæmpet med problemet hele hendes liv, men efter at hendes ynglings voksen er stoppet i børnehaven er det blevet rigtig slemt.

Jeg nævnede i starten hvad hun spiser i bh nu, men før spiste hun rugbrød hverdag 2 halve med varieret pålæg, det er ca et halvt år siden at hendes pædagog stoppede og hun har sultestrejket siden!!!

Håber at der er nogen af jer kloge og hjælpsomme mødre der har noge gode nye ideer til at få Cecilie til at spise...

Hilsen Christina med børn fra marts 10 og 11 også billen fra 08


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (12)

5693

thrups

27. januar 2013 - 21:43

Jeg vil være den første til at spørge:

Hvordan er hendes vægt?

Hvordan trives hun ellers?

gode ting at vide for at kunne komme med et fornuftigt svar

Trine

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Frkskruk

28. januar 2013 - 6:41

Altså mit råd er jo at lade hende selv styre det, hvis hun ellers trives...? Det kan godt være svært, men min erfaring er at man ingen steder kommer med tvang eller 'du skal smage på det hele'-pædagogik. Men kan du ikke hjælpe hende med at få bearbejdet 'tabet' af den pæd? Det kan jo godt være en eller anden form for sorgbearbejdelse, hun skal igennem.

Men det ER ikke sjovt, når man ikke føler de spiser noget.. Men noget mad får hun jo trods alt ned? Det må du huske på :)

Hvis hun ikke trives, hænger med mulen osv, så synes jeg du skal tage kontakt med lægen.

Kh Helle

Log ind for at besvare indlægget |

5693

nikkeneje1

28. januar 2013 - 8:42

Da Nikolai var inde i sådan en periode,

så lavede jeg følgende aftrale med ham:

HAN sagde HVORNÅR han var sulten, og JEG bestemte så HVAD han skulle spise. Det hjalp faktisk. Tror han til sidst fik madlede af at jeg konstant spurgte ham om han ikke var sulten, om han ikke skulle have mere osv osv.

Ellers er jeg enige med de andre, og som vores læge siger: Så længe de er glade og aktive og de følger ders vækstkurve nogenlunde, så får de hvad de har behov for.

MVH

Anette, som HAAADER når mine børn ikke vil spise.....

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Mutti77

28. januar 2013 - 12:39

Min erfaring er altså også at det gælder om at tage det fuldstændig afslappet (også når det er aller sværest). Når hun er 4 1/2 ville jeg forlange at hun f.x. til aftensmaden skal sidde ved bordet i 15 min. (akkutat ligesom mor og far) Sæt evt et ur til så det ikke er til forhandling, hvornår 15 min er gået og lad så være med at kommentere på indtaget af mad, men snak om noget rart i stedet. Til frokost ville jeg ikke tilbyde så meget frugt, men en grov bolle eller en lille bitte rugbrød med yndlings pålægm så selv jeg vidste den ikke ville blive spist -du viser, hvad der er godt at spise og den er der, hvis hun skulle få lyst. Mine piger ville til hver en tid vælge frugt frem for rugbrød, så derfor har de ikke det med i madakken fordi jeg ikke synes frugt er mad til et hoved måltid. 

De bedste hilsner fra Mia:)

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Frkskruk

28. januar 2013 - 13:12

Ja, vi har også regel om at man skal sidde ved bordet, når der er aftensmad. Lauritz siger tit, at han ikke vil have noget - det er helt i orden, han skal bare sidde til lillebror er færdig med at spise. Og så vil han jo godt når det kommer til stykket.

 

Kh helle

Log ind for at besvare indlægget |

5693

cfl1977

29. januar 2013 - 6:00

Hun plejer at følge sin egen kurve, men hun har lige været syg og har tabt sig 2 til 3 kg så hun er virkelig tynd nu...

Hun vejer ca 13 kg og er 115 cm.

Ikke for at skyde jeres gode råd ned, men jeg har været der hvor hun selv styre det, hun har selv været med til at lave madpakke, jeg har også taget hendes frugt fra hende til frokost, men gør jeg det spiser hun slet ikke noget,

Grov brød røre hun slet ikke og jeg har ellers prøvet alle mærker, jeg har også selv bagt.

Hun trives fint og er glad og aktiv, derfor går jeg heller ikke til lægen med hende, jeg synes bare det har stået på længe, og det er enormt fusterene når hun næsten ingen ting spiser.

Hun sidder alting med ved bordet og hun ved at hun skal blive siddende til hendes søskende er færdige...

Jeg kan godt følge at det at hun er i en sorg periode og der er også sket meget både i bh og i familien.

Jeg må jo bare blive ved med at støtte hende det bedste jeg kan, og varierer hendes måltider bedst muligt.

Christina der er mad fusteret på cecilies vejen.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Frkskruk

29. januar 2013 - 6:42

Selvfølgelig, du kender din datter bedst. Jeg håber det snart løser sig og hun får lyst til mad igen. Nu ved jeg ikke hvor i landet I bor, men da Mikas havde spiseproblemer som lille, havde vi jo kontakt til kommunen og var det blevet ved (det gjorde det heldigvis ikke) var vi blevet henvist til center for spiseforstyrrelse i århus via en eller anden afd. Kan ik huske hvad det lige hed. Der er ansat psykologer og andre kloge folk ved center for spiseforstyrrelse, som kan hjælpe. Ikke at jeg siger, at hun har en spiseforstyrrelse, men synes da det er en interessant observation du har gjort dig mht tab af pæd i bh.

Kh Helle

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Jogajun

29. januar 2013 - 13:32

Hej Christina.

Jeg har en søn som i nu 1½ år stort set intet har spist. Og han var grovæder inden da. Vi har også prøvet alt, og nogengange virker noget og så holder det pludselig op med at virke igen. Så jeg kan fuldt ud følge din frustration.

Vi fik nogle gode råd fra vores læge at det var vigtigt at få æg i dem, hvis de ikke spiste så meget kød og sødmælk istedet for de mere fedtfattige slags. Og for at de kan få lidt ekstra kalorier kan man lave smooties med fløde istedet for mælk, eller pandekager med masser af æg og sødmælk. Så vi får tit pandekager til aftensmad her. :o) Og risengrød spiser han som regel også en god portion af.

Og det der med at de skal sidde ved bordet ser vi lidt stort på, for det spænder som regel bare endnu mere ben for madindtaget. Så (selvfølgelig ikke hver dag) men når vi kan fornemme at bordet er et kritisk punkt, så får han sin frokost i sofaen mens han ser fjernsyn eller hvor han nu lige har lyst. Og så får den lov at stå til den er spist. Så af og står den til kl 17 før han bliver sulten.

Mht. sorgen, så kender vi til at miste en god pædagog, vores børn savner også stadig en de holdt rigtig meget af. Pædagogen kommer jo ikke tilbage, men jeg ved ikke om der er mulighed for at lave en aftale med den gamle pædagog, om at i kommer på besøg i hednes/hans nye børnehave, så hun ser hvor personen nu er. Og så tænker jeg at I måske skal snakke med de tilbageværende pædagoger om der er en hun specielt kan li frem for de andre, og denne person så måske kunne prøve i en periode at knytte et endnu stærkere bånd, så hun får en erstatning for det der forsvandt. Jeg tror det er meget vigtigt at få inddraget børnehaven i det her problem (mad/savn), så de aktivt kan hjælpe med til at løse det.

Vores børnehave er rigtig gode til at komme og sige hvis vores søn i en periode har spist mindre end normalt, og det er rart, for så ved vi at vi skal have lidt mere fokus på det derhjemme i en period.

Held og lykke med det hele!

Log ind for at besvare indlægget |

5693

thrups

29. januar 2013 - 14:05

Vore den ældste kan slet ikke fordrage groft brød, men hun elsker mine hjemmebagte boller hvor jeg skifter 2/3 af hvedemelet ud med hvid hvede, på den måde får jeg nogle flere fibre i hende uden hun tænker - yrk kerner......

Trine

Log ind for at besvare indlægget |

5693

SnusensMor

29. januar 2013 - 15:02

Kære med-søster!

Ja, det er bare rigtig nedslående, når ens børn ikke vil spise!!! Vores 3 børn ligger fordelt fra den ene grøft til den anden, så vi har prøvet lidt forskelligt, men dog ikke så vedvarende som du her skriver om...

Jeg synes du skal gøre op med dig selv, om du vil forsøge videre selv, eller du gerne vil have fagpersoner ind over.

Hvis du har mod på det ifht. hendes vægt ville jeg foreslå dig at fjerne både müslibar og frugten fra hendes kost - i ret mange dage i træk. Sukkeret i frugten og müslibaren gør nemlig, at hun ikke føler sig sulten... I stedet ville jeg lave nogle små rugbrødsmadder (måske dele en skive i 6) med smør/margarine og forskelligt pålæg og give hende med i børnehaven... og ikke andet.

Om eftermiddagen ville jeg igen servere rugbrød eller grovbrød - men ikke senere end kl. 15.30... for så var der måske plads i maven og sult til lidt aftensmad. Lige inden sovetid ville jeg så fx. tilbyde en banan, der både er mættende og næringsrig (men ikke som alternativ til aftensmad).

Du skriver ikke noget om, hvad din datter drikker. Men hvis hun drikker meget imellem måltiderne eller i begyndelsen af måltidet, fylder hun maven op med det, så der ikke er plads til mad.

Som hovedregel må hun drikke mælk til 2 måltider om dagen og vand for resten - saft, juice og sodavand tager appetitten - de giver godt nok kalorier, men de er tomme og ikke gode byggesten for små kroppe.

Vil hun stadig spise havregrød? For så kunne du give hende det til morgenmad - kogt på halvt letmælk/ halvt vand og med en klat kærgården rørt i - det kunne måske give lidt til sidebenene.

Vi fik på et tidspunkt at vide, at hvis bare børn fortsat vokser i højden er det ok, at de ikke tager så meget på...

Hvis du synes du har været hele raden rundt og ikke tror på at de forskellige forslag der er kommet herinde vil ændre noget - eller hvis du ikke orkere mere - synes jeg du skal gå til lægen og få hjælp  - enten kan han/hun hjælpe dig eller henvise jer til en specialist.

Mht. tabet af pædagogen - kender I én, der er god til at få børn til at fortælle? Vi kender en sundhedsplejerske, der har specialiseret sig i børn og sorg (primært i forbindelse med dødsfald, men sagen her er jo at pædagogen er "væk" så det kan måske gå ud på et).
Hendes fremgangsmåde er at sætte børnene til at tegne og samtidig fortælle om den, de savner. Hun er rigtig god til at spørge nysgerrigt ind til, hvad det var for en person, hvad barnet godt kunne lide ved hende, hvad de lavede sammen osv. Og mens de snakker tegner barnet en slags "farvel-tegning". Nogle gange laver de lille minde-æske med billeder, tegninger og ting, som barnet så kan have tilgængelig på sit værelse. Måske kunne det hjælpe din datter til at sige farvel?

Det blev en lang smøre - jeg ved ikke, om du kan bruge noget af det... men håber meget for jer, at I finder en vej videre!!

Mvh Camilla :-)

 

Log ind for at besvare indlægget |

5693

koheilan

8. februar 2013 - 14:08

... Men det kan jeg. tak :-)

Log ind for at besvare indlægget |

5693

VilGus

19. marts 2013 - 13:59

Vi har en dreng på næsten fire år.

Han har i flere perioder ikke ville spise aftensmad og kun meget lidt til frokost.

Hver gang han spiser meget siger jeg til mig selv, at næste gang han ikke vil spise, så skal jeg ikke blive bekymret for det går jo op og ned.... men hver gang "ikke-spise-perioden" sætter ind, så bliver jeg bekymret (lægen har forsikret mig om, at så længe han trives og er glad, så er madindtaget lige meget).

Han er en spinkel fyr på 100 cm og 13 kg (lillesøsteren er 8 måneder, 74 cm og 11 kg.... så dér er vi ligesom ovre i den helt anden græft).

Han er nu begyndt at være sulten fra dét sekund vi jokker ind ad døren efter børnehave. Han spiser nu uafbrudt fra kl. 15:30 (rugbrød, banan, havregryn, mælk, grovboller etc.) og to timer frem.

Det betyder jo så, at han aldrig er sulten når vi sætter os til bordet. Han skal sidde med ved bordet... og det ender næsten altid med, at han spiser en smule pasta eller en enkelt frikadelle!

Eftermiddags-snack blev introduceret efter råd fra én fra mødregruppen, der ville hjælpe med at gøre aftensmåltidet så hyggeligt som muligt! Og det virker for os.

Han spiser tidligere end alle os andre og er glad sådan.

Jeg er også glad for, at han får noget ned i sin mave og vi kan lægge ham i seng ved 19-tiden med god samvittighed ;-)

Jeg håber snart din dejlige pige begynder at spise lidt mere og dermed gøre sin mor tryg/glad.

 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
15/1Tag til SverigeFebruar 2008
7/1Måske kan denne guide hjælpeMaj 2016
29/12BarnedåbJuli 2004
22/12Eller var det ikke dem du menteSeptember 2017
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
19/1Fotograf søger model til graviditetesbilleder Ordet er frit
16/1Hjælp!Livet med børn
10/1Symptomer på graviditetGraviditet
9/1Test personerGraviditet
8/1Salt og peberOrdet er frit
5/1Vi prøver - men hvor meget?Snart gravid
24/12Sejt!Ordet er frit
20/12baby vinterskoOrdet er frit
17/12DR2 søger medvirkende til program om søskendeOrdet er frit
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Skilsmissebarn: Hvor svær må skiftedagen være?
Familierådgiver Kære GitteJeg skriver ind i ønsket om en vurdering om en lettere kompl...
Kan en efterfødselsreaktion være fysisk?
Jordemoder Hej CamillaJeg skriver, fordi jeg er i tvivl om, om de symptomer jeg o...
Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Annonce